SBV Excelsior
0:0
geen

90'
In de tweede helft nam de spanning toe en dat maakte de wedstrijd wat leuker om te kijken. In de laatste twintig minuten kon het duel nog alle kanten op gaan. Excelsior heeft over negentig minuten spelen de grootste kansen gecreëerd, maar ook Heracles had met de volley van Tannane kans op de overwinning. De brilstand is de eindstand in Almelo.
90'
90'
De laatste kans voor Heracles komt uit een hoekschop, maar dat levert niets op.
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
89'
Gele kaart voor Daan Bovenberg (SBV Excelsior)
Bovenberg is te laat bij zijn directe tegenstander en pakt een gele kaart. Nu heeft de gehele Excelsior-verdediging geel te pakken vanmiddag.
87'
Alfons Groenendijk gebruikt zijn eerste wissel. Rick Kruys gaat eruit en voor hem in de plaats komt Kevin Vermeulen.
87'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
87'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
85'
Nog vijf minuten te spelen in Almelo. Zal dit duel nog een winnaar kennen?
82'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
Gosens maakt een lichte overtreding en wordt door de scheidsrechter terug gefloten. Daar is de middenvelder niet mee eens en protesteert hevig. Dat levert hem geel op.
80'
Met nog tien minuten te spelen kan dit duel nog alle kanten op. Excelsior heeft over negentig minuten de winst verdiend, maar Heracles creëert steeds meer mogelijkheden.
79'
Daar was Tannane!
Op veertien meter van het doel schiet hij de bal snoeihard richting het doel. Zijn volley gaat nipt over.
78'
Vrije trap voor Excelsior. Adil Auassar geeft de bal voor, maar zijn voorzet kan makkelijk gevangen worden.
75'
Wat doet Stans?!
Met veel gevoel geeft Adil Auassar de bal voor op de vrijstaande Stans. De middenvelder neemt de bal goed aan, heeft een uitstekende schietmogelijkheid, maar besluit de bal af te leggen op.... een Heracles-verdediger. Daar had zoveel meer ingezeten voor de Kralingers.
73'
Gele kaart voor Jurgen Mattheij (SBV Excelsior)
Op eigen helft maakt Maatheij de overtreding door van achteren hard in te komen. Dat levert hem geel op.
70'
Adil Auassar verovert de bal na slordig balverlies van Heracles. Hij geeft de bal voor en van vijftien meter kopt Van Weert de bal knap tussen de palen. Het is niet de grootste kans voor de spits, maar het levert Excelsior wel een hoekschop op.
69'
Naarmate de minuten wegtikken in Almelo, neemt de spanning toe. Bij winst komt Heracles op gelijke hoogte met PSV. En als Excelsior de drie punten mee naar huis neemt zullen de Kralingers aanhaken bij de middenmoot van de Eredivisie. Nog twintig minuten te gaan en dit duel kon nog alle kanten op.
66'
Het tempo gaat omhoog. Heracles zet steeds meer druk naar voren en komt ook vaker op de helft van de tegenstander.
64'
Na de goede actie van Darri krijgt Gosens de kans om uit te halen van zo'n zes meter aan de linkerkant van het zestien metergebied. De middenvelder schiet hard tegen Muyters op.
63'
Terwijl Heracles was aanvallend vers bloed erin zet, is het Excelsior met weer een goede kans. Ditmaal is het Van Mieghem met het schot maar Castro houdt Heracles op de nul. De rebound is niet besteed aan Jeff Stans.
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
60'
Daan Bovenberg maakt de overtreding op Iliass Bel Hassani. Dat levert Heracles op eigen helft een vrije trap op.
57'
Het blijft slordig in Almelo. De bal over een paar schijven overspelen is zowel voor Heracles als Excelsior moeilijk vanmiddag. Excelsior heeft wel het betere van het spel en creëert ook grote kansen, maar het staat nog altijd 0-0.
53'
Kuwas moet die maken!
De back zet zelf de aanval op en speelt de bal af op Van Mieghem. Hij krijgt de bal weer terug en op zo'n tien meter van het doel haalt hij uit. Fledderus kan het schot nipt blokken. Dat was weer een grote kans voor de Kralingers.
51'
Op de rand zestien speelt Darri de bal af op zijn aanvoerder Fledderus. Hij haalt met rechts uit, maar zijn schot belandt een meter boven de lat.
50'
De eerste hoekschop na rust is voor Heracles. Fledderus draait de bal voor, maar de bal kan simpel weggehaald worden.
48'
Gejuich in het Polman-stadion. Oussama Tannane begint met zijn warming-up.
46'
De bal rolt weer in Almelo. Er zijn geen wijzigingen toegepast in de rust. Wel opvallend was dat het eventjes sneeuwde in Almelo.
46'
45'
Na vijfenveertig minuten spelen in het Polman-stadion staat de brilstand nog steeds op het scorebord. De openingsfase was voor Heracles dat via Robin Gosens een redelijk kans kreeg. Naarmate de wedstrijd vorderde, pakte Excelsior steeds meer het initiatief. Tweemaal kreeg spits Tom van Weert een opgelegde kans in de rebound, maar zijn vizier stond in de eerste helft niet op scherp. Zo staat het nog 0-0 in een tot nu toe saai duel.
45'
45'
De aanvoerder zoekt de verre hoek, maar doelman Tom Muyters staat goed opgesteld en kan de bal vangen. En dat was de eerste helft.
44'
Gele kaart voor Sander Fischer (SBV Excelsior)
Er komt nog één kans voor Heracles voor rust. Fischer maakt de overtreding op Gosens op zo'n zesentwintig meter van het doel. Dat komt de verdediger op geel te staan. Achter de bal staat Mark-Jan Fledderus.
42'
We gaan langzaam richting de rust. De openingsfase was voor Heracles, maar vanaf vijfentwintig heeft Excelsior de wedstrijd naar zich toe getrokken. Ook waren de grootste kansen voor de Kralingers, met name Tom van Weert had moeten scoren.
40'
Jeff Stans probeert in één keer de vrije trap te verzilveren, maar zijn poging belandt hard in de muur. Zijn traptechniek laat de talentvolle middenvelder tot nu toe in de steek aangezien al zijn vrije trappen vanmiddag slecht of matig zijn.
40'
Gele kaart voor Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Excelsior lijkt er via Brandley Kuwas snel uit te komen. Joey Pelupessy ziet het gevaar en houdt de back vast. Dat levert hem een gele kaart op en een vrije trap op zo'n dertig meter van het doel.
36'
Tom van Weert mist weer grote kans
De vrije trap blijft gevaarlijk in de zestien hangen en het is uiteindelijk Jurgen Mattheij die schiet. Castro heeft een prima redding in huis, maar weer stompt hij de bal weg in de voeten van Tom van Weert. En weer is de rebound niet besteed aan de spits. Van Weert schiet de bal wederom hoog over.
35'
Daan Bovenberg komt goed mee naar voren en Darri maakt de overtreding. Een vrije trap voor Excelsior op veertig meter.
32'
Er komt meer tempo in de wedstrijd. Het spel gaat op en neer. Nu is het Heracles dat voor het doel van Tom Muyters verschijnt. De voorzet van Darri is een gemakkelijke prooi voor de doelman.
29'
Grote kans voor Excelsior!
Heel verrassend besluit Daryl van Mieghem van de rechterkant uit te halen. Ook doelman Bram Castro lijkt er niet op bedacht. Hij stompt de bal zomaar in de voeten van Tom van Weert. De spits haalt wild in één keer uit op zo'n tien meter van het doel, maar zijn poging mist het doel compleet. Door komt Heracles en met name doelman Castro goed weg.
28'
En nu is Robin Gosens ongeduldig en besluit om van dertig meter uit te halen. Ook zijn poging is slecht en belandt hoog over.
26'
Daan Bovenberg heeft er vanmiddag zin in en haalt van dertig meter uit. Aan zijn enthousiasme ligt het niet, maar zijn bal zwaait meters over.
25'
Excelsior is op dit moment de bovenliggende partij. De openingsfase was voor Heracles, maar nu heeft Excelsior steeds meer grip op de wedstrijd.
22'
Goede actie van Brandley Kuwas. Hij gaat tussen twee man in en ondanks dat hij wordt vastgehouden door Gosens, haalt hij de achterlijn. Zijn voorzet wordt ternauwernood gemist door Tom van Weert. Daar had meer ingezeten voor Excelsior.
21'
Weer een voorzet Mark-Jan Fledderus. Hij vindt het hoofd van Jaroslav Navratil. De aanvaller krijgt zijn hoofd niet goed achter de bal waardoor zijn poging naast gaat.
19'
Gele kaart voor Bas Kuipers (SBV Excelsior)
Bij de uitbrak van Heracles heeft Bas Kuipers een overtreding gemaakt. Hij kwam hard in bij Robin Gosens en hij krijgt hiervoor alsnog de gele kaart.
18'
Een rappe uitbrak van Heracles. Met een mooi hakje zet Darri de aanval in. Hij krijgt de bal terug in de diepte, maar zijn voorzet kan makkelijk verdedigd worden.
17'
Eerste hoekschop voor Heracles. Mark-Jan Fledderus geeft de bal laag voor. Robin Gosens loopt uit de drukte en haalt binnen de zestien hard uit. Het net beweegt, supporters juichen, maar de bal raakt het zijnet. Geen doelpunt, wel de beste kans van de wedstrijd.
15'
Het meeste balbezit is voor Heracles, maar de ploeg uit Almelo heeft moeite om tot kansen te komen. Excelsior trekt zich massaal terug waardoor de eindpass van Heracles telkens niet aankomt.
12'
Jaroslav Navratil haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt weggehaald. De afvallende bal komt voor de voeten van Mark-Jan Fledderus. De aanvoerder neemt de bal van zo'n dertig meter voor het doel in één keer op zijn slof, maar helaas voor hem gaat de bal meters naast. Dat heeft hij weleens beter gedaan.
11'
Bas Kuipers haalt van zo'n vijfentwintig meter uit. Bram Castro hoeft niet in te grijpen en ziet de bal een metertje of twee naast gaan.
10'
Tien minuten gespeeld in Almelo. Heracles krijgt steeds meer controle over de wedstrijd, maar in de omschakeling is Excelsior gevaarlijk.
8'
Mark-Jan Fledderus geeft de bal aan de linkerkant voor maar zijn voorzet is net te scherp voor de lange Wout Weghorst om zijn hoofd er tegen aan te krijgen.
5'
Excelsior krijgt de bal niet weg in het eigen zestien metergebied. Jaroslav Navratil lijkt de bal te veroveren, maar de aanvaller besluit om te vallen zodra hij de hand van Sander Fischer in zijn rug voelt. De scheidsrechter laat verder spelen.
3'
En ook de tweede hoekschop levert de Kralingers niets op. Het is een weifelend begin van de wedstrijd.
2'
Daar is direct de eerste hoekschop voor Excelsior. Maar de bal kan makkelijk gevangen worden door Bram Castro.
1'
Na een indrukwekkende minuut stilte in het Polman-stadion heeft Excelsior afgetrapt. We zijn begonnen aan Heracles Almelo-Excelsior!
1'
Blessure bij Excelsior
In de warming-up is Khalid Karami geblesseerd geraakt. Daan Bovenberg neemt zijn plek in de basis in. Dat bekent dat er een plekje op de bank is vrij gekomen voor Elso Brito.

Trainer John Stegeman heeft noodgedwongen zijn basiself gewijzigd. Thomas Bruns is geschorst en zijn plek in de basis wordt ingenomen door Brahim Darri. Dit betekent dat Robin Gosens een linie zakt en op het middenveld zal spelen. En Brahim Darri neemt zijn vertrouwde positie linksvoor in. Wout Droste heeft nog te veel last van zijn scheenbeenspier en zit niet bij de wedstrijdselectie. Tim Breukens is daarom vanmiddag de rechtsback in de verdediging van Heracles.

Bij Excelsior geen wijzigingen. Trainer Alfons Groenendijk stuurt dezelfde elf mannen op het veld die tegen Willem II de winst binnen sleepten.

En hele goede middag en van harte welkom op voetbal.com! We starten deze Eredivisie-zondag in Almelo, waar Heracles de nummer elf Excelsior op bezoek krijgt. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal jullie vanaf half één op de hoogte houden van dit duel. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Heracles
Heracles Almelo is na twaalf speelrondes nog steeds dé verrassing van de Eredivisie. De ploeg van John Stegeman staat op de vierde plek, met slechts vier punten achterstand op koploper Ajax. Voor de interlandperiode kwamen de Heraclieden in Zwolle niet verder dan een 1-1- gelijkspel. En nu wacht in eigen huis Excelsior. Trainer John Stegeman ziet in Excelsior een geduchte tegenstander. Op de officiële website vertelt de hoofdtrainer: “Het wordt een zware wedstrijd. Excelsior heeft een hele gedisciplineerde, goed georganiseerde ploeg met af en toe druk naar voren. Ze zijn goed in de omschakeling, dus we moeten alert en waakzaam zijn. Met de steun van ons thuispubliek willen we er een mooie wedstrijd van maken.”

Excelsior
Vorig jaar leverden de ontmoetingen tegen Heracles de Rotterdammers de 100% score op. Thuis was Excelsior met 3-1 te sterk en in Almelo ging de ploeg uit Kralingen dankzij een 0-3 uitzege met de drie punten er vandoor. Twee weken geleden boekte Excelsior een belangrijke zege op Willem II, een concurrent om handhaving in de Eredivisie. Met 2-3 gingen de punten mee naar Rotterdam. En die overwinning zorgt voor vertrouwen bij de Kralingers. Trainer Alfons Groenendijk vertelt hierover het volgende op de officiële clubsite: “Heracles Almelo uit is op papier natuurlijk een lastige partij. Vorig jaar hadden ze een lastige start, maar dit jaar doen zij het tot nu toe erg goed. Heracles is thuis moeilijk te bespelen. Toch stappen wij met vertrouwen en bepaalde verwachtingen de bus in. Het verhaal dat wij geen uitwedstrijden kunnen winnen, daar hebben we immers wel mee afgerekend.”

Ook bij dit duel zal er één minuut stilte zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers in Parijs. Tot half één, bij de aftrap van Heracles Almelo-Excelsior!