ADO Den Haag Zondag, 22. November 2015
16:45 uur
Vitesse
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sheran Yeini 7. / Schot met links  (Maikel van der Werff)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 33. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 37. / Kopbal  (Lewis Baker)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Timothy Derijck 51. / Penalty

90'
Vitesse heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de tweede helft. Na een keurig eerste bedrijf kwam ADO vijf minuten na de theepauze op gelijke hoogte via een benutte penalty van Timothy Derijck. ADO was daarna feller en Vitesse kwam niet meer tot goed positiespel. Doelpuntenmaker Derijck kreeg nog de beste kansen via zijn hoofd. Het bleef echter gelijk in Den Haag: 2-2.
90'
90'
Mike Havenaar heeft vandaag niet zijn stempel op het duel met zijn oude ploeg kunnen drukken. De Japanse spits was wat ongelukkig in zijn acties en kreeg slechts één mogelijkheid.
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
88'
Kopkans voor Denys Oliynyk! Daar was dan alsnog een aardige mogelijkheid voor Vitesse. Renato Ibarra zet voor vanaf rechts en ziet Oliynyk met een harde kopbal net naast pogen.
86'
De absolute slotfase is aangebroken van ADO - Vitesse. Alles is nog mogelijk in dit attractieve duel. Ook vorig seizoen beslisten de Hagenezen het duel pas vijf minuten voor tijd. Michiel Kramer was toen matchwinner.
83'
Vitesse neemt het heft weer in handen en eist de bal op. Behoudens wat getik op het middenveld gebeurt er echter weinig. Het zal mee moeten zitten wil Vitesse nog scoren.
81'
Wissel in bij Vitesse -> Isaiah Brown
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
79'
Het duel blijft op en neer gaan, zonder overigens grote kansen voor beide teams. Vitesse is allang zichzelf niet meer en is rijp voor de slacht. ADO kan echter nog niet profiteren.
76'
Haags kwartiertje! Gaat ADO Den Haag stunten onder het gezang van het fanatieke publiek? Of weet Vitesse zich alsnog naar een voorsprong te spelen? Het laatste kwartier is in ieder geval in gezet.
75'
Weer Derijck met een kans! Ruben Schaken verzorgt als zo vaak een keurige voorzet vanaf rechts. Bij de tweede paal kopt de geheel vrijstaande Derijck recht op doelman Room af.
72'
Gele kaart voor Ruben Schaken (ADO Den Haag)
De uitblinker aan de kant van ADO krijgt geel na een kleine overtreding.
71'
Ook Mike Havenaar kan zijn oude ploeg nog niet echt pijn doen. De spits van ADO heeft te maken met korte dekking van Kashia en Van der Werff. Havenaar kopte zojuist twee keer flink mis.
70'
Vitesse valt toch weer enorm tegen in de tweede helft. Het goede positiespel is volledig weg. De Arnhemmers moeten mee in het fysieke spel van ADO Den Haag.
67'
Kans op de voorsprong voor ADO! Timothy Derijck kopt een vrije trap van Kevin Jansen bij de eerste paal maar net over het doel. Dit had zomaar de tweede van de Belg kunnen zijn deze middag.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kenji Gorré
66'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
65'
Milot Rashica, een van de uitblinkers dit seizoen bij Vitesse, is zeer onstuimig. De rechtsbuiten krijgt een mogelijkheid vanaf de zestien, maar schiet hoog over.
63'
ADO heeft het merendeel van het balbezit op dit moment. Vitesse is genoodzaakt om het team van Henk Fraser tegen te houden op eigen helft. De spelers van Vitesse gaan ook steeds meer klagen richting de wedstrijd leiding.
60'
Een ruim uur gespeeld in het Kyocera Stadion. Beide teams kunnen de punten zeer goed gebruiken, maar voorlopig staat er een gelijke stand op het scorebord. Komt er nog een winnaar?
57'
Vitesse weet in deze fase het goede voetbal van de eerste helft niet te continueren. ADO is simpelweg feller en kan zomaar toeslaan.
54'
Zo is de wedstrijd na rust weer volledig in evenwicht. Vitesse moet aanzetten om voor de derde keer op voorsprong te komen vanmiddag. De Arnhemmers maken het zichzelf onnodig lastig.
51'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:2 door Timothy Derijck
De middenvelder van ADO benut het buitenkansje vanaf de strafschopstip. De Belg schuif de bal rustig in de linkerhoek.
50'
Penalty voor ADO! Leerdam houdt Havenaar opzichtig tegen. Op advies van de grensrechter legt Bas Nijhuis de bal op de stip.
50'
De eerste poging van de tweede helft is via Denys Oliynyk. De Oekraïner in dienst van Vitesse is van ver en komt recht op doelman Martin Hansen af.
47'
Vitesse heeft afgetrapt voor de tweede helft. De Arnhemmers verdedigen een 1-2 voorsprong in Den Haag. Beide teams hebben niet gewisseld in de rust.
46'
45'
In een amuserende eerste helft staat Vitesse met 1-2 voor op bezoek bij ADO. De voorsprong werd al vroeg bereikt door een doelpunt van Shiran Yeini. Vitesse was beter en kreeg kansen op meer via onder andere Dominic Solanke. Maar ook ADO had mogelijkheden en kwam op gelijke hoogte via Ruben Schaken. Lang duurde dat echter niet, enkele minuten later kopte Kelvin Leerdam na een vrije trap van Lewis Baker Vitesse naar 1-2.
45'
44'
Met deze stand op het scorebord zou Vitesse weer plaats vijf bereiken op de ranglijst. De Arnhemmers komen dan op gelijke hoogte met rivaal NEC Nijmegen. Volgende week staat deze streekderby op het programma.
41'
Schot van Gorré! De nieuweling aan de kant van ADO brengt toch wat extra vuur met zich mee. Bakker wint het duel en voorziet Gorré tot een poging om te schieten. Het schot wordt gekeerd door Room.
40'
Nog vijf minuten te spelen tot de rust. We mogen kijken naar een alles behalve saaie afsluitwedstrijd. ADO en Vitesse hebben er zin in en strijden voor een driepunter.
37'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Kelvin Leerdam
Het staat alweer heel snel gelijk in Den Haag. Leerdam komt hoog en kopt een vrije trap van Lewis Baker in de verre hoek. ADO heeft zo maar kort kunnen genieten van de gelijkmaker.
37'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
De middenvelder komt veel te hoog met zijn been en raakt het hoofd van Shiran Yeini.
36'
ADO kreeg twee goede kansen via Havenaar en Gorré. Desondanks vindt de derde aanvaller in Haagse dienst het net. Ruben Schaken beloont hard werken met een prima doelpunt.
33'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Ruben Schaken
Het is weer gelijk in Den Haag. Guram Kashia begaat een grote fout met een slechte pass in de as. Schaken pikt op en scoort bij het betreden van de zestien in de verre hoek.
31'
Het eerste half uur zit erop in het Kyocera Stadion. Beide teams maken er een attractieve wedstrijd van met kansen over en weer. Vitesse is net iets sterker en leidt verdiend.
28'
Goal van Vitesse afgekeurd! Het is een schitterende aanval, maar Denys Oliynyk rondt af in buitenspelpositie. Met name de voorbereiding via Solanke die Wormgoor poort is wederom mooi om te zien.
27'
Ruben Schaken zorgt voor dreiging aan de rechterkant bij ADO. Omdat zijn directe tegenstander Kelvin Leerdam vaak diep speelt kan Schaken profiteren van de ruimte achter de Vitesse-verdediging.
24'
Ondanks het sterke begin van Vitesse heeft ADO in korte tijd toch twee 100% kansen gehad. Dankzij Eloy Room is het Vitesse-doel echter nog schoon.
21'
Grote kans voor Gorré! Een goede actie van Ruben Schaken met dito voorzet wordt gemist door Havenaar en belandt bij de tweede paal. Kenji Gorré staat op de goede plaats, maar scoort niet door een te zwakke inzet.
20'
Vitesse controleert de wedstrijd in de eerste twintig minuten. ADO heeft moeite met de beweeglijkheid van de jonge ploeg van Peter Bosz. Het blijft voorlopig bij 0-1 door het doelpunt van Yeini.
17'
Havenaar van dichtbij! Mike Havenaar heeft zijn eerste momentje met een kans vlakbij doelman Eloy Room na een diepe bal van Vito Wormgoor. De ADO-spits ziet dat Room zijn doel goed verkleind en Havenaars inzet blokkeert.
16'
Kans op 0-2 voor Solanke! Lewis Baker stuurt de diepgaande Dominic Solanke weg met een uitstekende bal langs de ADO-defensie. De spits van Vitesse schiet vervolgens voorlangs.
15'
ADO is in de openingsfase slordig en verliest veel ballen door foutieve inspeelpasses. De Hagenaars kennen in de vorm van Kenji Gorré in ieder geval een goede aanjager.
13'
ADO laat telkens veel ruimte aan Van der Werff. De verdediger van Vitesse stoomt constant op om een van zijn teamgenoten vrij te kunnen spelen. Het begin is duidelijk voor de bezoekers uit Arnhem.
10'
Lekker begin dus voor Sheran Yeini. De Israëliër speelde zijn gehele loopbaan voor Maccabi Tel Aviv, de club van zijn geboortestad. In de zomer kwam Yeini over naar Vitesse.
7'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Shiran Yeini
Een vroege openingsgoal in het Kyocera Stadion. Maikel van der Werff stoomt op en geeft een lange pass richting Yeini. De vervanger van Marvelous Nakamba kapt Danny Bakker uit en schiet met zijn linker in de korte hoek.
6'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor ADO. Kenji Gorré zag zijn voorzet namelijk aangeraakt worden door Guram Kashia. De Haagse corner leidt overigens tot weinig.
3'
Mooie actie van Dominic Solanke. De spits van Vitesse blijft sterk op de been tegenover enkele verdedigers van ADO. Bij het bereiken van het strafschopgebied wordt Solanke gehaakt door Kevin Jansen, maar krijgt de Engelsman geen strafschop.
1'
ADO Den Haag heeft afgetrapt voor de laatste wedstrijd van speelronde dertien. Vitesse is de bezoekende ploeg in het Kyocera Stadion.
1'
De opstellingen
Kenji Gorré is de grote verrassing in de basis van ADO Den Haag vanmiddag. De jonge Swansea City-huurling krijgt de voorkeur links voorin. Gorré speelt ten koste van Giovanni Korte. Verder zijn er geen wijzigingen in het team van Henk Fraser. Oud-Vitessenaar Mike Havenaar is de spits bij de Hagenezen.

Vitesse mist in het Kyocera Stadion Marvelous Nakamba. De middenvelder is geschorst wegens zijn rode kaart tegen AZ Alkmaar (0-2). Peter Bosz heeft ervoor gekozen om te beginnen met Shiran Yeini in plaats van Nakamba. De overige tien spelers zijn dezelfde als die van de vorige speelronde.

Welkom bij de laatste wedstrijd van speelronde dertien in de Eredivisie! Zondagmiddag trappen om 16.45 uur ADO Den Haag en Vitesse af in het Kyocera Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Den Haag. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
Het team van coach Henk Fraser presteert goed tegen relatief betere clubs en minder tegen de lagere clubs. Voor de interlandperiode werd met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Een week daarvoor won ADO thuis van Feyenoord. Met de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Vitesse voor de boeg zijn de drie punten welkom voor de nummer veertien van de ranglijst.

Bij ADO ontbreken Wilfried Kanon (niet wedstrijdfit) en Édouard Duplan. De Franse linksbuiten is zondagmiddag geschorst. Wel van de partij is Mike Havenaar. De spits van ADO speelde ruim twee jaar voor tegenstander Vitesse. In 92 wedstrijden scoorde de Japanner 27 doelpunten. Havenaar is momenteel topscoorder van ADO met acht doelpunten in twaalf wedstrijden.

Vitesse
Vitesse liep voor de interlandwedstrijden een flinke tik op. Zowel Ajax als AZ Alkmaar waren in de Gelredome te sterk voor de ploeg van Peter Bosz. AZ kwam pas laat op voorsprong na twee keer geel in de eerste helft voor Marvelous Nakamba. De jonge middenvelder is door zijn rode kaart geschorst in Den Haag. Sheran Yeini is zijn logische vervanger op het Arnhemse middenveld.

Verder ontbreekt Nathan in de wedstrijdselectie van Vitesse. De Braziliaanse huurling van Chelsea kampt met een meniscusblessure. Op 24 april jongstleden ontmoetten beide teams elkaar nog in het Kyocera Stadion. Door een doelpunt in de 85e minuut van Michiel Kramer zegevierde ADO destijds met 1-0. Vitesse wil graag sportieve revanche nemen op deze nederlaag en de aansluiting met de top vier in het zicht houden.