2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Trent Sainsbury 21. / Kopbal  (Stef Nijland)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 44. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Janio Bikel 53. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 62. / Schot met rechts  (Lucas Woudenberg)

90'
PEC ging de tweede helft in om een 0-2 voorsprong te verdedigen, maar kwam uiteindelijk nog goed weg met een gelijkspel. NEC kwam al snel op gelijke hoogte door doelpunten van Bikel en Limbombe. De 1-2 van Bikel vloeide voort uit een blunder van Begois, die de bal loste uit een voorzet. Negen minuten later, in de 62ste minuut, werd het zelfs gelijk door een heerlijk doelpunt van Limbombe. De thuisploeg was ook in de slotfase de bovenliggende partij, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren. Dit leidde tot een 2-2 eindstand, waarmee beide ploegen waarschijnlijk wel vrede zullen hebben.
90'
90'
Gele kaart voor Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Marcellis ontvangt nog een gele kaart van Gözübüyük.
89'
De laatste wissel van de hand van Jans is Sander Thomas, die Nijland vervangt.
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Sander Thomas
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
89'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
Santos geeft, bewust of niet, Ouasim Bouy een klap in zijn gezicht. Het levert 'm geel op.
87'
Boban Lazić wordt er nog ingebracht bij PEC als stormram. Kan hij wat aanrichten?
87'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Boban Lazić
87'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
85'
Oh, oh, Limbombe! Een harde uithaal van de aanvaller en Begois is al verslagen. De bal gaat echter ook langs de paal, waardoor het 2-2 blijft.
82'
Veldwijk bijna met zijn tweede!
De paal wordt nogmaals geraakt door PEC! Het voetbalt makkelijk door de verdediging van NEC door en ziet Veldwijks inzet de paal raken. Deze wedstrijd kan in de slotfase nog alle kanten op.
80'
Het lijkt erop dat NEC in de slotfase een serieuzere gooi gaat doen naar de overwinning, al heeft de ervaring geleerd dat PEC dodelijk kan zijn in de counter.
76'
Ook NEC wisselt. Joey Sleegers verlaat het veld, Marcel Appiah mag laten zien wat hij kan.
76'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
76'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
72'
Doelpuntenmaker Sainsbury moet het veld ruimen. Hij speelde een uitstekende partij, maar door een lichte blessure wordt hij vervangen door Gustavo Hebling.
72'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Gustavo Hebling
72'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
69'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
In sommige wedstrijden worden gele kaarten gegeven voor harde tackles, in deze wedstrijd voor balletjes wegtikken en protesten. Dat laatste is ditmaal het geval voor Van Eijden.
68'
Het laatste kwart breekt aan en de wedstrijd kan echt alle kanten op. Beide ploegen zullen op zoek gaan naar de winnende goal, met een NEC dat opportunistisch aanvalt en een PEC dat uit de counter tot scoren probeert te komen.
66'
Aan de andere kant is PEC weer dichtbij! Kingsley Ehizibue stoomt door en schiet recht op Van Duin af. De bal slaat af en komt bij Nijland terecht, wiens schot eveneens wordt geblokt. Ook Menig komt niet tot scoren, hij kopt over.
64'
NEC weer gevaarlijk. Foor schiet en ziet zijn poging van richting veranderd worden. Goede redding van Begois.
62'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Anthony Limbombe
En daar is zelfs de gelijkmaker voor NEC! Dirk Marcellis kan niet tegenhouden dat Limbombe naar binnen trekt, waarna de buitenspel op feilloze wijze de bal in de kruising krult. Een uitstekend doelpunt brengt de stand gelijk.
60'
Spektakel! Sleegers geeft de bal voor, maar Santos krijgt zijn hoofd niet tegen de bal. Vervolgens gaan vier man op de bal af, maar komt Begois als winnaar uit het stel. Een gelijkmaker hangt zowaar in de lucht.
59'
Menig stoomt vanaf de middenlijn op, omspeelt een aantal spelers en probeert met buitenkantje rechts Van Duin te verschalken in zijn korte hoek. De keeper is echter attent en houdt de stand op 1-2.
55'
Een vrije trap blijft hangen in het strafschopgebied van PEC. Van Eijden probeert de bal nog eens voor de doelmond te gooien, maar Begois blijft rustig en pakt.
54'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Van Polen krijgt geel van Gözübüyük. Hij trapt de bal weg en dat is voor de arbiter genoeg om hem op de bon te slingeren.
53'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:2 door Janio Bikel
NEC is terug in de wedstrijd! Janio Bikel maakt de aansluitingstreffer. Begois, die er op eerdere momenten al wat onzeker uitzag, tast volledig mis en wordt afgestraft. Bikel kan makkelijk de 1-2 binnenschieten.
52'
Wout Brama mag ook een keertje aanleggen. Met zijn mindere linkerbeen haalt hij vanaf randje strafschopgebied hard uit, maar de bal zeilt net over.
50'
NEC zoekt weer langzaam de aanval op, maar het lijkt er niet op dat de thuisploeg vooralsnog meer kan brengen dan in de eerste helft.
46'
45'
Het was absoluut niet de beste helft die NEC heeft gespeeld dit seizoen. De Nijmegenaren proberen wel het spel te maken, maar de counters van PEC zijn dodelijk. Mede hierom kwam PEC op voorsprong door een doelpunt van Sainsbury, die de bal goed inkopte uit een vrije trap van Nijland. Vlak voor rust werd het nog erger voor PEC, aangezien Wojciech er volledig naast zat bij een lange bal. Hiermee lanceerde hij Veldwijk, die koel afmaakte en de 0-2 op het scorebord zette. Er moet wat gebeuren bij de thuisploeg om deze wedstrijd nog spannend te maken.
45'
44'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Lars Veldwijk
Het staat 0-2 voor PEC! Er wordt nogmaals een lange bal gespeeld op Veldwijk. Voor Wojciech Golla hoort dat een makkelijk te behandelen bal te zijn, maar hij raakt de bal volledig verkeerd, waardoor hij Veldwijk lanceert. De spits is heel koel en maakt af met een stiftje.
43'
Van Eijden speelt, net als in het duel met Vitesse, een fantastische partij. Menig gaat nagenoeg alleen op doel af, maar een foutloze sliding van Van Eijden voorkomt een schot.
42'
Van een kleine veertig meter lijkt het er haast op dat Foor het ineens probeert. De bal gaat uiteindelijk naast.
38'
Sainsbury maakt bijna zijn tweede!
Weer komt Sainsbury dichtbij! Eerder maakte hij zijn eerste doelpunt ooit in de Eredivisie, nu zet hij bijna de tweede op zijn naam. Via een been van een NEC'er raakt hij de paal.
36'
Uit een rappe counter komt nogmaals Veldwijk los. Nu komt hij wel tot een schot, maar die gaat ruim voorlangs.
36'
Christian Santos komt dichtbij! Van ruim twintig meter krult hij de bal richting doel, maar Kevin Begois pareert.
33'
NEC heeft vooralsnog niet het flitsende aanvalsspel dat ze in eerdere wedstrijden dit seizoen wel lieten zien. De laksheid moet doorbroken worden om echt voor gevaar te zorgen.
29'
NEC komt er rap uit en Navarone Foor komt in de positie waaruit hij de bal met regelmaat in de kruising krult, maar nu mag dat niet zo zijn. Zijn schot wordt geblokt.
25'
Een weergaloze lange bal van Sainsbury komt terecht bij Veldwijk, die alleen op doel af kan. Hij is alleen niet snel genoeg en wordt ingehaald door Rens van Eijden, die met een dubieuze tackle een schot voorkomt.
21'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Trent Sainsbury
De uitploeg komt op voorsprong! Trent Sainsbury kopt een indraaiende vrije trap van Nijland goed binnen. Van Duin komt er nog wel aan, maar het is niet genoeg: PEC op 0-1!
19'
Prima aanval van PEC daar! Een lange bal wordt uitstekend behandeld door Lars Veldwijk, die terug legt op Nijland. Zijn schot gaat over.
17'
Een goed hakje van Santos zet Lucas Woudenberg in een gevaarlijke positie, maar de bal wordt net onderschept.
13'
Nogmaals komt de bal voor de voet van Limbombe. Deze bal was lastiger, waardoor hij de bal nogmaals niet vol raakt. Ruim over.
12'
Met een sfeeractie van de NEC-supporters op de achtergrond zien we Van Duin het nogmaals lastig hebben. Hij slaat de bal als het ware uit de doelmond en komt goed weg met het feit dat hij niet nog een keer aan de bak moest.
11'
Wat een kans voor Menig!
De vierde keeper Marco van Duin zit er volledig naast, waardoor Queensy Menig erlangs kan glippen. De hoek wordt echter net te lastig om binnen te tikken in het vrije doel. Daar kwam PEC erg dichtbij!
8'
Uitgelezen mogelijkheid voor Limbombe. Hij mag volledig vrij de bal op de slof nemen van amper vijftien meter. Dat mislukt jammerlijk: de 21-jarige buitenspeler raakt de bal verkeerd.
7'
Een vrije trap van Anthony Limbombe draait gevaarlijk in, Christian Santos komt net niet tot een kopbal op doel. Een corner is wat rest.
5'
De eerste doelpoging komt, ondanks een licht overwicht voor NEC in de openingsfase, van de uitploeg. Stef Nijland probeert de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre hoek te krullen, maar zijn schot is te wild.
1'
We zijn begonnen in de Goffert! Beide ploegen hebben perspectief op een paar geklommen plekjes bij drie punten.
1'
NEC heeft de volgende aderlating te pakken binnen het keeperskorps. Waar de eerste keeper Hannes Þór Hálldorsson en Joshua Smits al geblesseerd waren, stond Benjamin Kirsten noodgedwongen op doel. Ook de Duitser heeft een blessure opgelopen. Hierdoor zien we vierde doelman Marco van Duin terug binnen de palen van NEC. Daarnaast heeft Marcel Ritzmaier zijn plekje op het middenveld verloren. Joey Sleegers staat in de basis, waardoor Navarone Foor naar het middenveld schuift.

Bij PEC zien we Stef Nijland terug in de basiself. Hij speelt op de plek die vorige week bekleed werd door Wouter Marinus. Daarnaast is Kingsley Ehizibue de linksback van de ploeg van Ron Jans, aangezien Bart van Hintum geblesseerd is. Voor de rest zien we dezelfde namen als tegen Ajax.

De opstellingen van NEC en PEC zijn hier te bekijken.
Als men vooraf aan dit seizoen naar speelronde 15 keek en het oog liet vallen op de clash tussen NEC Nijmegen en PEC Zwolle, had lang niet iedereen verwacht dat dat een clash in het linkerrijtje zou worden. Niets is minder waar: de twee ploegen staan op een uitstekende zevende en negende plaats. Daarbij mag voornamelijk een kanttekening gezet worden bij de prestatie van de Nijmegenaren, die vorig seizoen nog in de Jupiler League actief waren. PEC speelt al wat langer mee om de play-offplekken voor Europees voetbal, al mag natuurlijk niet worden weggenomen dat ze weer een indrukwekkend seizoen draaien.

NEC thuis onverslaanbaar
De Goffert is een plek waar niet iedere oppositie vrijwillig heengaat. NEC heeft een uitstekende thuisvorm in de Eredivisie vooralsnog. Vijf van de zeven wedstrijden werden winnend afgesloten. Eén eindigde gelijk, terwijl Ajax de enige was die drie punten ophaalde in Nijmegen. Het draagt mede bij aan de zevende plek die de rood-groen-zwarten momenteel bekleden. En echt een verrassing is het niet. De ploeg van Ernest Faber zit prima in elkaar. Er staat een keeper die ballen tegenhoudt, ook als de eerste doelman eruit ligt, de verdediging zit goed in elkaar, in Gregor Breinburg, Marcel Ritzmaier en Janio Bikel staat er een stabiel, talentvol middenveld en met spelers als Christian Santos en Anthony Limbombe in de aanval vallen de doelpunten vanzelf wel. Zo wordt het voor de mannen uit Zwolle een zware taak om resultaat te halen in de Goffert.

Zwollenaren soms overtuigend, soms ontluisterend
PEC begon het seizoen goed met een ongeslagen start van zes wedstrijden, waarvan er vier gewonnen werden. Daarna kende de ploeg van Ron Jans een iets mindere fase, waar bijvoorbeeld Vitesse 1-5 won in het IJsseldelta Stadion en FC Utrecht eveneens het volle pond ophaalde in Zwolle. Aan de andere kant nam PEC weer een 0-5 overwinning bij Roda JC. Zo zijn de Zwollenaren ten zeerste wisselvallig. Dat maakt het wel erg leuk om naar te kijken. Van tevoren kun je zowel een 5-0 als een 0-5 in het vooruitzicht nemen, het is lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Afwezigen
Beide ploegen hebben toch een aantal namen waarover ze niet kunnen beschikken. Waar NEC relatief nog goed wegkomt met de twee geblesseerde sluitposten Hannes Þór Hálldorsson en Joshua Smits, heeft PEC een flinke groep afwezigen. In de afgelopen week raakten Bart van Hintum, Ryan Thomas en Sheraldo Becker geblesseerd. Daarbij waren Rick Dekker, Abdel Malek El Hasnaoui, Mustafa Saymak, Athanasios Karagounis en Bart Schenkeveld al out. Een behoorlijke waslijst dus. Aan Jans de taak alsnog een goede opstelling op de been te brengen.

Serdar Gözübüyük is de arbiter van dit duel, waarvan de laatste editie, in 2013, in 1-5 eindigde. Mijn naam is Nino Vermeulen en ik breng verslag uit van dit affiche. De opstellingen zijn hier te zien.