12:30 uur
SC Cambuur
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Guus Joppen 12. / Kopbal  (Stijn Wuytens)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 80. / Schot met rechts  (Stijn Wuytens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Stijn Wuytens 88. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, maar de tweede helft was een stuk leuker. Beide ploegen kregen kansen om tot scoren te komen, maar uiteindelijk was het Willem II dat tien minuten voor tijd de voorsprong wist te verdubbelen. Erik Falkenburg tikte een hoekschop van Stijn Wuytens bij de eerste paal tegen de touwen: 2-0. Twee minuten voor tijd schoot Stijn Wuytens zelf ook nog raak. Hij scoorde vanuit een vrije trap: 3-0. Willem II boekte daardoor een terechte overwinning.
90'
90'
Higler heeft er overigens nog vijf minuten extra speeltijd bijgetrokken.
90'
Ook Streppel is uitgewisseld. Koppers komt nog voor Andersen.
90'
Wissel in bij Willem II -> Dico Koppers
90'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
90'
Stijn Wuytens is vandaag dé man bij Willem II. De Belg was goed voor twee assists en één treffer.
88'
Doelpunt voor Willem II, 3:0 door Stijn Wuytens
3-0! Stijn Wuytens mag een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel. De Belg krult de bal over de muur en in het doel. Zeinstra is kansloos: 3-0.
87'
Falkenburg, Falkenburg, Falkenburg! De middenvelder moet zijn tweede van de middag maken, maar zijn kopbal wordt gepakt door doelman Zeinstra.
86'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (Willem II)
Doelpuntenmaker Falkenburg schoffelt Erik Bakker onderuit en krijgt geel van scheidsrechter Higler.
86'
Nog een paar minuten te spelen in Tilburg. Wat kan SC Cambuur nog?
85'
Nog een wissel van Streppel. Hij brengt Robert Braber voor Van der Velden.
85'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
85'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
81'
De Jong is uitgewisseld. Hij brengt vleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel voor verdediger Van der Laan.
81'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhail Rosheuvel
81'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
80'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Erik Falkenburg
Daar is eindelijk de 2-0 van Willem II. Falkenburg tikt bij de eerste paal een hoekschop van Stijn Wuytens binnen. De bal rolt tergend langzaam over de doellijn, maar hij telt!
79'
Gele kaart voor Nick van der Velden (Willem II)
Van der Velden blijft mekkeren en Higler is het zat. De spits gaat op de bon.
78'
Weer niet voor Willem II! Zeinstra zit helemaal mis na een hoekschop van Willem II. De bal valt - tot twee keer toe - voor de voeten van Dries Wuytens, maar de Belgische verdediger schiet in eerste instantie tegen een speler aan en in tweede instantie mikt hij huizenhoog over.
78'
Zeinstra moet weer ingrijpen! Andersen krult een vrije trap richting het doel. De voorzet van Andersen zeilt richting de kruising, maar de doelman tikt de bal op tijd weg.
77'
Weer Falkenburg! Wederom weet Falkenburg niet te scoren. De middenvelder krijgt wederom een kopkans, maar Zeinstra weet de poging van Falkenburg knap te stoppen.
77'
Willem II lijkt wat zenuwachtig te worden. Het is natuurlijk nog altijd maar 1-0.
74'
Ondertussen is er bij Willem II ook iemand naar de tribune verbannen. Het is vooralsnog onduidelijk wie en waarom.
74'
SC Cambuur heeft weer gewisseld. Overgoor is door De Jong gewisseld. Xander Houtkoop is zijn vervanger.
73'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
73'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sjoerd Overgoor
72'
Nog ruim een kwartier te spelen in Tilburg. Willem II heeft nog altijd een voorsprong te pakken.
68'
Komt dat schot! Sander van de Streek probeert doelman Lamprou te verrassen met een afstandsschot, maar de Griek kan de bal vrij eenvoudig stoppen.
66'
Gele kaart voor Vytautas Andriuškevičius (SC Cambuur)
Weer een gele kaart! De Litouwer Vytautas Andriuškevičius maakt een lichte overtreding op invaller De Sa en krijgt geel van scheidsrechter Higler.
64'
SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft gewisseld. De Ier Jack Byrne speelde onopvallend en gaat naar de kant. De Pool Sebastian Steblecki is zijn vervanger.
62'
Wissel in bij SC Cambuur -> Sebastian Steblecki
62'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jack Byrne
62'
Gele kaart voor Guus Joppen (Willem II)
Doelpuntenmaker Joppen krijgt nog geel van scheidsrechter Higler. De leidsman gaf in eerste instantie voordeel na een overtreding van Joppen, maar uiteindelijk werd hij alsnog bestraft door de scheidsrechter.
61'
Ogbeche! Een minuut later vergeet ook SC Cambuur te scoren. Ogbeche krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. De Nigeriaan speelt zichzelf knap vrij, maar krijgt de bal vervolgens niet achter Willem II-doelman Kostas Lamprou.
60'
Willem II vergeet te scoren! Hoe is het mogelijk?! Van der Velden moet zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zetten, maar vergeet te scoren. Van der Velden zet de aanval zelf op. Invaller De Sa wordt door Van der Velden aangespeeld. De Sa staat op de rechterflank en geeft de bal voor op Van der Velden. Laatstgenoemde neemt de bal op de pantoffel, maar schiet op doelman Zeinstra. Wat een kans!
58'
Erik Falkenburg! Willem II doet gelijk wat terug. Wederom via een standaardsituatie. Stijn Wuytens slingert de bal vanaf de rechterkant van het veld voor het doel. Falkenburg zet zijn hoofd tegen de bal, maar mikt naast.
58'
Willem II kwam zojuist met de schrik vrij. De Tilburgers weten nu dat de marge van 1-0 waarschijnlijk niet genoeg zal zijn.
55'
Bijna de 1-1 van SC Cambuur! Daar is eindelijk de eerste grote kans van de wedstrijd. Furdjel Narsingh haalt de achterlijn en legt de bal klaar voor Overgoor. De middenvelder krijgt een grote schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn bal vliegt - via het hoofd van Dries Wuytens - over het Tilburgse doel. Dit had de 1-1 moeten zijn!
55'
SC Cambuur probeert iets meer het spel te maken, maar zodra de Friezen de middellijn oversteken gaat het mis.
52'
Het spelbeeld blijft voorlopig hetzelfde. Willem II heeft het meeste balbezit, maar doet daar te weinig mee. SC Cambuur wil wel, maar kan niet.
49'
Sjoerd Overgoor neemt de hoekschop, maar de voorzet van Overgoor kan makkelijk weggewerkt worden door Van der Velden.
48'
SC Cambuur krijgt een hoekschop. Kunnen de Friezen wat forceren?
46'
Willem II-trainer Jurgen Streppel heeft in de rust gewisseld. Lesly de Sa is in het veld gekomen voor Živković.
46'
We zijn weer begonnen in Tilburg. SC Cambuur heeft afgetrapt.
46'
46'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
46'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
45'

We gaan rusten in Tilburg met een 1-0 voorsprong voor Willem II. Het is een wonder dat er gescoord is in het Koning Willem II Stadion, want kansen werden er tijdens de eerste 45 minuten niet gecreëerd. Willem II had in de twaalfde minuut een standaardsituatie nodig om tot scoren te komen. Linksback Guus Joppen kopte bij de tweede paal een vrije trap van Stijn Wuytens tegen de touwen: 1-0. Willem II bleef daarna de bovenliggende partij, maar het bleef 1-0 in Tilburg.
45'
45'
Scheidsrechter Higler trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Als zelfs Andersen zich gaat verslikken in zijn eigen actie, dan weet je dat het geen beste wedstrijd is. De Deen lijkt zijn directe tegenstander te passeren en de achterlijn te halen, maar verliest op een knullige manier de bal.
42'
Weer gevaar voor het doel van SC Cambuur. Willem II neemt een hoekschop via een variant. De bal komt uiteindelijk op de linkerflank terecht bij Stijn Wuytens. De Belgische middenvelder geeft de bal strak voor, maar Zeinstra kan de bal onderscheppen.
41'
Paniek voor het doel van SC Cambuur. Frank van der Struijk brengt een afgeslagen bal terug in het strafschopgebied. Richairo Živković lijkt de bal klaar te leggen voor Van der Velden, maar Van der Laan kan ertussen komen en werkt de bal weg.
40'
De rust nadert. Gaat er voor de theepauze nog wat gebeuren in Tilburg?
37'
Martijn van der Laan is met de bal in het gezicht geraakt, waardoor Higler het spel meteen stillegt. Van der Laan krabbelt langzaam op, maar kan verder.
36'
Willem II is overduidelijk de bovenliggende partij, maar de thuisploeg weet maar geen kansen te creëren. Hopelijk gaat het straks na de theepauze beter.
33'
Andersen wordt steevast opgepakt door twee man. Zijn vaste bewaker Djavan Anderson verliest hem niet uit het oog. Anderson krijgt bovendien telkens hulp van middenvelder Monteiro.
31'
Het is moeilijk om positief te zijn over deze wedstrijd. Er zit weinig tempo in, omdat er telkens kleine overtredingen worden gemaakt. Daarnaast zijn beide ploegen bijzonder slordig in balbezit.
29'
Gele kaart voor Jamiro Monteiro (SC Cambuur)
Jamiro Monteiro gaat op de bon. Het is een optelsom voor de middenvelder van SC Cambuur, althans dat lijkt scheidsrechter Dennis Higler tegen hem te zeggen. Monteiro beging een lichte overtreding op Jordens Peters.
26'
Willem II jaagt op een tweede treffer, maar is te slordig in de eindfase. SC Cambuur kan gewoon niet beter.
25'
Nog altijd geen grote kansen in Tilburg. Beide ploegen spelen ondermaats.
21'
Het is wel duidelijk waarom beide ploegen laag op de ranglijst staan. Het voetbal is niet al te best in Tilburg.
17'
De bezoekers uit Leeuwarden proberen al een aantal keer via de lange bal Bartholomew Ogbeche in stelling te brengen, maar voorlopig levert dat SC Cambuur weinig succes op.
16'
SC Cambuur is eigenlijk nog amper op de helft van Willem II geweest. Op deze manier gaat SC Cambuur vanmiddag geen punten pakken.
14'
Joppen is overigens normaal gesproken rechtsback, maar speelt nu al een aantal wedstrijden als linksback bij Willem II.
13'
Eigenlijk zijn er nog geen grote kansen geweest in Tilburg, maar uit een standaardsituatie is Willem II op voorsprong gekomen. De voorsprong is op basis van het spel wel terecht.
12'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Guus Joppen
Daar is de 1-0 voor de thuisploeg. Wuytens neemt een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. De Belg krult de bal met zijn linkerpoot richting de tweede paal. Daar staat linksback Guus Joppen te wachten om de bal in te koppen: 1-0.
9'
Lucas Andersen laat zich voor de eerste keer zien. De Deen passeert vrij gemakkelijk zijn directe tegenstander en haalt de achterlijn. De voorzet van de Deen komt echter niet aan.
7'
Bijna krijgt Willem II de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. Nick van der Velden wordt in stelling gebracht door Stijn Wuytens, maar Van der Velden kan de bal niet controleren, waardoor de bal een prooi is voor SC Cambuur-doelman Harm Zeinstra.
6'
Willem II is aan het breien, maar steeds gaat het fout bij het geven van de eindpass.
4'
Middenvelder Erik Bakker start vandaag centraal in de verdediging bij SC Cambuur. Bij Willem II speelt daarentegen verdediger Freek Heerkens op het middenveld.
3'
SC Cambuur komt voorlopig amper van de eigen helft af, maar ook Willem II weet de bal niet langdurig in de ploeg te houden.
2'
Willem II probeert SC Cambuur al vroeg vast te zetten. De thuisploeg jaagt op een snelle treffer.
1'
We zijn begonnen in Tilburg. Willem II heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Willem II tegen SC Cambuur. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Willem II

Willem II wist vorige week voor de tweede keer dit seizoen te winnen. De Tilburgers staan daardoor op elf punten uit veertien competitiewedstrijden. Willem II kan nóg een overwinning echter goed gebruiken. De Tilburgers zijn nog niet verlost van de degradatiezone. FC Twente volgt op twee punten, terwijl hekkensluiter De Graafschap slechts zes punten minder heeft. Met een overwinning op SC Cambuur kan Willem II verder afstand nemen van de degradatiezone.

SC Cambuur

SC Cambuur zit in de problemen. De Leeuwarders hebben dit seizoen nog niet gewonnen. Vorige week verloor SC Cambuur in eigen huis van De Graafschap, waardoor de Doetinchemmers inmiddels in de nek hijgen van de Leeuwarders. SC Cambuur heeft zeven punten na veertien competitiewedstrijden. Als SC Cambuur weet te winnen van Willem II, dan heeft SC Cambuur nog maar een achterstand van één punt op Willem II. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft dus een overwinning nodig in Tilburg.

Historie

Op basis van de historie is Willem II de favoriet. Het duel Willem II – SC Cambuur werd vijf keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Drie keer kwam Willem II als winnaar uit de strijd. Eén keer won SC Cambuur en één keer eindige het in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het 1-1 in Tilburg. Albert Rusnák schoot SC Cambuur op voorsprong, maar vlak voor tijd zorgde Samuel Armenteros voor de gelijkmaker.

Op 7 mei 2000 won SC Cambuur in Tilburg van Willem II. De Tilburgers waren via Adil Ramzi al vroeg op voorsrong gekomen, maar dankzij twee treffers van Robin Nelisse en doelpunten van Mischa Rook en Sandor van der Heide won SC Cambuur met 4-1 van Willem II. De laatste keer dat Willem II van SC Cambuur wist te winnen dateert van 23 september 1998. Wederom bracht Ramzi Willem II op voorsprong. Marinus Dijkhuizen zorgde namens SC Cambuur voor de gelijkmaker, maar Willem II won dankzij een doelpunt van Marco Heering.