20:00 uur
ADO Den Haag
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 11. / Schot met rechts  (Edwin Gyasi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 41. / Schot met links  (Giovanni Korte)

90'
In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Mede door de rode kaart van Tomi Jurić trok Roda JC zich terug. Doelpuntenmaker Havenaar en Ruben Schaken kregen nog de betere kansen. Doelman Benjamin van Leer blonk echter uit en hield zijn doel schoon in het tweede bedrijf. Met één punt schieten zowel ADO als Roda weinig op.
90'
90'
Een kopbal van Timothy Derijck gaat maar net naast. Doelman Van Leer hoefde dit keer niet in te grijpen.
90'
De officiële speeltijd zit erop. Er volgen nog vier spannende minuten in de blessuretijd. Het lijkt erop dat Roda het punt behoudt tegen ADO.
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
87'
Een schot van Danny Bakker gaat nog verder over het doel van keeper Van Leer. De van PSV overgekomen Roda-goalie speelt een prima wedstrijd en lijkt het gelijkspel te kunnen behouden.
86'
De absolute slotfase is aangebroken in het Parkstad Limburg stadion. Gaat er nog een winnaar komen in het duel der middenmoters?
83'
Oh, oh Boakye! De invaller aan de kant van Roda wordt uitstekend diep gestuurd door Hicham Faik. De afronding van Boakye is vervolgens dramatisch en verdwijnt ver naast.
83'
Het fanatieke publiek van Roda JC gaat er nog eens achter staan. Wie weet is er voor de tien Koempels nog wat mogelijk in de slotfase.
80'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Daar is ie dan, Alberg. Bij een verdedigende actie maakt hij een ongeldige sliding op Jens van Son.
80'
We hebben nog weinig gezien van de invallers. Aan de kant van Roda JC is Richmond Boakye nog niet in het spel voorgekomen. Bij ADO staat Roland Alberg in de ploeg, maar ook hij heeft weinig ballen geraakt.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Jens van Son
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
77'
Kans voor de bezoekers! ADO dringt aan en wordt steeds gevaarlijker. Nu kan Schaken bijna op doel koppen na een voorzet van Meijers. Van Peppen zit er net tussen.
75'
Blessure bij doelman Martin Hansen. De ADO-goalie is wat duizelig en gaat erbij zitten in zijn eigen strafschopgebied. Hij krijgt wat te eten en te drinken van de verzorging en kan weer verder.
72'
Nog twintig minuten op de klok in Kerkrade. Roda JC zal het punt moeten verdedigen. Alleen dan blijven ze twee punten voorsprong houden op ADO Den Haag.
69'
Wat een kans voor ADO! Dit was het moment voor de bezoekers om op voorsprong te komen. Allereerst redt Van Leer op een voorzet van Bakker. De rebound van Havenaar wordt vervolgens van de lijn gehaald door Daryl Werker.
67'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
67'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
66'
De strijdplannen veranderen door de rode kaart in het laatste kwart. Roda JC hoopt op de bevliegingen van de twee snelle Ghanezen voorin. ADO zal het initiatief weer gaan pakken.
63'
Rode kaart voor Tomi Jurić (Roda JC Kerkrade)
De thuisploeg moet verder met tien man. Jurić probeert zich los te rukken van Aaron Meijers en gebruikt daar tot twee keer toe zijn elleboog voor.
62'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Richmond Boakye
62'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
60'
Een uur op de klok in het Parkstad Limburg stadion. Ook in de tweede helft zijn er weinig krachtsverschillen tussen Roda en ADO. Kansen zijn tevens schaars.
57'
Gele kaart voor Rostyn Griffiths (Roda JC Kerkrade)
Fikse overtreding van Griffiths op de middenlijn. De Australische middenvelder schept de onderbenen van Danny Bakker.
56'
Even een blessurebehandeling bij Gyasi. De uitblinker van Roda JC werd aan de zijlijn geraakt door Ruben Schaken. Ondanks dat kan Gyasi gewoon verder.
53'
De voorzetten van Edwin Gyasi blijven voor gevaar zorgen. Nu had Roda zomaar een strafschop kunnen krijgen na een overtreding van Kevin Jansen op Ard van Peppen. Braamhaar wuift het weg.
50'
ADO lijkt ook na rust het initiatief te krijgen. Roda JC trekt zich terug op eigen helft in een verkapte 4-5-1 opstelling. Alleen spits Jurić is voorin te vinden.
47'
Roda JC heeft afgetrapt voor de tweede helft. Er hebben geen wijzigingen plaatsgevonden bij beide teams.
46'
45'
Roda JC kwam vroeg op voorsprong door een mooie goal van Tom van Hyfte. Met name de assist van Edwin Gyasi was uitstekend. Daarna zakte de thuisploeg terug en kreeg ADO kansen via afstand. Deze waren allen niet besteed aan Gianni Zuiverloon, Giovanni Korte en Mike Havenaar. Vlak voor rust wist laatstgenoemde wel Benjamin van Leer te passeren. Op aangeven van Korte maakte de Japanner 1-1.
45'
44'
Mike Havenaar maakt alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Daarmee is de Japanse spits goed voor de helft van de ADO-productie.
41'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike Havenaar
Na wat afstandsschoten is daar dan de gelijkmaker vlak voor rust. Korte verzorgt een prima actie vanaf links en legt de bal terug richting de strafschopstip. Havenaar werkt de gelijkmaker in het doel.
39'
Nu is het Korte! Een kopie van het schot van Havenaar is nu besteed aan Giovanni Korte. De linksbuiten van ADO Den Haag schiet net buiten de zestien op doel. Weer staat Van Leer goed op zijn post.
38'
Actie van Havenaar! Eindelijk een schimp van de kwaliteiten van Mike Havenaar. De ADO-spits draait eenvoudig weg bij Gibril Sankoh om vervolgens uit te halen richting de kruising. Goede redding van Van Leer.
37'
ADO heeft veel moeite met de opbouw van achteruit. Het balletje gaat veelvuldig rond tussen Zuiverloon en Vito Wormgoor. De vervolgstap leidt vaak tot balverlies bij de Hagenaars.
34'
Heerlijke wedstrijd tot nu toe voor Edwin Gyasi. De vervanger van Richmond Boakye speelt goed en maakt het zijn directe tegenstander Dion Malone zeer lastig. Gyasi was tevens de man van de assist.
31'
Er zit nog weinig schwung in de wedstrijd. Roda verdedigt de 1-0 voorsprong en speelt iets meer teruggetrokken dan in het begin. De bezoekers uit Den Haag kunnen daarentegen nog niet echt een vuist maken.
28'
Er worden veel kleine overtredingen gemaakt door beide teams. Met name de duels tussen Van Peppen en Ruben Schaken zijn fel. De linksback van Roda heeft af en toe handen en voeten nodig om Schaken af te stoppen.
25'
Goede trap van Zuiverloon! De eerste mogelijkheid voor ADO komt via een vrije trap vanaf 21 meter. Gianni Zuiverloon raakt met zijn poging de handpalmen van doelman Benjamin van Leer.
23'
ADO opent slecht en heeft het weer lastig met een relatief mindere Eredivisie-ploeg. De goede lijn die is ingezet thuis tegen Feyenoord wordt bepaald niet doorgetrokken in het Parkstad Limburg stadion.
20'
Het is vanavond een bijzondere wedstrijd voor Hicham Faik. De 22-jarige middenvelder van Roda JC speelde in de jeugdopleiding van tegenstander ADO. Via Almere City FC belandde Faik in Kerkrade.
17'
ADO weet zich nog niet goed te weren in een regenachtig Kerkrade. Vooral het beweeglijke Roda-middenveld is de Hagenaars een doorn in het oog.
14'
Tom van Hyfte maakt zijn vierde doelpunt van het seizoen en is nu alleen topscoorder van Roda JC. De 29-jarige Belg speelt tot zover een prima seizoen voor de Limburgers.
11'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Tom Van Hyfte
En nu is het weer raak en telt het doelpunt ook. Een prachtig aangesneden voorzet vanaf links via Gyasi komt bij de tweede paal terecht. De inlopende Van Hyfte is alert en passeert doelman Martin Hansen.
9'
Roda JC heeft het initiatief in de openingsfase en speelt de bal rustig rond. ADO trekt zich terug en laat de tegenstander komen.
6'
Spectaculair begin dus in Kerkrade met de afgekeurde goal van Jurić. De aanval voorafgaand was in ieder geval keurig via Ard van Peppen en Edwin Gyasi. Het scorebord blijft echter op 0-0.
3'
Goal Roda afgekeurd! De thuisploeg leek al heel vroeg op voorsprong te komen. Bij het doelpunt van Tomi Jurić werd een overtreding gemaakt door de Australiër zelf op Gianni Zuiverloon. Scheidsrechter Eric Braamhaar keurt zodoende de goal terecht af.
2'
Speelronde twaalf van de eredivisie is in gang gezet door ADO Den Haag. Het team van Henk Fraser is vanavond te gast bij Roda JC Kerkrade.
1'
De opstellingen
Roda JC begint vanavond weer eens met Mitchel Paulissen. De publiekslieveling begint ten koste van Jens van Son. Verder kiest coach Darije Kalezić voor Edwin Gyasi in plaats van Richmond Boakye. De overige negen zijn dezelfde als de verloren wedstrijd (0-6) bij Ajax. Daryl Werker is opnieuw centrale verdediger in plaats van de geblesseerde Arjan Swinkels.

ADO Den Haag won vorige week succesvol met 1-0 van Feyenoord en wil weinig veranderen. De enige wijziging is die van Giovanni Korte in plaats van Édouard Duplan. De Franse linksbuiten kreeg rood vorige week en is geschorst. Tom Beugelsdijk is weer fit, maar begint op de bank. Roland Alberg vindt zichzelf ook terug naast coach Henk Fraser.

Goedenavond en welkom bij de openingswedstrijd in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. Om 20.00 uur trappen Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag af in het Parkstad Limburg stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Kerkrade. Ongeveer een uur voor aanvang worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Roda JC Kerkrade
Het team van coach Darije Kalezić zit in een neerwaartse spiraal en hoopt hier vanavond verandering in te brengen. In de eerste vier wedstrijden op het hoogste niveau werd direct drie keer gewonnen. In de zeven wedstrijden daarna won Roda JC echter niet meer. De Kerkradenaren vinden zichzelf na elf wedstrijden terug op een tiende plaats. Vorige week verloor Roda pijnlijk in de ArenA. Op bezoek bij Ajax mocht doelman Benjamin van Leer zes keer de bal uit het eigen net plukken (0-6).

Vanavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag ontbreken Farshad Noor (voetblessure) en Arjan Swinkels. De verdediger kampt met een rugblessure en wordt zeer waarschijnlijk opnieuw vervangen door de jonge Daryl Werker. De doelpunten moeten vanavond komen van Tom van Hyfte en Tomi Jurić. De Belg en de Australiër in dienst van Roda JC wisten beiden het net drie keer te doen bollen.

ADO is de nummer dertien van de Eredivisie en kent een wisselvallig seizoen. Tegen de sterke tegenstanders doen de Hagenezen het goed. Terwijl de mindere of gelijkwaardige ploegen het ADO flink lastig maken. Zo pakte het team van coach Henk Fraser een punt tegen regerend kampioen PSV en won het afgelopen weekeinde met 1-0 van Feyenoord. Dit was na de winst op bezoek bij FC Twente pas de tweede overwinning van het huidige seizoen.

Mike Havenaar is de grote man met zeven doelpunten en bekleedt de spitspositie in Kerkrade. Aanvalskompaan Édouard Duplan is geschorst en ontbreekt tegen Roda. Wilfried Kanon is niet wedstrijdfit, terwijl Tom Beugelsdijk weer terugkeert van een blessure. Roland Alberg en Ludcinio Marengo lijken het voorlopig verprutst te hebben bij Fraser. De twee creatievellingen kennen een disciplinaire schorsing en hoeven niet te rekenen op een basisplaats.