1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jamiro Monteiro 24. / Kopbal  (Jack Byrne)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jordens Peters 27. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft was het Cambuur dat nog een tandje bijzette en Willem II terugdrong tot op de eigen speelhelft. Van de Streek en Byrne kregen kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor eindigt de wedstrijd in 1-1. Cambuur zal haar laatste twee wedstrijden moeten winnen om degradatie te ontlopen, terwijl Willem II nog een flinke strijd uit zal moeten vechten met Excelsior om nacompetitie te ontlopen.
90'
Nee, het lukt de spelers niet meer om nog een doelpunt te creëren in de laatste seconden. Blom fluit de wedstrijd na vier minuten blessuretijd af.
90'
De laatste minuut van de extra tijd is ingegaan. Kan het nog voor een van beide ploegen?
90'
Lamprou grabbelt bij een uithaal van Byrne, maar heeft de bal net voor de lijn.
90'
De blessuretijd in de tweede helft bedraagt vier minuten.
89'
Aan de andere kant wil Cambuur na een vermeende handsbal wederom een strafschop, maar Blom gaat hier ook deze keer niet op in. Spreekkoren zijn het gevolg, waarna Cambuur naast schiet.
89'
Nog enkele minuten inclusief blessuretijd. Willem II ziet steeds meer mogelijkheden voor een tegenstoot. Via de snelle Hupperts werd de ploeg al enkele keren gevaarlijk.
86'
Rode kaart voor Harm Zeinstra (SC Cambuur)
Na Willem II-assistent Bogers wordt ook Cambuur-reserve Zeinstra door Blom naar de tribune gestuurd. De goalie heeft waarschijnlijk iets geroepen dat niet door de beugel kan.
85'
En wederom komt Andriuškevičius goed door op de linkerflank, maar ditmaal is zijn voorzet niet best. Drie man van Cambuur staat voor eht doel, maar de bal gaat over hen allemaal heen.
82'
Een opstootje tussen Lachman en Hupperts wordt door Blom opgelost zonder kaarten. Beide spelers hadden daar eigenlijk wel geel verdiend. Het publiek is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter.
80'
De laatste wissel is een feit. De 22 spelers die nu op het veld staan, moeten het gaan doen. Ondertussen is Peersman doorgeschoven naar het middenveld en staat Darryl Lachman op de backpositie bij Cambuur.
79'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
79'
Wissel uit bij Willem II -> Dries Wuytens
78'
De ploeg geeft dan ook flink gas, maar krijgt nog niet al te veel kansen. Willem II vindt de huidige stand op zijn beurt wel prima, want bij een 1-1 uitslag gaan zij Excelsior voorbij op de ranglijst.
77'
We gaan langzaamaan richting de laatste tien minuten en het is Cambuur dat alles op alles zet om te winnen. De ploeg krijgt hierna nog de uitwedstrijd tegen PSV en de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Hierin zullen vijf punten op concurrent De Graafschap goed gemaakt moeten worden.
74'
Trucje van Streppel! Willem II-trainer Streppel heeft Lamprou gevraagd te doen alsof hij een blessure heeft. Terwijl de goalie 'verzorgd' wordt, praat de coach snel bij met Peters en Wuytens.
72'
Andriuškevičius komt met grote passen door op de linkerflank en geeft strak voor. De voorzet kan worden ingeschoten door Monteiro, maar de kleine middenvelder raakt de bal niet goed. Hierdoor gaat het speeltuig over en naast.
68'
Willem II krijgt een vrije trap op een mooie plek en vervolgens een hoekschop, maar beide standaardsituaties leveren voor de Tilburgers niet op. Aan de andere kant schiet Houtkoop vanuit de tweede lijn meters over. De spanning is om te snijden in Friesland.
66'
Wissel in bij Willem II -> Guus Hupperts
66'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
64'
Na ruim een uur spelen is het Cambuur dat het spelbeeld bepaald. De geelblauwen zetten alles op alles om vanavond te zegevieren, maar Willem II biedt prima tegenstand. Vooralsnog zijn het voornamelijk hoekschoppen en vrije trappen waaruit de thuisploeg gevaarlijk wordt.
59'
Wissel in bij Willem II -> Nick van der Velden
59'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
58'
Bij de hoekschop die volgt gaat Barto naar de grond en wederom wil Cambuur een strafschop, maar Blom laat ook ditmaal doorspelen.
57'
Mega kans voor Van de Streek! Barto heeft de bal op de rand van de zestien en wacht op de loopactie van zijn ploeggenoot om hem vervolgens perfect op maat te bedienen. Van de Streek haalt iets recht van het doel vervolgens vanaf tien meter de bal ineens uit de lucht, maar het is Lamprou die knap weet te redden.
52'
Het spel golft op en neer, maar van goede aanvallend is nog amper sprake. Langs de zijlijn loopt Nick van der Velden warm. Hij zal vermoedelijk Andrade gaan vervangen zo dadelijk.
49'
Echter, Cambuur gaat net als in de eerste helft fanatiek van start en de supporters van de Friezen gaan er weer flink achter staan.
48'
Virtueel gezien doet Willem II goede zaken. Vooralsnog staan de Tilburgers door de gelijke stand op een punt, waardoor ze op de ranglijst Excelsior voorbijgaan en boven de degradatiestreep uitkomen.
46'
Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Barto en Van de Streek hebben afgetrapt in Leeuwarden, waar de avondzon nog altijd schijnt.
46'
45'
De stand bij rust in deze degradatiekraker is 1-1. Cambuur kwam door een kopbal van Monteiro op voorsprong, maar niet veel later was het Peters die de gelijkmaker binnen schoot. Vervolgens volgden de wissels van Cambuur zich in rap tempo op, waardoor de ploeg geen reservekrachten meer kan inzetten. Tevens werd Willem II-assistent Bogers naar de tribune verwezen.
45'
45'
Nou nou Blom... Peersman wordt op de hak gelopen door Joppen en had daar zomaar een vrije trap/strafschop kunnen krijgen. Blom wil daar echter niet aan geloven en geeft een doeltrap. Een half minuutje later heeft Lamprou veel moeite met een indraaiende voorzet van Monteiro, maar het loopt goed af voor Willem II.
45'
Door de vele blessures en wissels bedraagt de minimale blessuretijd in de eerste helft vier minuten.
45'
Overigens is Van Veen met tranen in zijn ogen richting de kleedkamers. De spits had zijn ploeg maar wat graag een goede dienst bewezen vanavond.
44'
Op het veld is het kort voor de rust nog altijd veel strijd. Andriuškevičius probeert het vanaf rechts met een harde knal, maar Lamprou heeft daar niet al te veel moeite mee.
43'
Vanuit de catacomben wordt gemeld dat Bogers helemaal niets heeft gezegd tegen Blom. Het zou een ander lid van de technische staf zijn geweest die commentaar had op de wedstrijdleiding.
42'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
42'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Kevin van Veen
41'
Ook wissel nummer drie gaat zo plaatsvinden bij Cambuur. Van Veen heeft aangegeven dat hij niet verder kan. Daarom komt Xander Houtkoop zo in de ploeg en zullen de elf spelers die er op dat moment in staan de wedstrijd ook af moeten maken.
39'
Een verbanning naar de tribune voor Willem II -> Adrie Bogers
Cambuur is twee wissels kwijt, maar Willem II moet verder zonder assistent-trainer Bogers. De oefenmeester heeft schijnbaar iets gezegd wat Blom niet bevalt en is naar de tribune verbannen.
37'
Wissel in bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
37'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jergé Hoefdraad
36'
Met een beetje pech is Cambuur over enkele minuten door al haar wissels heen. Hoefdraad moet van het veld gedragen worden, terwijl Van Veen de pijn verbijt.
34'
Vechtvoetbal in Leeuwarden! Twee Cambuur-spelers zijn intussen gestrand in de strijd. Van Veen, die hard werkt, heeft last van zijn lies, terwijl Jergé Hoefdraad botst met Peters en Wuytens en vervolgens vervelend op de grond terechtkomt.
32'
Nadat Monteiro een vrije trap op de zestien wil hebben, krijgt Cambuur een hoekschop. Deze levert echter niets op.
30'
Uiteraard neemt Byrne de vrije trap en hij ziet dat Lamprou, niet voor de eerste keer, fout zit. Hierdoor kan Martijn Barto inkoppen, maar de hoek is voor hem te lastig om de bal richting doel te krijgen.
29'
En zo is het na een klein half uur 1-1 in Leeuwarden. Ondertussen gaat Erik Falkenburg, die we nog niet gezien hebben de wedstrijd, flink door op de knie van Marvin Peersman. Daardoor krijgt Cambuur een vrije trap op een mooie plek naast de zestien.
27'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Jordens Peters
Maar nu is het wel gelijk! Een corner vanaf rechts wordt door Van Veen, die er staat om de bal weg te werken, juist panklaar voor de voeten gelegd van de instormende Peters. De aanvoerder van Willem II weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de 1-1 tegen de doeltouwen bij de eerste paal.
26'
Aan de andere kant valt een afvallende bal voor de voeten van Terell Ondaan die vanaf de zestien in kan schieten. De buitenspeler raakt de bal echter maar half en deze strand daardoor in de mensenmassa.
24'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Jamiro Monteiro
Cambuur krijgt waar het op basis van het eerste kwart recht op heeft. Eerst is het Van Veen die op aangeven van Monteiro oog-in-oog met Lamprou mist, maar nog geen tien seconden later is het de 'kleine' Monteiro zelf die raak kopt uit een voorzet van Byrne.
20'
Na twintig minuten is het Willem II dat zich wat meer in de wedstrijd begint te knokken. Het zal een 'vechtwedstrijd' gaan worden in het Cambuurstadion vanavond.
17'
Aan de andere kant staat de verdediging van Cambuur niet op te letten bij een vrije trap van achteruit. Daardoor duikt Bruno Andrade ineens op voor Leonard Nienhuis, maar de goalie grijpt attent in.
15'
Hoe kun je die nou missen?! Vytautas Andriuškevičius krijgt de bal na een vrije trap vanaf de rechterflank zomaar voor zijn voeten na geklungel van Kostas Lamprou en Guus Joppen. De linksback ziet zichzelf al scoren, maar de poging verdwijnt een halve meter naast het doel.
13'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Peters trekt aan de noodrem op de middenlijn en glijft Jamiro Monteiro van de voeten. Daarna houdt Dries Wuytens tegenstander Van Veen van de bal met een faire tackle. Beide spelers houden wel de nodige pijn over aan het duel. Terwijl zij worden verzorgd, krijgt Peters geel,
10'
Na tien minuten kan gesteld worden dat Cambuur beter van start is gegaan. Luid aangemoedigd door de eigen fans is het nu Jack Byrne die het probeert. Het schot van de Brit gaat enkele meters over.
9'
Hinkelend en ondersteund gaat Van der Laan van het veld. Dit zou wel eens einde seizoen kunnen zijn voor de mandekker.
9'
Wissel in bij SC Cambuur -> Calvin Mac-Intosch
9'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
7'
Oeii forse tegenvaller voor Cambuur... Martijn van der Laan kan na een pass waarbij hij door zijn enkel gaat niet verder. De verzorger van Cambuur geeft het teken dat er gewisseld moet worden. Calvin Mac-Intosch zal in de ploeg gaan komen.
6'
Gevaar voor het doel van Willem II! Een voorzet gaat echter net aan Kevin van Veen voorbij. De aanvaller heeft zijn eerste basisplaats bemachtigd sinds 20 februari.
4'
In de openingsfase maken de fanatieke supporters van Cambuur veel geluid. Fans van Willem II zullen er vanavond niet bij zijn, aangezien zij protesteren tegen het vroege aanvangstijdstip op een doordeweekse dag (18.30 uur).
3'
In de openingsminuten is er direct een moment waarbij de spelers een handsbal zien. Blom wil er echter niet aan geloven en geeft Cambuur geen strafschop.
1'
Daar gaan we! Scheidsrechter Kevin Blom heeft de wedstrijd in gang gezet. Bij beide ploegen zal er veel druk op staan. Hopen dat dit wordt omgezet in een fraaie wedstrijd!
1'
Opstellingsbericht:
Donderdagavond ontmoeten SC Cambuur en Willem II elkaar voor een grote degradatiekraker (18.30 uur). Trainer Marcel Keizer heeft bij de thuisploeg geen basisplaats voor Sander van de Streek, die vanaf de reservebank zal zien dat Martijn Barto op zijn plek speelt.

Doordat Barto een linie terugschuift ten opzichte van het duel met NEC (2-1 nederlaag) komt er een plaatsje vrij voor Kevin van Veen in de spits. De aanvaller wordt gehuurd van Scunthorpe United, maar wist nog niet te overtuigen in Friesland. Verder wordt Tom Hiariej gepasseerd ten faveure van Erik Bakker.

Aan de zijde van Willem II zijn er geen verrassingen. Trainer Jurgen Streppel posteert Bruno Andrade in de spits. Hij wordt vanaf de vleugels ondersteund door Terell Ondaan en Lucas Andersen, terwijl Erik Falkenburg als ‘nummer tien’ veelal zal bijsluiten.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij een degradatiekraker van jewelste in de Nederlandse Eredivisie. Met nog drie wedstrijden te gaan ontvangt hekkensluiter SC Cambuur donderdagavond de nummer zestien des lands: Willem II. Waar de thuisploeg moet winnen om kans te houden directe degradatie te ontlopen, zullen de bezoekers op Noord-Brabant azen op een zege, waardoor zij boven de degradatiestreep terecht komen.

Gezien de statistieken zal Willem II met goede moed richting Leeuwarden afreizen. De ploeg van trainer Jurgen Streppel (volgend seizoen trainer van sc Heerenveen) won de voorbije vier wedstrijden tegen Cambuur en heeft tegen geen enkele andere Eredivisieploeg een hoger winstpercentage (73 procent – W8, G1, V2). Echter, de ploeg uit Tilburg verloor haar laatste zes duels allemaal en Streppel, die zijn honderdste Eredivisieduel coacht, zal er zijn handen vol aan hebben om zijn ploeg naar een overwinning te leiden.

Voor Cambuur staan de zaken er niet veel anders voor. De ploeg staat met zeventien punten niet voor niets laatste in de Eredivisie. In 2016 pakte Cambuur overigens slechts vier punten uit veertien wedstrijden en met 113 doelpogingen zijn de Friezen na Willem II (108 schoten) de ploeg die het minst vaak een bal op het vijandige doel afvuurt. Voor Cambuur is het aan te raden vaak van buiten de zestien te schieten. Liefst vijf van de laatste zeven goals werden op deze manier gemaakt.

Cambuur moet het donderdag doen zonder Dominik Masek (knie) en Marlon Pereira (niet wedstrijdfit). Furdjel Narsingh (enkel) zal licht gehavend op de bank beginnen. Bartholomew Ogbeche (schouder) en Anouar Kali (niet wedstrijdfit) zijn niet van de partij aan de zijde van Willem II.

De wedstrijd tussen de beide laagvliegers begint donderdag om 18.30 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.