1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Milot Rashica 48. / Schot met rechts  (Kosuke Ota)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 81. / Penalty

90'
Vitesse en Heracles hebben het publiek een heerlijke tweede helft voorgeschoteld. Het spel golfde continu op en neer en beide ploegen kregen genoeg kansen. Het mag eigenlijk een wonder heten dat er slechts twee goals vielen. Rashica werkte de bal al vroeg in de tweede helft tegen de touwen. Lang leek Vitesse te gaan winnen, maar tien minuten voor tijd benutte Weghorst een strafschop na hands van Yeini. Al met al is het gelijke spel een goede afspiegeling van de verhoudingen hier vanavond in Arnhem.
90'
89'
In de slotminuten van deze heerlijke tweede helft gaan beide ploegen nog vol op jacht naar de overwinning. Het spel golft wederom op en neer en het is maar de vraag of het bij 1-1 blijft.
86'
Kashia schiet de bal op zijn eigen paal! Vitesse ontsnapt als aanvoerder Kashia een voorzet bij de eerste paal weg wil glijden en het leder pardoes op de paal werkt.
85'
Heracles mag een vrije trap nemen op een prettige plek, recht voor de goal van Vitesse. De afstand is fors, ruim twintig meter. Bel Hassani gaat achter de bal staan en schiet dwars door de muur. Room staat echter goed en pakt die bal.
82'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
82'
Wissel uit bij Vitesse -> Dominic Solanke
81'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Wout Weghorst
En het staat gelijk in Arnhem! Weghorst faalt niet vanaf elf meter en schiet de bal hard in de linkerhoek. Room kon daar nooit bij.
80'
Een strafschop voor Heracles na hands van Yeini!
79'
Een prima mogelijkheid voor Vitesse om het duel te beslissen. Qazaishvili kan uithalen vanaf een meter of twintig en doet dit met stijl. Zijn poging met buitenkant voet zeilt rakelings naast.
78'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
Nakamba gaat veel te hard door op Weghorst en krijgt terecht een kaart.
77'
Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen deze ploegen in Almelo in een gelijkspel. De in de winterstop vertrokken Oussama Tannane opende in de 65e minuut de score, maar lang kon Heracles niet van de voorsprong genieten want tien minuten later zette Milot Rashica de 1-1 eindstand op het scorebord.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
72'
Rashica zorgt vanavond bij de thuisploeg voor de meeste dreiging. Hij haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied, ziet dat zijn schot onderweg nog aangeraakt wordt en dat Room toch redding kan brengen.
68'
Nu is Weghorst gevaarlijk. De spits van de bezoekers geeft goed voor, maar ziet dat zijn voorzet wordt weggewerkt door Yeini voordat een ploeggenoot Room aan het werk kan zetten.
67'
Het spel golft op en neer in deze fase en beide ploegen zijn dreigend. Een tweede treffer heeft dit spelbeeld vooralsnog echter niet opgeleverd, al lijkt het niet lang te duren voordat die tweede goal aan een van beide kanten valt.
65'
Veel ruimte voor Diks op de rechterflank. De back probeert Solanke te bereiken, maar voordat de aanvaller van Vitesse gevaarlijk kan worden werkt Te Wierik het leder weg.
62'
Oliynyk creëert randje zestien ruimte voor het schot, maar ziet dat Castro in de korte hoek redding brengt. Niet veel later is het drie tegen twee in het voordeel van Vitesse. Qazaishvili maakt echter een verkeerde keuze waardoor de kans verkeken lijkt. Niettemin komt Yeini tot een schot, maar zijn inzet treft geen doel.
59'
Fledderus met de kans! De aanvoerder van Heracles is mee opgekomen tot in het Arnhemse strafschopgebied en haalt prima uit. Zijn schot verdwijnt rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal.
56'
Rashica snelt langs Fledderus het Almelose strafschopgebied in en haalt van dichtbij uit. Het schot van Rashica vliegt echter recht op doelman Castro af: geen 2-0.
55'
Rashica met een gevaarlijke voorzet richting het strafschopgebied van Heracles. De voorzet wordt door iedereen gemist waardoor Ota het leder op kan pikken. Vanaf ruim twintig meter afstand schiet hij vervolgens wild over.
52'
Een doelpunt kon deze wedstrijd, die voor rust toch wat tegenviel, goed gebruiken. Het publiek in Arnhem leeft op en Heracles moet nu vol op jacht naar de gelijkmaker.
48'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Milot Rashica
Ja, daar is de openingstreffer en die is voor de thuisploeg! Na een sterke actie van Qazaishvili kan Ota vanaf links voorgeven. Zijn lage voorzet wordt gemist door Fledderus waardoor de vrijgelaten Rashica simpel binnen kan schieten.
47'
Weghorst raakt de paal! Wat een kans voor de bezoekers direct na rust! Van der Werff zit totaal mis waardoor Weghorst alleen richting Room kan. Van der Werff zet de achtervolging in en met de verdediger van Vitesse op de hielen besluit Weghorst te schieten. Zijn lage uithaal belandt buiten bereik van Room op de paal.
46'
De bal rolt weer in Arnhem als de thuisploeg heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan deze tweede helft begonnen.
46'
45'
De keepers hebben in de eerste helft nog niet in actie hoeven komen want er is geen schot tussen de palen gelost. Heracles begon prima aan het duel, kreeg kansen via Navratil, Weghorst en Zomer, maar scoorde niet. Vitesse kwam daarna beter in de wedstrijd, had een licht overwicht en kreeg enkele kleine kansjes. Echt dicht bij een treffer was Vitesse echter geen moment en de brilstand waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten is dan ook logisch.
45'
44'
Vlak voor de rust is Vitesse nog een keer dreigend. Solanke legt de bal klaar voor Oliynyk die vervolgens vanaf de rand van het zestienmetergebied uithaalt. Het schot van Oliynyk gaat echter ruim over.
41'
Castro laat zich opjagen door Solanke en gaat bijna de fout in. Net voordat de aanvaller van Vitesse de bal kan onderscheppen schiet Castro het leder hard over de zijlijn.
38'
Na dat sterke begin van Heracles is de wedstrijd in deze fase meer in evenwicht. Vitesse zoekt wat sneller de aanval en zit duidelijk beter in de wedstrijd. Grote kansen heeft het de ploeg van Maas echter nog niet opgeleverd.
34'
In het verleden speelden Vitesse en Heracles in de Eredivisie tien keer tegen elkaar in Arnhem. Van die tien ontmoetingen wist Heracles er slechts één te winnen en dat was in het seizoen 2009/2010. Ook eindigde het eenmaal gelijk en dat betekent dat Vitesse dus acht keer de punten in eigen huis hield.
30'
Een heerlijke pass van Van der Werff bereikt Rashica. Die neemt aan en haalt uit. Zijn schot wordt echter aangeraakt en verdwijnt naast. Uit de corner die volgt schiet Oliynyk ruim naast.
29'
Bruns probeert Gosens vrij voor Room te zetten, maar de pass van Bruns mist kracht. Van der Werff kan het leder daarom nog wegschieten voordat Gosens Room aan het werk kan zetten.
26'
Eindelijk is Vitesse weer eens dreigend. Oliynyk geeft de bal op links prima voor, maar net voordat Solanke bij de tweede paal in wil schieten kan Zomer nog een voet tegen de bal krijgen.
22'
Gele kaart voor Milot Rashica (Vitesse)
Geel voor Rashica die zijn tegenstander aan het shirt trekt.
20'
Heracles is duidelijk de bovenliggende partij in de eerste twintig minuten van dit treffen. De ploeg zorgt voor veel dreiging, maar de echte kansen zijn schaars. Nu kopt de vrijstaande Zomer uit een hoekschop hoog over.
16'
Wat een kans voor Heracles! Weghorst brengt een corner van Bel Hassani opnieuw voor waarna Zomer van dichtbij in kan tikken. Dan merk je toch dat Zomer een verdediger is want hij weet de bal over te schieten.
12'
Bel Hassani stuurt Weghorst weg en de sterke spits houdt Kashia goed van zich af en schiet in. Zijn poging zeilt rakelings over de kruising heen. Prima gedaan van Weghorst, maar het levert zijn ploeg dus geen voorsprong op.
9'
Oliynyk probeert op de rand van het zestienmetergebied ruimte te zoeken voor het schot. Dat lukt hem niet echt want het ongevaarlijke schotje dat hij produceert gaat ruim naast.
6'
Stegeman kan opgelucht adem halen. Gosens is weer terug binnen de lijnen en lijkt voorlopig in ieder geval door te kunnen.
5'
Veel pijn bij Gosens die buiten de lijnen wordt verzorgd. Het is te hopen voor Heracles dat de aanvaller verder kan. De bezoekers even met tien man.
4'
In de tegenstoot is ook Heracles dreigend! Weghorst legt het leder met het hoofd klaar voor de inlopende Navratil. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet Navratil vervolgens maar rakelings naast.
3'
Het eerste gevaar komt vanavond van de thuisploeg. Het is Solanke die vanuit een moeilijke hoek schiet, maar zijn poging vliegt recht in de handen van Castro.
1'
Het is begonnen in Arnhem als Heracles heeft afgetrapt! Wie wint dit voor de play-offs zo belangrijke duel? Dat gaan we nu zien!
1'

Weinig verrassingen in de opstellingen van beide elftallen. Rob Maas, trainer van Vitesse, voert een wijziging door ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Denys Oliynyk, verantwoordelijk voor de late gelijkmaker tegen de Hagenezen, begint in de basis. Daardoor zit Lewis Baker op de bank. Heracles-trainer John Stegeman ziet geen redenen om zijn elftal te wijzigen ten opzichte van het gewonnen uitduel met Excelsior en doet dit dan ook niet. Hij begint dus met dezelfde elf als een week eerder.

Een hele goede middag/avond! In de Eredivisie staan vandaag vier duels op het programma en één van die duels is het treffen tussen Vitesse en Heracles Almelo. Die wedstrijd zal beginnen om half zeven en wordt gespeeld in stadion GelreDome te Arnhem. De scheidsrechter die het duel in goede banen hoopt te gaan leiden is scheidsrechter Bas Nijhuis. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u straks live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Vitesse – Heracles.

Vitesse
Bij Vitesse gaat het momenteel allemaal niet zoals ze het graag zien in Arnhem. De ploeg van trainer Rob Maas presteert erg wisselvallig en staat op een ietwat teleurstellende zevende plaats. Ondanks de tegenvallende resultaten speelt Vitesse dus nog volop mee voor de play-offs voor Europees voetbal. Om die play-offs te bereiken dienen er echter nog wel wat punten gepakt te worden want concurrenten PEC Zwolle, NEC, FC Groningen en sc Heerenveen hijgen de Arnhemmers in de nek. Het gat met nummer elf Heerenveen bedraagt namelijk slechts vier punten. Met na dit weekend nog drie speelronden te gaan is het dus nog lang niet beslist wie er kans gaan maken op dat felbegeerde ticket voor de Europa League.

Vorig weekend ontsnapte Vitesse in de slotminuut aan een nederlaag in eigen huis. Tegen ADO Den Haag maakte Denys Oliynyk vlak voor het einde de 2-2. Het punt voelde voor de supporters van Vitesse echter als een nederlaag. Vandaag krijgt het elftal van Maas alweer een nieuwe kans op een overwinning in het eigen stadion. Maas heeft in ieder geval vertrouwen in een goed resultaat van zijn ploeg. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug en zijn klaar voor Heracles”, zo vertelde hij aan VitesseTV. Tegen Heracles, een concurrent in de strijd om Europees voetbal, beschikt Maas over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Arnold Kruiswijk, hersteld van een blessure, maar nog niet wedstrijdfit, en de geblesseerde Nathan ontbreken.

Dat Heracles met nog vier wedstrijden te spelen op een vijfde plaats in de Eredivisie zou staan, had niemand in Almelo verwacht, maar toch is het zo. De verschillen in de subtop zijn echter klein en dus moet ook Heracles in het slot van de competitie nog volop aan de bak om die goede positie vast te houden. Na een slechte serie van vier nederlagen op rij hebben de Heraclieden hun goede vorm weer hervonden. Uit de laatste vier wedstrijden behaalde het elftal van coach John Stegeman namelijk tien punten. Vorige week won de ploeg uit Almelo het lastige uitduel bij Excelsior, mede dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Wout Weghorst, met 1-3.

Op de clubwebsite van Heracles blikte Stegeman vrijdag alvast vooruit op het treffen met Vitesse. “Vitesse is een directe concurrent voor ons, het verschil is vier punten. Als we winnen hebben we een concurrent minder, spelen we gelijk dan blijven ze bij en verliezen we dat zijn ze weer helemaal terug”, zo duidde Stegeman het belang van het duel met de Arnhemmers. Door de goede resultaten van de afgelopen weken is er ook bij Heracles het nodige vertrouwen. “We hopen de lijn van de laatste weken door te zetten. De spelers zijn gretig, fit en fris. We staan er goed op. Je merkt dat de ploeg vertrouwen heeft, maar we moeten hard blijven werken en weten waar onze kwaliteiten liggen. Als we dat niet doen zijn we een middelmatig ploegje”, aldus Stegeman. Tegen Vitesse kan de coach van de Almelose ploeg net als tegen Excelsior niet beschikken over de geblesseerden Tim Breukers, Bas Sibum, Gonzalo García en Dario Vujičević.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.