Willem II Zaterdag, 19. September 2015
FC Utrecht
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 26. / Kopbal  (Lucas Andersen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 48. / Schot met rechts  (Willem Janssen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Louis Nganioni 53. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Robbie Haemhouts 69. / Schot met rechts  (Lucas Andersen)

90'
Samenvatting tweede hellft:
Kort na rust leek het toch nog een spannende wedstrijd te gaan worden, nadat Utrecht direct de gelijkmaker maakte. Maar nadat Willem II niet veel later wederom op voorsprong kwam, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Utrecht kwam die nieuwe klap niet meer te boven. Na de 3-1 van Haemhouts zat de wedstrijd definitief op slot en voetbalde Willem II de wedstrijd rustig uit.
90'
90'
Er komen in de tweede helft nog minimaal drie extra minuten bij.
90'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
90'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
88'
Gele kaart voor Rico Strieder (FC Utrecht)
Andersen probeert na een hoekschop van Utrecht snel te counteren, maar wordt door Strieder vastgepakt. Het opbreken van deze uitbraak kost hem een gele kaart.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
86'
Andersen trekt naar binnen, waardoor de mee opgekomen Koppers alle ruimte heeft aan de linker kant. Waar hij ook alle tijd heeft voor een goede voorzet, raakt hij de bal helemaal verkeerd. Zijn voorzet vliegt over het doel van Ruiter voor een doeltrap.
84'
Wissel in bij Willem II -> Adam Nemec
84'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
83'
Willem II speelt de wedstrijd echt heel rustig uit. Er gebeurt momenteel zeer weinig in dit duel.
79'
Nog ruim tien minuten, maar de uitkomst van deze wedstrijd lijkt toch al wel vast te staan. FC Utrecht kan nog steeds geen vuist maken en heeft weinig te vertellen in Tilburg.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
73'
De wedstrijd lijkt nu wel helemaal beslist. FC Utrecht blijft moeite houden met de thuisploeg, waardoor een vierde treffer van Willem II meer in de lucht hangt dan de aansluitingstreffer van de bezoekers.
69'
Doelpunt voor Willem II, 3:1 door Robbie Haemhouts
Het is bijna traditie, een treffer van Robbie Haemhouts tegen FC Utrecht. Een schitterende actie van Andersen aan de linkerkant wordt door de middenvelder op waarde geschat en gepromoveerd tot de 3-1.
68'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kevin Conboy
68'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Louis Nganioni
65'
Gele kaart voor Louis Nganioni (FC Utrecht)
Nganioni ontsnapt aan een strafschop tegen. Hij start het vasthouden buiten de zestien, maar De Sa valt erbinnen. De verdediger krijgt wel een gele kaart.
62'
Goede redding van Ruiter! Daarmee houdt de doelman zijn ploeg in de wedstrijd. Een vrije trap gaat door de drukte van spelers heen en wordt nog door een hoofd geschampt. De bal krijgt daardoor veel meer snelheid, maar Ruiter is op zijn hoede en bokst de bal uit zijn doel.
59'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
59'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
56'
En zo kan FC Utrecht weer opnieuw beginnen. De bezoekers leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar staan nu toch weer achter. Willem II is weer een stapje dichter bij de eerste zege van het seizoen.
53'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Louis Nganioni (eigen doelpunt)
En daar is de voorsprong voor de thuisploeg weer! Van der Struijk komt mee op en geeft de val vanaf rechts voor. Dat doet hij tegen de arm aan van Louis Nganioni. Waar sommige spelers al appelleren voor een strafschop, belendt de bal in de verre hoek zowaar achter Ruiter voor de 2-1.
51'
FC Utrecht is na de rust een stuk feller dan in de eerste helft. Dat levert dus al snel resultaat op.
48'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Nacer Barazite
Lamprou laat zich in de korte hoek verrassen! Janssen stuurt Barazite weg in de zestien. De aanvaller lijkt in een te krappe hoek uit te komen, maar schiet laag en hard in, in de korte hoek. Lamprou had dat niet verwacht en moet een antwoord schuldig blijven.
46'
Zonder wissels in de rust is de tweede helft van start gegaan.
46'
45'
Dit lijkt een onmogelijke opgave te zijn voor FC Utrecht. 1-0 achter een een man minder. Falkenburg benutte de eerste kans van de wedstrijd en scoorde zijn (En Willem II's) tweede treffer van dit seizoen. Daarna stapelde de irritatie zich op en liet Haller zich gaan. Zijn natrappen leverde hem een rode kaart op, waardoor FC Utrecht voor een helse klus staat in de tweede helft.
45'
45'
Er komt nog één minuut extra bij in de eerste helft.
43'
Deze eerste helft zit vol met irritatie bij verschillende spelers. Het zal niemand verbazen als het uiteindelijk niet bij slechts één rode kaart gaat blijven in Tilburg.
41'
Rode kaart voor Sébastien Haller (FC Utrecht)
Ineens slaat de vlam weer in de pan, nadat natrapt. Hij geeft Van der Struijk een trap na. Iedereen duwt elkaar daarna, maar Haller moet vertrekken.
37'
Een heerlijke aanname van Andersen! Daarmee speelt hij binnen tien meter van Ruiter vandaan direct zijn verdediger uit. Hij raakt de bal daarna alleen niet vol, waardoor de keeper zijn schot weet te keren.
36'
FC Utrecht komt maar niet inde buurt van het doel van Lamprou, sterker nog, de ploeg komt amper van de eigen helft af. Willem II komt geen moment in de problemen.
32'
Rondom het doelpunt twee acties waarin de scheidsrechter handelend heeft op moeten treden. Het levert de thuisploeg dan wel twee gele kaarten op, maar het is duidelijk dat Willem II met meer gif speelt deze wedstrijd dan FC Utrecht.
29'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Over de bal, vol op de voet van Haller. Ook deze gele kaart is meer dan terecht.
26'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Erik Falkenburg
Vanaf links krult Andersen de bal de zestien in en bereikt daar zijn spits. Falkenburg laat de bal fraai van zijn hoofd glijden en laat Ruiter daarmee kansloos.
24'
Gele kaart voor Nick van der Velden (Willem II)
In een hele sportieve wedstrijd ontsnapt Van der Velden aan een rode kaart. Uit frustratie trapt hij Ramselaar na en komt goed weg met een gele kaart.
20'
Een hele snelle uitbraak van FC Utrecht brengt Haller in positie. Nadat Falkenburg in een aanval van de thuisploeg de bal verliest, is de bal drie passes later bij de spits van Utrecht. Haller besluit vanaf de rand zestien ineens uit te halen, maar mikt voor de lange hoek langs.
17'
Willem II moet na een snelle uitbraak toch weer terug richting de verdediging. De hechte defensie van Utrecht geeft amper ruimte weg. Het thuispubliek is daar niet blij mee en begint voorzichtig te fluiten.
13'
Het eerste schot richting goal is daar. De bal valt via Haller voor de voeten van Barazite. De aanvaller moet de bal half uit een volley schieten met links, maar komt teveel onder de bal. Zijn schot vliegt over.
11'
Na ruim tien minuten spelen wacht deze wedstrijd nog op de eerste kans. Willem II wordt per minuut sterker en FC Utrecht loert op een snelle uitbraak via de counter.
8'
De thuisploeg kruipt uit haar schulp en zet FC Utrecht steeds snel onder druk. De bezoekers komen er keer op keer moeizaam uit en zijn de bal snel kwijt. Voor kansen bij de thuisploeg zorgt dat echter nog niet.
5'
Zoals verwacht zakt Willem II enigszins terug en zoekt het in eigen huis niet vol de aanval in de openingsfase.
2'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor FC Utrecht, nadat Stijn Wuytens de bal over zijn achterlijn kopt. Lamprou kan de corner makkelijk uit de lucht plukken.
1'
De bal rolt in Tilburg. De thuisploeg gaat op zoek naar de eerste zege van dit seizoen terwijl FC Utrecht jacht maakt op de derde zege op rij.
1'
Voor Willem II is de seizoenstart alles behalve hoopgevend. Met slechts twee punten uit de eerste vijf wedstrijden is men in Tilburg al voorzichtig op zoek naar een noodklok. Maar wat wellicht nog schrijnender is, is dat Willem II in die vijf wedstrijden slechts één keer wist te scoren. Weten de Tricolores tegen FC Utrecht vanavond wel weer eens het doel te vinden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Willem II
Sinds de openingstreffer van Erik Falkenburg in de eerste wedstrijd van het seizoen is Willem II nu al 386 minuten op rij zonder treffer. En als je niet scoort, is het ook lastig wedstrijden winnen. Wat bij het verbreken van deze reeks ook niet helpt is dat spits Richairo Živković tegen Feyenoord met een blessure uitviel en twee weken aan de kant staat. Naast de langdurig geblesseerde Bruno Andrade en Terrell Ondaan is dat al de derde aanvallende speler die trainer Jurgen Streppel moet missel. Aangezien Streppel het zat was dat al zijn tactische plannen direct op straat lagen na een training, heeft hij deze week de besloten trainingen ingevoerd in Tilburg. Of dat effect heeft gehad op de voorbereiding van de zesde competitiewedstrijd van Willem II zal vanavond blijken.

FC Utrecht
FC Utrecht lijkt het juiste pad gevonden te hebben. Nadat de eerste drie wedstrijden van de competitie niet in winst konden worden omgezet wist de ploeg van trainer Erik ten Hag de laatste twee wedstrijden wel te winnen. Vooral de 2-1 winst tegen Vitesse was daarbij een enorme morele opsteker voor de ploeg. Opvallend aan die zege was ook dat het de eerste wedstrijd van dit seizoen was waarin Sebastian Haller niet bij een treffer betrokken was. Bart Ramselaar lijkt een belangrijk stokje van de spits te hebben overgenomen, aangezien de middenvelder bij drie van de laatste vier treffers betrokken was. Ten Hag waakt voor onderschatting in de wedstrijd van vanavond. Hij verwacht dat Willem II juist extra strijd gaat leveren om de eerste zege van het seizoen te pakken. “Wij moeten dus agressief de strijd aan gaan”, aldus de oefenmeester.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.