NEC Nijmegen
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 72. / Kopbal  (Ruben Schaken)

90'
Het is ADO dat in de tweede helft aan het langste eind trekt. Het inbrengen van de boomlange Havenaar bleek het verschil te maken. De spits kopte een vrije trap van Schaken tegen de doeltouwen en besliste daarmee het duel (1-0). NEC kon in de slotfase de geleden schade niet meer herstellen.
90'
90'
Gele kaart voor Mohamed Rayhi (NEC Nijmegen)
Een frustratiekaart voor Rayhi, die de bal weggooit richting een tegenstander na een overtreding.
90'
Nog drie minuten blessuretijd moet ADO Den Haag volhouden voor het drie belangrijke punten binnen heeft.
90'
Gele kaart voor Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
De doelman trapt de bal weg om tijd te rekken en krijgt daarvoor de gele kaart van Nijhuis.
89'
Oeiii daar komt ADO goed weg. Messaoud met een goede kopbal, maar deze gaat centimeters langs de linkerpaal.
86'
Havenaar is er weer heel dichtbij! Een vrije trap van Donny Groter vanaf rechts kan net niet worden binnengekopt door de spits, die slechts centimeters te kort komt om raak te knikken.
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
84'
NEC zet flink druk en de nervositeit neemt toe bij ADO. Toch houdt de ploeg voorlopig stand.
83'
Burnet is een blessurebehandeling nodig na een tik op de wreef van Malone. Ondertussen staat Kévin Mayi klaar om in het veld te komen.
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
80'
Het ADO-publiek doet er alles aan om hun ploeg naar de zege te schreeuwen. Zij zullen de komende tien minuten nog op het puntje van hun stoel moeten zitten.
79'
Gele kaart voor Ferdi Kadıoğlu (NEC Nijmegen)
Vasthouden aan het shirtje van Duplan betekent een gele kaart voor de invaller.
75'
Bij het ingaan van het Haags kwartiertje brengt NEC-trainer met de jonge Kadıoğlu een aanvaller voor verdediger Buwalda. Het is alles of niets voor de bezoekers.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Robin Buwalda
75'
Direct een goede kans voor NEC na de goal van Havenaar. Julian Von Haacke puntert na een goede actie over het doel via wederom een goede redding van Zwinkels.
72'
Virtueel springt de ploeg door de goal van Havenaar van de achttiende naar de vijftiende positie, waardoor de degradatiezone verlaten wordt.
72'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike Havenaar
Koud in het veld, maar hij heeft zijn goaltje te pakken. Bij een vrije trap van Schaken wordt Havenaar volledig vrijgelaten en dat is vragen om problemen bij de kopsterke Japanner, die keurig binnen knikt bij de eerste paal. ADO is daardoor op weg om zeer belangrijke punten binnen te halen.
68'
Aan beide zijden is de spits inmiddels gewisseld. We stevenen met nog ruim twintig minuten te gaan op een 0-0 eindstand af. Kunnen invallers Havenaar en/of Groeneveld hier verandering in gaan brengen?
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Arnaut Groeneveld
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
63'
Gele kaart voor Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
In een duel halverwege de eigen speelhelft komt Ebuehi te laat met een glijdende tackle. Het levert hem een gele prent op.
62'
Counterkans voor ADO met vier spelers tegen twee verdedigers van NEC. Het wordt echter beroerd uitgespeeld door de thuisploeg, die er zelfs niet in slaagt om tot een doelpoging te komen.
60'
Kopkans voor de kleine Burnet, maar hij knikt de bal op het lichaam van Ebuehi. Wel een corner voor de bezoekers. Het levert een scrimmage op, waaruit Messaoud over schiet via Zwinkels.
58'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Thomas Meißner
58'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tom Trybull
56'
ADO begint doortastender te worden! Dion Malone knalt vanaf twintig meter maar net naast. Zojuist was er een goede aanval met een voorzet van Schaken en een fraaie volley Tom Trybull in de handen van Delle.
52'
Aan de andere kant een goede mogelijkheid voor Messaoud uit een halfhoge voorzet van Burnet. Het schot van de middenvelder gaat net niet ver genoeg richting de hoek.
51'
De tweede helft begint leuk. Het spel gaat over en weer en wederom is er een kansje voor Duplan. Hij schiet vanaf zo'n twintig meter laag op Delle, die redding brengt.
46'
Binnen zestig seconden aan beide zijden gevaar. Duplan weet namens ADO bijna te scoren, terwijl Grot even later heerlijk wegdraait bij Beugelsdijk en op Zwinkels schiet.
46'
45'
Het balbezit is voor ADO, maar de kansen voor NEC. Grot en Rayhi hadden de 0-1 al op de schoen, maar Zwinkels en de lat voorkwamen een achterstand voor de thuisploeg. Aan de andere kant is het spel op de helft van de tegenstander zeer pover. Alleen Schaken wist tot een (slappe) doelpoging te komen.
45'
45'
De eerste echte doelpoging van ADO is een feit. Schaken trekt naar binnen, maar komt met een slappe poging. Daar schrikt Joris Delle niet van.
44'
Gele kaart voor Gregor Breinburg (NEC Nijmegen)
Wederom goed werk van de wedstrijdleiding. Nijhuis ziet Breinburg een poging doen om Duplan naar de grond te werken en daarmee een counter te voorkomen. De tegenstoot gaat echter verder en na de situatie volgt er alsnog geel voor de captain van NEC.
40'
In de herhaling blijkt dat de aanvaller net geen buitenspel stond. Uitstekend gezien door de arbitrage dus.
40'
Grot mist oog-in-oog met Zwinkels! De aanvaller lijkt buitenspel te staan, maar mag door van Nijhuis en zijn assistenten. Ongehinderd kan hij het leer voorbij Zwinkels schieten, maar de goalie van de thuisploeg houdt zijn elftal op de been.
39'
Na een oplapbeurt kan de aanvaller, toegezongen door het thuispubliek, weer verder.
38'
Schaken ligt geblesseerd op de grond na een duel met Lorenzo Burnet. De aanvaller lijkt zijn knie verdraaid te hebben.
36'
Nu een fraaie knal van NEC-aanvoerder Gregor Breinburg. Zwinkels weet het schot nog net uit de linkerhoek te tikken. Zo is het balbezit voor ADO, maar de kansen voor de bezoekers.
34'
De lat brengt redding voor ADO! Het aluminium wordt snoeihard geraakt door Rayhi, die vanaf zo'n twintig meter prachtig lijkt binnen te krullen, maar de pech heeft dat hij net te hoog mikt.
31'
De hoekschop kan worden weggewerkt door de thuisploeg. Overigens is Beugelsdijk, die zojuist in de weg stond bij het schot van Messaoud, in een hevige strijd verwikkeld met Dario Dumić op het gebied van het blokken van schoten. De ADO-verdediger wist dit seizoen 26 keer reddend op te treden, maar zijn collega van NEC lukte dat al 28 keer.
30'
Hoekschop voor NEC na laconiek verdedigen van Ebuehi. De verdediger, die midweeks werd opgeroepen voor de Nigeriaanse nationale ploeg, levert de bal zomaar in in zijn eigen zestien. Messaoud schiet via Tom Beugelsdijk over.
25'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Bakker pakt zijn vijfde gele kaart van het seizoen na een snoeiharde tackle op Rayhi naast zijn eigen zestien. De vrije trap levert NEC niets op.
25'
NEC speelt zoals het dit seizoen zo vaak doet: de tegenstander laten komen en loeren op de tegenstoot via de snelle aanvallers en opkomende backs.
24'
Er werd dit seizoen pas twintig keer gescoord in 25 duels. Uiteraard heeft de ploeg ook te maken met pech. Zo zijn aanvallers Gervane Kastaneer (vier goals) en Mike Havenaar (drie goals) al geruime tijd uit de roulatie.
23'
ADO creëerde tijdens het eerste kwart ondanks het vele balbezit nog geen mogelijkheid. Daarmee wordt direct duidelijk waar het aan schort bij de ploeg van trainer Alfons Groenendijk.
21'
NEC krijgt een vrije trap op een mooie plek zo'n 25 meter van het doel. Ali Messaoud weet de bal echter niet te raken zoals Neymar dat midweeks deed tegen Paris Saint-Germain namens FC Barcelona. De middenvelder schiet in de muur.
18'
Vorige week was ADO hier dichtbij op bezoek bij FC Utrecht. Het werd 1-1, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag een overduidelijke strafschop na een overtreding op Schaken over het hoofd.
17'
ADO blijft pushen. De Hagenezen pakten dit seizoen meer punten uit de eerste vier wedstrijden (tien) dan uit de 21 die hierop volgden (negen). Inmiddels wacht het elftal al acht duels op een zege.
14'
De eerste serieuze mogelijkheid is echter voor NEC. Mohamed Rayhi wordt bereikt aan de rechterkant en snelt de zestien in. Op de hielen gezeten door een ADO-verdediger schiet de aanvaller een meter voorlangs.
10'
Tien minuten onderweg en de openingsfase is voor ADO. De ploeg lijkt in de gaten te hebben wat er op het spel staat en verdient haar tweede hoekschop via Tyronne Ebuehi.
7'
Het zou overigens een unicum zijn indien ADO vanavond zou scoren uit een hoekschop. NEC kreeg op deze wijze immers nog geen enkel doelpunt tegen dit seizoen.
6'
Even later een geslaagde actie van Duplan. De Fransman verdient een hoekschop op de linkerflank.
6'
Twee goede acties van Ruben Schaken op de vijandige helft, maar zijn voorzet kan niet worden binnengeknikt door Édouard Duplan.
4'
Overigens is er geen enkele ploeg waar ADO vaker van won voor eigen publiek.
3'
De geschiedenis van de duels tussen ADO en NEC in Den Haag zijn ruim in het voordeel van de thuisploeg. De Hofstedelingen wonnen zestien keer en verloren slechts vier maal van de equipe uit Nijmegen. Daarnaast werd er zeven keer geremiseerd.
1'
Toch is het NEC dat als eerste gevaarlijk wordt. Een verre ingooi van de van een knieblessure herstelde Jay-Roy Grot kan bij de tweede paal bijna binnengelopen worden.
1'
Daar gaan we! Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft de wedstrijd in gang gezet. Voor ADO is het vandaag van groot belang dat er punt(en) gepakt gaan worden gezien de laatste plaats op de ranglijst.
1'
De cheerleaders staan op het veld in Den Haag en dat betekent dat de spelers er zo aan komen!
Opstellingsbericht
Jay-Roy Grot keert zaterdagavond terug in de basisopstelling bij NEC na een knieblessure die hem drie weken aan de kant hield. Arnaut Groeneveld is het 'slachtoffer' van de terugkomst van Grot. De aanvaller moet zijn plek afstaan en begint op de bank. Verder speelt het elftal van trainer Peter Hyballa met dezelfde formatie als vorige week, toen Heracles Almelo met 3-1 werd verslagen. Lorenzo Burnet is wederom de vervanger van André Formitschow.

ADO bevindt zich in een diep dal, maar na gelijke spelen tegen FC Twente en FC Utrecht (beide 1-1) is er weer wat vertrouwen bij de ploeg van trainer Fons Groenendijk. De coach voert daarom geen wijzigingen door ten opzichte van vorige week. Enkel Wilfried Kanon is er niet bij door een schorsing. Zijn vervanger is Tom Trybull.
Goedendag beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij het eerste zaterdagavondduel van de 26ste speelronde van de Eredivisie. De onrust binnen de club heeft het hele seizoen al zijn weerslag op de prestaties van ADO Den Haag, dat op driekwart van de competitie de hekkensluiter is. Om 18.30 uur krijgt de ploeg van nieuwbakken hoofdtrainer Fons Groenendijk de kans om een mega-sprong te maken op de ranglijst als NEC op bezoek komt in het Kyocera Stadion.

Ruim tweeënhalf jaar geleden ging in datzelfde stadion de vlag uit toen de Chinese Wang Hui met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder werd van de club. Veel geluk heeft het de Hagenezen echter nog niet gebracht, want ondanks de mooie verhalen lieten de betalingen van de Aziaten geruime tijd op zich wachten. ADO en de gemeente Den Haag willen daarom ook maar wat graag van United Vansen af en zoeken naar oplossingen. Ondertussen werden er op het veld slechts met moeite resultaten geboekt, waardoor Zeljko Petrovic het veld moest ruimen als trainer en werd opgevolgd door Groenendijk.

Onder Groenendijk gaat het nog niet veel beter, want de laatste acht duels leverden ADO slechts twee punten op. Desalniettemin kan de ploeg zaterdag een uitstekende zet doen. Een zege op NEC kan er immers voor zorgen dat zowel Roda JC, Excelsior als Go Ahead Eagles worden ingehaald op de ranglijst. In dat geval bevindt de ploeg zich ineens buiten de degradatiezone.

NEC zal dit echter niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Het elftal van Peter Hyballa is met 28 punten op dit moment redelijk zeker, maar bevindt zich in een niemandsland. Zowel het gat met de ploegen onder de degradatiestreep (Excelsior, Go Ahead Eagles) als het gat met de achtste plek, die momenteel rechtgeeft op de play-offs, is immers acht punten. De wedstrijd tegen ADO zal in dat kader beslissend zijn voor de Nijmegenaren waar het zich de rest van het seizoen op moet gaan richten.

De wedstrijd in Den Haag begint om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.