ADO Den Haag Zondag, 18. December 2016
14:30 uur
Sparta Rotterdam
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sheraldo Becker 57. / Schot met links  (Ruben Schaken)

90'
ADO Den Haag heeft op basis van een keurige tweede helft een verdiende overwinning geboekt. Na tweemaal gevaar via Hevel was het Becker die ADO op voorsprong zette. De snelle buitenspeler legde de bal in het open doel na een voorzet van Schaken. ADO was de betere ploeg,maar Sparta kreeg nog goede kansen via El Azzouzi, Verhaar en invaller Chevreuil. Toch trok ADO de 1-0 over de streep. Door de overwinning staan de Hagenezen weer gelijk met Sparta.
90'
90'
Gele kaart voor Loris Brogno (Sparta Rotterdam)
De aanvaller van Sparta krijgt geel na een botsing met de doelman van ADO.
90'
Sparta dicht bij gelijkmaker! Wat mag ADO haar doelman Šetkus danken. Eerst keert de Litouwse goalie een schot van El Azzouzi en daarna nog de rebound van Chevreuil.
90'
De blessurebehandeling van Tom Trybull kost enorm veel tijd. De Duitse middenvelder heeft een bebloed gezicht en moest even naar de kant.
88'
ADO gaat over SBV Excelsior heen en heeft nu hetzelfde aantal punten als Sparta. Het doelsaldo is echter in het voordeel van de Rotterdammers.
87'
Gele kaart voor Cyril Chevreuil (Sparta Rotterdam)
De Franse invaller zorgt met een sliding voor de val van Duplan en krijgt terecht geel.
85'
Oh, oh Ebuehi! De linksback van ADO kan in zijn eentje op jacht naar het doel van Sparta. Oog in oog met Kortsmit schuift Ebuehi de bal echter net naast het doel.
82'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Cyril Chevreuil
82'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Michel Breuer
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
81'
ADO zal dus de laatste tien minuten met tien spelers verder moeten. Kan Sparta hiervan profiteren?
79'
Geel-rode kaart voor Hector Hevel (ADO Den Haag)
De jonge middenvelder schoffelt El Azzouzi onderuit en krijgt zijn tweede gele kaart van de middag.
78'
ADO gokt nu op de counter en wil graag de 1-0 voorsprong consolideren. Sparta wil de Hagenezen omsingelen en probeert in de slotfase een gelijkspel af te dwingen.
75'
Het Haags kwartier is aangebroken in het Kyocera Stadion. Ondanks de 1-0 voorsprong is een overwinning nog zeker niet gegarandeerd voor ADO. Sparta komt namelijk beetje bij beetje dichter bij het doel.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> José San Román
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
71'
Wat een kansen voor Sparta! De Rotterdammers zijn in twee instanties dicht bij een voorsprong. Ernestas Šetkus moet redding brengen op schoten van El Azzouzi en Verhaar.
70'
Paco van Moorsel heeft zojuist het veld geblesseerd verlaten. De aanvallende middenvelder heeft last van zijn arm en is vervangen door buitenspeler Craig Goodwin.
67'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
67'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Paco van Moorsel
67'
Sparta heeft nog een kwart wedstrijden om de zaken gelijk te trekken. Met de meer offensieve Ryan Sanusi in plaats van Mendes da Silva wil coach Pastoor meer druk zetten naar voren.
64'
ADO wil snel afrekenen met een zwak Sparta. De Hagenezen zorgen er voor dat de tweede helft een stuk aantrekkelijker is en zijn op zoek naar een tweede doelpunt.
63'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Ryan Sanusi
63'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> David Mendes da Silva
61'
Zo is de wedstrijd na een klein uur spelen eindelijk open. Ook Sparta zal nu uit de schulp moeten kruipen. Bij deze stand komt ADO namelijk op gelijke hoogte.
57'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Sheraldo Becker
Daar is dan de verdiende openingsgoal. Kastaneer stuurt Schaken weg met een diepe pass. De rappe rechtsbuiten trekt de bal voor waarna Becker de bal bij de tweede paal in het open doel kan leggen.
57'
ADO is dichtbij een goal! Hevel breekt door aan de linkerkant van het veld en geeft de bal laag voor. Via Breuer gaat de bal hard richting doel waardoor Kortsmit opnieuw moet redden.
56'
Ook Sparta heeft wat meer drang naar het vijandelijke doel. Een gevaarlijke vrije trap van Thomas Verhaar kan net niet getoucheerd worden door Vriends.
52'
Kortsmit laat los! ADO zet de lijn van voor rust door in de tweede helft. Hector Hevel schiet net buiten de zestien op doel met een stuitend schot. Breuer moet doelman Kortsmit bijstaan om een rebound af te wenden.
50'
ADO maakte in de eerste helft de meeste aanspraak op een voorsprong. Via Schaken en Kanon waren de Hagenezen het dichtst bij een treffer.
49'
Gele kaart voor Sherel Floranus (Sparta Rotterdam)
De jonge linksback van Sparta krijgt geel voor een licht vergrijp vlak voor het strafschopgebied.
47'
De tweede helft is in gang gezet zonder wijzigingen aan beide kanten. Laten we hopen op een meer attractieve tweede helft in Den Haag.
46'
45'
Een bijzonder matige eerste helft heeft nog voor weinig vermaak gezorgd. Zowel ADO als Sparta speelt zeer behoudend en creëert bijna niets. Vriends kopte een hoekschop twee meter naast en aan de andere kant schoot Kanon net over het doel van Sparta. Vlak voor rust was Schaken het gevaarlijkst met een schot dat gekeerd werd door Kortsmit. Verder gebeurt er echter vrij weinig in het Kyocera Stadion.
45'
43'
Poging van Schaken! Dit is de beste kans van de wedstrijd tot nu toe. Tyronne Ebuehi legt de bal terug richting Ruben Schaken die met een schot richting de verre hoek doelman Kortsmit probeert de verrassen. De Sparta-goalie redt de bal echter met een sierlijke duik.
42'
Sparta blijft op de counter loeren en breekt nu eens gevaarlijk uit. Een voorzet vanaf rechts via El Azzouzi wordt echter over het doel geschoten door Paco van Moorsel.
40'
De defensie blinkt uit in Den Haag. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht is de laatste linie aanwezig. De beste kansen waren immmers voor Vriends (Sparta) en Kanon (ADO).
38'
Gele kaart voor Hector Hevel (ADO Den Haag)
De jonge middenvelder uit de angel uit een Rotterdamse counter door Dumfries naar de grond te werken.
36'
Hard schot van Kanon! Na een combinatie met Becker kan Wilfried Kanon opstomen naar het doel van Sparta. Wat schuin voor doelman Kortsmit schiet de linksback een metertje over met een diagonaal schot.
35'
Nog tien minuten te spelen tot de theepauze. Doelman Roy Kortsmit moest zojuist uit zijn doel komen en ingrijpen bij een counter. De Sparta-goalie gleed de bal weg voor de voeten van de snelle Becker.
32'
Blessurebehandeling bij Becker na een botsing met Vriends. De linksbuiten van ADO moet even naar de kant, maar lijkt toch verder te kunnen.
28'
Vriends met een kopbal! Uit de corner krijgt Sparta de eerste kans van de wedstrijd. De mee naar voren gekomen Bart Vriends kopt ongeveer twee meter voorbij de tweede paal.
27'
Eindelijk zie we wat van de bezoekers. Zakaria El Azzouzi steekt Denzel Dumfries weg in het strafschopgebied. Sheraldo Becker (ADO) grijpt echter in en maakt er een hoekschop van.
24'
Ook Sparta weet tot dusver bijzonder weinig te bewerkstelligen. Bij een overwinning heeft de ploeg van Alex Pastoor zelfs kans op een plaats in het linkerrijtje.
21'
Het valt nog niet echt mee in Den Haag. De mogelijkheden voor het doel blijven voorlopig uit en het speeltempo oogt allemaal wat traag.
17'
Michel Breuer heeft veel moeite met de snelle Kastaneer. In het doelgebied wil de ervaren verdediger de bal afschermen, maar struikelt hij over zijn eigen benen. Uiteindelijk wordt de de bal uitverdedigd.
15'
Onder luid gejuich van de fanatieke supporters zet ADO wat aan. De Residentieclub wil vandaag winnen zodat het op gelijke hoogte kan komen met Sparta. Het gat is namelijk op dit moment drie punten in het voordeel van de Rotterdammers.
11'
De beginfase van het duel tussen de twee roemruchte clubs is wat tegenvallend. Zowel ADO als Sparta speelt behoudend en durft nog weinig risico's te nemen.
8'
Het eerste wapenfeitje komt vanuit de thuisploeg. Een hoge bal wordt richting doel gekopt door Thomas Meißner. De Duitse verdediger geeft deze echter te weinig kracht mee waardoor er weinig gevaar is.
5'
ADO speelt vanmiddag door de afwezigheid van de geblesseerde Mike Havenaar met drie snelle aanvallers. Gervane Kastaneer, normaliter buitenspeler, is hierdoor de diepste spits tegen Sparta.
2'
Scheidsrechter Kevin Blom heeft het startsignaal gegeven aan ADO - Sparta! Welke club bezorgt zichzelf een goed gevoel in de laatste wedstrijd van het jaar?
1'
De opstellingen
Ernestas Šetkus keert terug in de basis na het bekerverlies van afgelopen woensdag bij Feyenoord (5-1). De Litouwse doelman krijgt weer de voorkeur boven Robert Zwinkels.

Bij Sparta ontbreken de geschorste Stijn Spierings en Mart Dijkstra. Hierdoor is er op het middenveld plaats voor David Mendes da Silva. De ervaren middenvelder maakt zijn rentree in de basis na enkele wedstrijden bij Jong Sparta.
Welkom bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam! Het duel in het Kyocera Stadion begint zondagmiddag om 14.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Den Haag. Rond de klok van half twee worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
Het team van coach Željko Petrović beleeft een heuse vormcrisis. In de competitie werden de afgelopen vier wedstrijden allemaal verloren. In de beker blameerde ADO zich afgelopen woensdagavond op bezoek in Rotterdam. Koploper Feyenoord won met 5-1 door een hattrick van Dirk Kuyt. Gervane Kastaneer mocht in de slotfase nog de eretreffer aantekenen.

ADO Den Haag moet winnen van Sparta wil het op gelijke hoogte komen met de Kasteelheren. Op dit moment is het verschil namelijk drie punten. ADO bekleedt met veertien punten uit zestien wedstrijden een vijftiende plaats in de Eredivisie. Voor de wedstrijd tegen Sparta zal onder meer afscheid genomen worden van de vertrokken Timothy Derijck en Vito Wormgoor.

Sparta tankte afgelopen donderdagavond vertrouwen door een keurige overwinning te boeken in de KNVB beker. Tegenstander Heracles Almelo speelde lange tijd met tien spelers door een directe rode kaart van Lerin Duarte. Sparta profiteerde hiervan en plaatste zich voor de kwartfinales dankzij drie doelpunten van Zakaria El Azzouzi: 0-3.

In de competitie vergaat het de Spartanen echter ook niet goed. In de laatste vier duels werd slechts een punt gepakt. Sparta komt zo, net als ADO, in de buurt van degradatieproblemen. De vorige keer dat ADO – Sparta op het programma stond was in het najaar van 2009. Toen won Sparta met 2-3 door een hattrick van Erik Falkenburg. Huidig ADO-aanvaller Édouard Duplan speelde destijds voor de Rotterdammers.