1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jaroslav Navrátil 33. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adil Auassar 72. / Schot met links

90'
Mede dankzij twee wijzigingen in het elftal kwam Roda na rust veel beter voor de dag. Door de wijzigingen schoof Auassar door naar de spitspositie. Dit werd beloond door een prachtige goal van de nieuwkomer: 1-1. De middenvelder, overgekomen van Excelsior, bleef sterk aan de bal en schoof deze door de benen van doelman Castro. Het gelijke spel bleek uiteindelijk een juiste afspiegeling.
90'
90'
Er komen nog drie minuten extra tijd bij. Beide clubs lijken het echter bij een gelijkspel te willen houden.
87'
Vincent Vermeij is inmiddels begonnen aan de warming-up. Kan de van De Graafschap overgekomen spits nog wat betekenen middels een invalbeurt? Het is in ieder geval duidelijk dat Vermeij de concurrent gaat zijn voor Paul Gladon.
85'
De absolute slotfase van dit duel is aangebroken. Gaan we nog een winnaar krijgen?
81'
Daar is dan toch Daryl van Mieghem in plaats van Darri bij Heracles. Van Mieghem kwam, net als Roda-speler Auassar, over van het leeg gekochte SBV Excelsior.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
79'
Nog een klein kwartier te spelen in het Parkstad Limburg Stadion. Het lijkt er een beetje op dat Heracles vrede gaat nemen met een gelijkspel. De mogelijke aanvallende versterkingen blijven namelijk op de bank voorlopig.
76'
Zo is er toch nog de verrassende gelijkmaker van de thuisploeg. Op basis van de tweede helft is dit zeker niet onverdiend. Gaan de Koempels er op en er over?
72'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Adil Auassar
Wat een mooi doelpunt van Auassar. Op kracht en techniek werkt de nieuwkomer zich langs diverse Heraclieden om de bal uiteindelijk door de benen van Castro te schuiven.
72'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
72'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
71'
Heracles kan zichzelf met een 0-1 winst in de openingswedstrijd natuurlijk een prima dienst bewijzen. Na het geweldige seizoen van vorig jaar gaat de ploeg opnieuw voor de play-offs.
68'
Nog een kwart wedstrijd te gaan in Kerkrade. De wedstrijd is meer in evenwicht en Roda bijt nu wel van zich af. Het kan nog een interessant slotstuk worden van dit duel.
65'
Zo dringt Roda onverwachts toch wat aan met twee goede mogelijkheden als gevolg. De wijzigingen in de opstelling lijken hier de oorzaak van te zijn bij de Limburgers.
63'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
63'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
61'
Auassar op de paal! De gelegenheidsspits stoomt op en schiet vanaf ongeveer twintig meter op de buitenste paal van het Heracles-doel. Hier was Roda het dichtst bij een gelijkmaker.
60'
Castro bijna in de fout! Doelman Castro blundert bij een indraaiende vrije trap waardoor invaller De Silva uit kan halen. Het schot van de jonge middenvelder wordt echter gepareerd door de Heracles-doelman.
59'
Voor Brouwers zit zijn debuut erop. De ervaren verdediger wordt vervangen door de van Utrecht overgekomen Christian Kum. De tegenvallende Nestoras Mitidis wordt gewisseld voor Daniel De Silva. Hierdoor schuift Auassar door naar de spitspositie.
56'
Veel van het gevaar bij Roda JC moet naast de acties van Rosheuvel komen via de traptechniek van Auassar. De schoten van de middenvelder gaan echter vaak hoog over het vijandelijke doel.
55'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
55'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
55'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Christian Kum
55'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Roel Brouwers
53'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
De gelegenheidsaanvoerder maakt een overtreding aan de zijlijn op Boysen en krijgt de derde prent van Heracles.
52'
Roda JC grijpt in het begin van de tweede helft wat meer het initiatief. De Limburgers zullen ook wel moeten met deze 0-1 achterstand in eigen huis. De vraag is wat Anastasiou gaat doen in het verloop van de tweede helft.
49'
Heracles kan natuurlijk prima uit de voeten op kunstgras. In het Polman Stadion hebben ze dat vorig seizoen immers ook al laten zien.
46'
De tweede helft is ingezet door Heracles. Beide teams hebben nog niet gewisseld.
45'
In een niet geheel hoogstaande eerste helft gaat Heracles met 0-1 aan de leiding. Na een gezapig begin nam Heracles het initiatief met kansen voor Darri en Navratil. Laatstgenoemde produceerde in de 33e minuut de openingstreffer na defensief geblunder bij Roda. De thuisploeg kan weinig uitrichten en speelt zeer defensief.
45'
45'
Gele kaart voor Jaroslav Navratil (Heracles Almelo)
De doelpuntenmaker geeft een beuk aan Boysen waardoor een counter van Roda smoort.
42'
Als er al gevaar komt van Roda JC dan is het wel via de rechterkant. Van de nieuwelingen in de basis kan alleen Rosheuvel zich laten gelden. David Boysen en Nestoras Mitidis hebben we nog amper gezien.
40'
Het is al bijna rust in Kerkrade. Na een zeer rustig begin heeft Heracles inmiddels de touwtjes stevig in handen. Roda JC stelt voorlopig zwaar teleur.
37'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
De linksback heeft veel moeite met de snellere Rosheuvel, legt hem neer met een sliding en ontvangt het eerste geel van dit duel.
37'
Heracles dus volkomen terecht op voorsprong in het Parkstad Limburg Stadion. Van thuisploeg Roda JC heeft de ploeg voorlopig weinig te duchten. De geelhemden trekken zich met name terug op eigen helft.
33'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Jaroslav Navratil
De bezoekers komen verdiend op voorsprong en natuurlijk is de doelpuntenmaker Navratil. De rechtsbuiten ontvangt de bal van Frederic Ananou, omspeelt de klungelige Brouwers en knalt de bal hard achter Van Leer.
32'
Mikhail Rosheuvel toont zich als een van de betere spelers van Roda JC. De rechtsbuiten passeert Robin Gosens en zorgt met zijn puntgave voorzet voor veel moeite bij de reddende Castro.
30'
Heracles wordt steeds gevaarlijker en krijgt Roda zo nu en dan onder druk. Opnieuw is Navratil de gevaarlijke man na een afgeslagen corner. Dit maal weet Roel Brouwers te bal uit het strafschopgebied te krijgen.
27'
Hier moet Navratil 0-1 maken! Geklungel in de Roda-verdediging leidt er toe dat Navratil oog in oog komt met Van Leer. De zwakke inzet verdwijnt echter via de bovenbenen van de Roda-goalie naast het doel.
26'
Ook Roda JC heeft het eerste schot van de wedstrijd gelost. De poging van Nestoras Mitidis is echter een prooi voor doelman Bram Castro.
25'
Heracles is voorlopig de spelbepalende ploeg. De Heraclieden eisen het meeste balbezit op en zoeken proactief naar openingen in de Limburgse defensie.
21'
De daaropvolgende corner zorgt voor gevaar in de doelmond van Roda. Martin Milec kopt de bal te kort terug richting van Leer waardoor Jaroslav Navratil bijna tot een goede kans kan komen.
20'
Goede actie van Darri! Brahim Darri snijdt vanaf links naar binnen en haalt met zijn rechter uit in de korte hoek. Doelman Benjamin van Leer is attent en verwerkt de bal tot hoekschop.
18'
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van Iliass Bel Hassani. De technisch begaafde middenvelder schiet van een aardige afstand enkele meters naast het doel.
17'
Bij Heracles draagt vanmiddag Mike te Wierik de aanvoerdersband. Aanvoerders Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns zitten namelijk op de reservebank.
14'
De van SBV Excelsior overgekomen Adil Auassar staat zeer aanvallend ingesteld op het middenveld. Farshad Noor en aanvoerder Tom Van Hyfte zijn hierdoor de verdedigende middenvelders.
10'
De eerste tien minuten van Roda - Heracles zitten erop. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en nemen nog niet al te veel risico's.
7'
Heracles hoopt de uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League van zich af te spelen in Kerkrade. Afgelopen donderdag was een 0-0 bij Arouca niet voldoende om door te gaan.
4'
Roda JC dus met zes nieuwelingen in de basisopstelling vanmiddag. Het zal de Limburgse fans benieuwen wat de exotische namen allemaal in hun mars hebben.
1'
Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft het startsignaal gegeven aan de laatste wedstrijd in de eerste speelronde van de Eredivisie! Roda JC en Heracles mogen het laten zien.
De opstellingen
Roda JC Kerkrade begint vanmiddag met zes nieuwe spelers in de basisopstelling. In de defensie zien we Frederic Ananou en Roel Brouwers. Op het middenveld speelt de van SBV Excelsior overgekomen Adil Auassar. De voorhoede bestaat uit Nestoras Mitidis, David Boysen en Mikhail Rosheuvel.

Heracles start met drie andere namen ten opzichte van de uitschakeling in de Europa League. Ramon Zomer is niet fit en wordt vervangen door Justin Hoogma. Verder geeft coach John Stegeman de voorkeur aan Brahim Darri en Peter van Ooijen boven Brandley Kuwas en Thomas Bruns.
Van harte welkom bij de afsluiter in de eerste speelronde van de Eredivisie. Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het Parkstad Limburg Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Kerkrade. Rond de klok van kwart voor vier worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Roda JC Kerkrade
In Kerkrade zijn er heel veel mensen vertrokken, maar nog meer nieuwe spelers bijgekomen. Het vreemdelingenlegioen van Roda JC is uitgebreid met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten. Zo is de verdediging versterkt met landgenoten Christian Kum en Roel Brouwers. Op het middenveld zie we nieuwe namen in de persoon van Nigeriaan Abdul Ajagun en de van SBV Excelsior overgekomen Adil Auassar.

De aanval van de Koempels is volledig vernieuwd. De voorhoede van coach Yannis Anastasiou is te omschrijven als exotisch. Zo zien we namelijk Cyprioot Nestoras Mitidis, Deen David Boysen, Mexicaan Santiago Palacios, Duitser Dani Schahin en Nederlanders Mikhail Rosheuvel en Mitchel Paulissen. Tegenover de komst van een hoop nieuwe spelers staat het vertrek van onder meer Jordi Buijs, supersub Maecky Ngombo, Rydell Poepon, Georgiy Zhukov en Mike van Duinen.

De ploeg van coach John Stegeman is uit op revanche. Vlak voor de zomer plaatste Heracles zich na een lang seizoen via de play-offs voor Europees voetbal. In de derde voorronde van de Europa League zijn de Heraclieden echter al uitgeschakeld door het Portugese Arouca. Na een 1-1 gelijkspel in het Polman Stadion was een 0-0 in Portugal niet genoeg om door te gaan naar de laatste voorronde.

Heracles wil goed beginnen aan het seizoen in Kerkrade. Stegeman heeft niet meer de beschikking over Wout Weghorst en Gino Bosz. Weghorst is vertrokken naar AZ Alkmaar en Bosz speelt voor SC Cambuur in de Jupiler League. Daartegenover staat de komst van De Graafschap-spelers Robin Pröpper en Vincent Vermeij. Brandey Kuwas en Daryl van Mieghem zijn overgekomen van SBV Excelsior.