SBV Excelsior Zaterdag, 10. September 2016
Heracles Almelo
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Khalid Karami 1. / Schot met rechts  (Nigel Hasselbaink)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Koolwijk 19. / Schot met links  (Luigi Bruins)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Fredy 22. / Schot met links  (Kevin Vermeulen)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Vermeij 66. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft had Heracles een toevalstreffer nodig om terug in de wedstrijd te komen. Nadat de bezoekers met nog een kwart wedstrijd te gaan op 3-1 kwamen, keerde het geloof in een resultaat terug, maar de tweede treffer van Heracles hing geen moment echt in de lucht, waardoor Excelsior relatief eenvoudig de zege over de streep wist te trekken.
90'
90'
Ondertussen wordt in het stadion Tom Muyters tot man van de wedstrijd verkozen.
90'
Er komen nog minimaal vier minuten extra bij.
86'
Met nog een paar minuten te gaan totdat de blessuretijd bekend wordt gemaakt, lijkt het geloof bij Heracles inmiddels weer verdwenen te zijn.
83'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Hicham Faik
83'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
82'
Castro voorkomt de 4-1! Met een goede actie van Ondaan aan de linkerkant brengt de invaller zichzelf in scoringspositie. Zijn schot is niet heel slecht, maar Castro heeft goed zijn oog op de bal en kan hem wegboksen.
79'
Gele kaart voor Terell Ondaan (SBV Excelsior)
Ondaan komt met een hele lome en late tackle invliegen op de zijlijn. Hij raakt wel de bal, maar voor de inzet krijgt hij alsnog een terechte kaart.
79'
Fledderus heeft erg veel pijn aan zijn knie en loopt zeer moeilijk. Heracles heeft echter al drie keer gewisseld, dus wil de voormalige aanvoerder er niet af.
78'
De thuisploeg wordt steeds slordiger en is de bal veelvuldig snel weer kwijt. Waar Excelsior in het eerste kwart van de wedstrijd uitblonk in goede en snelle combinaties, lukt er nu al tijden niet veel meer.
77'
Excelsior is al de hele tweede helft bezig met tijdrekken, iets wat in dit laatste kwartier niet heel veel anders zal gaan zijn.
75'
Darri komt in kansrijke positie aan de linkerkant van het doel. Kuwas bereikt zijn collega aanvaller met een prima pas. Darri mikt de bal hoog naar de korte hoek, maar schiet nipt over.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Samuel Armenteros
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Droste
72'
Opvallend. Een misverstand tussen Muyters en Drost levert zowaar ruzie tussen beide spelers van Excelsior op.
70'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (SBV Excelsior)
Hadouir laat zijn been te lang hangen op het moment dat er al gefloten is. Het duurt even voordat Manschot een beslissing neemt, maar de invaller krijgt alsnog de kaart.
68'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Terell Ondaan
68'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
67'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Anouar Hadouir
67'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
66'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:1 door Vincent Vermeij
Ineens staat Kuwas helemaal vrij voor doelman Wuyters. Zijn inzet wordt door de doelman nog gekeerd, maar de rebound valt voor de voeten van Vermeij, die de eretreffer kan intikken.
64'
Bij Heracles is het continu Vermeij die in zijn eentje probeert druk te zetten. Doordat de spits daarmee zulke grote afstanden moet overbruggen is dat ook niet te doen.
60'
Met nog een half uur te spelen lijkt bij Heracles niemand nog in een wonder te geloven. Een snelle treffer in deze tweede helft had dat wellicht aan kunnen wakkeren, maar die treffer hangt totaal niet in de lucht.
56'
Koolwijk vangt Kuwas op, wat een vrije trap voor Heracles oplevert. De bal ligt goed voor Gosens om deze voor het doel te slingeren, maar zijn poging gaat zomaar over de achterlijn.
53'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
Bruins houdt op het middenveld Vermeij vast. De aanval van De Graafschap loopt door, maar Bruins ontkomt niet aan zijn straf en krijgt de kaart alsnog.
50'
Fledderus laat voor het eerst van zich horen uit een vrije trap. De invaller weet Muyters aan het werk te zetten, maar niet te verslaan. De doelman weet te redden.
47'
Met de twee wissels in de rust wil trainer John Stegeman een duidelijk signaal afgeven en proberen in de tweede helft nog iets te forceren.
46'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
Droste maakt een tackle op de bal en neemt daarbij zijn tegenstander mee. Niet echt een hele gevaarlijke actie, maar de scheidsrechter vindt het goed voor geel.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
46'
45'
Nog voordat iemand van Heracles de bal had aangeraakt stond Excelsior al op een 1-0 voorsprong. Die snelle mokerslag kwam Heracles geen moment meer te boven. Het duurde een kleine twintig minuten tot Excelsior hier verder van wist te profiteren, maar nog voordat het eerste kwart van de wedstrijd erop zat, hadden Koolwijk en Fredy de stand al op 3-0 gebracht. Daarna werd de wedstrijd wat gezapiger, aangezien Excelsior er logischerwijs wel vrede mee had.
45'
44'
Langzaam kabbelt de wedstrijd richting de rust. Ook op de tribunes is de sfeer momenteel rustig. Zelfs de thuissupporters lijken onder de indruk van het eerste kwart van deze wedstrijd.
40'
Zowel Excelsior als Heracles lijken al wel klaar te zijn met deze wedstrijd. Na de derde treffer is de snelheid volledig weg. Excelsior vindt het uiteraard allemaal goed zo en Heracles is totaal niet in staat iets te forceren.
38'
Bruins krult de daaropvolgende vrije trap om de muur heen, maar geeft de bal te weinig vaart mee om Castro te kunnen verschalken. De doelman kan de bal eenvoudig vangen.
37'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Navratil laat zijn man lopen, waarna Bruns Kuipers neer moet halen om hem af te stoppen. De kaart accepteert hij direct, maar er gaat nog wel een hartig woordje uit richting zijn ploeggenoot.
35'
Muyters plukt een corner van Heracles eenvoudig uit de lucht. Ook uit de standaardsituaties weet de ploeg uit Almelo geen potten te breken.
33'
Het uitvak kijkt vol ongeloof en verbijstering naar de prestaties van Heracles op het veld. Wat de bezoekers laten zien vanavond is onthutsend slecht.
29'
Even leek hier de 4-0 op het bord te komen, maar Hasselbaink staat nipt buitenspel. Excelsior wordt nog altijd geen strobreed in de weg gelegd.
25'
Nog nooit is Excelsior in een Eredivisiewedstrijd zo snel op een 3-0 voorsprong gekomen. Het is dus nu al een memorabele avond in Rotterdam.
23'
Excelsior krijgt momenteel overal op het veld alle ruimte om te doen wat het wil. Alle drie de doelpunten waren prachtig, maar bij alle drie de treffers was er geen enkele speler van Heracles die de behoefte had om een verdedigende taak op zich te nemen.
22'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:0 door Fredy
Bij Heracles doet in verdedigend opzicht momenteel niemand wat hij moet doen. Fredy krijgt op rechts alle ruimte om naar binnen te kappen en met links de bal in de verre hoek te krullen.
19'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:0 door Ryan Koolwijk
Excelsior countert razendsnel uit een hoekschop van Heracles naar de andere kant van het veld. Hasselbaink is razendsnel en bedient Bruins aan de rechterkant. De behoudt goed het overzicht, legt hem breed op Koolwijk en ziet dat zijn aanvoerder de bal vol de kruising in jaagt voor de 2-0.
18'
Heracles krijgt twee hoekschoppen achter elkaar, maar weet beide keren doelman Muyters er niet uit aan het werk te zetten.
15'
Ondanks dat er na de snelle treffer amper meet echte kansen zijn geweest voor beide ploegen is het eerste kwartier voorbij gevlogen. Het is, ondanks dat het voetbal niet echt heel verzorgd is, leuk om naar te kijken op Woudestein.
11'
Excelsior lijkt de wedstrijd volledig onder controle te hebben in de openingsfase. De ploeg laat Heracles wel aan de bal, maar de bezoekers weten daar nog niet gevaarlijk mee te worden.
7'
Heracles weet nog niet te imponeren in de openingsfase. De bezoekers lijken een beetje van slag van de snelle tegentreffer en hebben moeite om echt in de wedstrijd te komen.
4'
De wervelende start van de thuisploeg is niet voor het eerst dit seizoen. Ook in de vorige twee thuiswedstrijden wist Excelsior al vroeg in de wedstrijd te scoren via een verdediger. Mattheij kopte twee keer raak uit een hoekschop.
1'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Khalid Karami
Bij Heracles heeft nog niemand de bal aangeraakt. Hasselbaink bedient de meegekomen Karami met een prachtige steekbal, waarna de back al binnen de minuut de 1-0 binnen kan schuiven.
1'
Excelsior heeft in eigen huis afgetrapt.
1'
Excelsior ontving in de historie Heracles pas zeven keer voor een Eredivisiewedstrijd. Vier van die zeven ontmoetingen eindigden in een zege voor Excelsior. Kunnen de Kralingers de goede seizoenstart een goed vervolg geven tegen Heracles? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
Tegen het einde van de transfermarkt slaagde Excelsior er uiteindelijk nog in om de zo gewenste centrumspits aan te trekken. Na het vertrek van Tom van Weert was die positie uitermate schaars bezet, maar met de komst van Mike van Duinen is men in Rotterdam uitermate tevreden. Ook Van Duinen zelf is gelukkig met de overstap. De spits wil weer lekker zijn minuten gaan maken en doet dat het liefst in de voor hem vertrouwde Eredivisie. Trainer Mitchell van der Gaag wil de goede seizoenstart een vervolg geven. Na nederlagen tegen ADO Den Haag en Feyenoord voelt dat voor hem namelijk al weer heel ver weg. De jacht op de drie punten zal worden ingeluid met de nodige festiviteiten op Woudestein. Afgelopen zomer werd het stadion verbouwd en dat zal vanavond officieel worden beklonken voor de wedstrijd.

De tol van het behalen van Europees voetbal vorig seizoen is een kleine uitstroom die er in Almelo heeft plaatsgevonden. Naast basisspelers Wout Weghorst en Illias Bel Hassani vertrok ook de beoogde nieuwe spits, Paul Gladon, vorige maand naar het buitenland. Door zijn vertrek is de van De Graafschap overgekomen Vincent Vermeij de beoogde nieuwe spits van Heracles. Daarnaast haalde de ploeg met Lerin Duarte ook een oude bekende binnen, nadat het contract van Duarte bij Ajax werd ontbonden. Na de snelle Europese uitschakeling begon Heracles de competitie met twee gelijke spelen, een nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord en een overwinning tegen Willem II. Op bezoek bij Excelsior kan trainer John Stegeman in ieder geval niet beschikken over Ramon Zomer, die nog teveel last heeft van zijn knieblessure.

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manchot. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.