19:45 uur
Heracles Almelo
1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fran Sol 24. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Peter van Ooijen 62. / Schot met rechts  (Joey Pelupessy)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 65. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Robin Gosens 67. / Schot met rechts  (Vincent Vermeij)

90'
In zes minuten wist Heracles een 1-0 achterstand om te toveren naar een 1-3 voorsprong. Dit begon met een geweldige afstandsgoal van Van Ooijen. Invaller Peterson bracht Heracles op 2-1 door van dichtbij uit de draai 1-2 te maken. Gosens vergrootte de voorsprong met een soortgelijke goal als de tweede. Hierna trokken de tien van Heracles zich terug op eigen helft en was het een kwestie van tegenhouden. Dit lukte goed, want tot grote kansen kwamen de Tilburgers niet.
90'
90'
De vierde man houdt het bord met de extra tijd omhoog: vier minuten.
87'
Gele kaart voor Jordy Croux (Willem II)
Jordy Croux schoffelt Droste onderuit. Hiervoor ontvangt hij een gele kaart.
86'
Hoewel het regent in Tilburg, is de pret er bij de Heracles-supporters logischerwijs niet minder om. Terwijl de trommels klinken zingen ze liedjes.
83'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
83'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
82'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
81'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
80'
Een goed schot van Lieftink. Vanaf rand-zestien haalt hij hard uit. De bal gaat net over de goal van Heracles.
79'
Van Anholt geeft voor vanaf rechts. Verdediger Koppers is meegekomen naar voren en kopt vanaf een meter of tien de bal naast de goal. Heracles kan rustig ademhalen.
77'
Heracles staat met z'n tienen op eigen helft. Willem II domineert de wedstrijd. Grote kansen hebben ze nog niet gekregen.
74'
Willem II zet aan en krijgt een corner. Iedereen gaat onder de bal door, waardoor het gevaar voor Heracles verdwenen is.
72'
Vermeij die in de eerste helft niet opviel, speelt de tweede helft goed. Zo gaf hij de assist bij het derde doelpunt.
68'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Robin Gosens
Ongelooflijk! Uit een corner scoort Heracles de derde treffer. Vermeij verwerkt de corner tot een halve volley. Doordat de spits hem niet geweldig raakt komt de bal bij Robin Gosens terecht. Uit de draai van een meter of vijf scoort hij de tweede goal. In zes minuten is het wedstrijdbeeld totaal veranderd.
66'
Wissel in bij Willem II -> Jordy Croux
66'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
65'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Kristoffer Peterson
En daar is de voorsprong voor Heracles. De bal wordt gekopt op invaller Kristoffer Peterson en vanaf een meter of vijf verschalkt hij de keeper.
63'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
63'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
62'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Peter van Ooijen
Een geweldig doelpunt van Peter van Ooijen! Van een meter dertig peert hij de bal in de linker bovenhoek.
59'
Wissel in bij Willem II -> Erik Falkenburg
58'
Wissel uit bij Willem II -> Obbi Oularé
57'
Een zeldzaam foutje van Kuwas. Hij wil een breedtepass geven op Droste, maar hij mikt niet goed. Daardoor gaat de bal over de zijlijn en mag Willem II ingooien.
56'
Koppers haalt de achterlijn en geeft een voorzet vanaf rechts. Oulare staat alweer te loeren en kopt net over de goal van de zwart-witten uit Almelo.
55'
Katuku Tshimanga geeft een voorzet vanaf de linkerkant. Via de rug van een Heracles-speler verdwijnt de bal in de handen van Fij.
53'
Darryl Lachman komt opstomen vanuit de achterhoede en niemand pakt hem aan. Dit blijkt niet erg, want zijn schot is dramatisch.
50'
Lieftink krijgt de bal aangespeeld en draait goed naar het Heracles-doel toe. Hij legt de bal goed voor een schot, maar die mist kracht. Daardoor kan de goed invallende Fij makkelijk de bal oprapen.
48'
Beide teams zijn rustig aan de tweede helft begonnen. Vooral Willem II heeft balbezit, maar tot kansen leidt dat niet.
46'
Heracles heeft afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.
46'
45'
Willem II gaat met een 1-0 voorsprong aan de thee. Het meeste spektakel gebeurde in de 21ste minuut. Nieuweling Oulare werd door keeper Castro onderuit gehaald. Scheidsrechter Lindhout bestrafde dit met een rode kaart voor de keeper en een penalty voor Willem II. Invaller Fij kon de strafschop van Sol niet tegenhouden. Hoewel Heracles dus met tien man verder moest, kwam het er nog een aantal keer gevaarlijk uit.
45'
45'
En nogmaals een 'gevaar' gecreëerd door Heracles. Darri schiet van afstand, maar de keeper kan de bal makkelijk tegenhouden.
45'
De extra tijd bedraagt twee minuten. In die blessuretijd krijgt Vermeij een dot van een kans. Kuwas zet goed voor vanaf rechts en de spits kopt in. Lamprou is een sta-in-de-weg.
42'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
Net buiten de zestien hangt Droste aan het shirt van Koppers. Hiervoor krijgt hij geel en Willem II een vrije trap. Haye doet dat geweldig evenals de redding van invaller Fij.
41'
De nieweling Oulare werkt hard. Bij Heracles krijgt Vermeij ook een kans, omdat Samuel Armenteros ziek op bed ligt. In tegenstelling tot Oulare komt Vermeij weinig in het spel voor.
40'
Kuwas komt naar binnen en geen Willem II'er pakt hem aan. Dit blijkt uiteindelijk niet erg, want de bal vliegt hoog over.
38'
Hoewel Heracles met tien man speelt, komt het er soms nog gevaarlijk uit. Kuwas is vaak bij die aanvallen betrokken.
35'
Oulare ligt op de grond en verzorging komt het veld in stormen. Buiten de lijnen wordt de spits opgeknapt. Hij lijkt last van zijn oog te hebben. Inmiddels staat hij alweer in het veld.
32'
Wout Droste zit niet in de wedstrijd en lijkt gefrustreerd. Bij de cornervlag drukt hij Dico Koppers naar de grond. De scheidsrechter ziet dit door de ogen.
29'
Thom Haye probeert het van afstand. Zijn schot vliegt net over. Vorige week scoorde hij nog de winnende tegen Sparta.
26'
Heracles komt eruit met drie man. Brandley Kuwas zet Vincent Vermeij één-op-één met de keeper. Lamprou verkleint goed zijn doel, waardoor Vermeij niet kan binnenprikken.
24'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Fran Sol
Oulare gaat zelf niet achter de bal staan, maar laat het aan aan Sol. Na een huppeltje in de aanloop schiet hij de bal in de rechterhoek.
23'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Renze Fij
23'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Lerin Duarte
21'
Rode kaart voor Bram Castro (Heracles Almelo)
Oulare wil om de doelman heen en terwijl hij dat doet haakt Castro hem. Scheidsrechter Lindhout bestraft dit met een penalty en een rode kaart voor de keeper.
18'
Pelé van Anholt slaat Darri in het gezicht en daarom krijgen de Heraclieden een vrije trap. Darri gaat zelf achter de bal staan. Op het moment dat hij zijn voet tegen de bal zet, glijdt hij uit. Weg kans.
16'
Elmo Lieftink snijdt naar binnen en schiet op doel. Dit gaat niet goed, want de bal komt tegen Sol aan. Vervolgens vlagt de grensrechter voor buitenspel.
15'
Brahim Darri stoomt op en schiet van een meter op twintig op doel. Doordat er effect aan de bal zit kan keeper Kostas Lamprou de bal niet klemvast pakken. In tweede instantie heeft hij hem wel.
13'
En daar is Oulare weer. Van Anholt geeft een goede voorzet, maar wederom ontbreekt de controle bij de spits.
10'
De eerste actie van Oulare mislukt. Hij wordt diep gestuurd door mede-aanvaller Sol. Daarna wil Oulare naar binnen snijden, maar hij heeft geen controle over de bal. Hierdoor kan Heracles overnemen.
8'
Grote kans voor Willem II. Sol staat in de zestien en krijgt de bal aangespeeld. Met bal gaat hij op keeper Bram Castro af. De Spanjaard schiet, maar de bal wordt door een verdediger voor de lijn weggehaald.
5'
Jordens Peters geeft vanuit de achterhoede een lange bal op Pelé van Anholt. Door het natte veld glijdt de bal snel door en kan Van Anholt hem niet binnenhouden.
2'
Fran Sol krijgt de bal in de diepte aangespeeld. Hij wil om verdediger Mike te Wierik heen, maar dit mislukt. Hij loopt de bal over de achterlijn.
1'
De wedstrijd is begonnen. Kan nieuweling Obbi Oulare van Willem II zich direct bewijzen?
1'
De opstellingen
Aanvaller Obbi Oulare is een nieuw gezicht in de basis van Willem II. Hij wordt tot de zomer gehuurd van Watford. Jordy Croux moet plaatsmaken voor de huurling. Vergeleken met vorige week heeft trainer Erwin van de Looi nog een wissel doorgevoerd. Zo zit Erik Falkenburg op de bank en staat Thom Haye in de basis. Haye scoorde vorige week de winnende in de wedstrijd tegen Sparta.

Opvallend bij Heracles is de afwezigheid van spits Samuel Armenteros. Hij is ziek en daarom mag Vincent Vermeij zich bewijzen in de aanval. Verder behoren Thomas Bruns (geschorst) en Tim Breukers (geblesseerd) niet tot de wedstrijdselectie. Lerin Duarte en Robin Gosens zijn hun vervangers. Ook Brahim Darri, die onlangs zijn contract verlengde, doet mee.
Van harte welkom voetballiefhebbers bij het duel Willem II - Heracles. De Tilburgers staan elfde met 22 punten gevolgd door de tegenstander van vanavond met een punt minder. Voor beide ploegen is winst belangrijk om aansluiting te houden met het linkerrijtje en de achtervolgers voor te blijven. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in het Koning Willem II Stadion. Hiervoor zal scheidsrechter Allard Lindhout het startsein geven. Een uur daarvoor verschijnen hier de opstellingen. De verslaggever van dienst is Justin Polman.

Extra vertrouwen
Willem II pakte de afgelopen drie wedstrijden zes punten. Zo werd er verloren van koploper Feyenoord en gewonnen van NEC en Sparta, vorige week. Vooral die laatste was een spektakelstuk van jewelste. In de allerlaatste minuten bracht Thom Haye iedereen die Willem II een warm hart toedraagt in extase, door de 3-2 te scoren. Wie weet geeft die overwinning de Tilburgers extra vertrouwen in de wedstrijd van vanavond. Bij winst kunnen ze op gelijke hoogte komen met nummer 9 FC Groningen en nummer 10 NEC. Om dit te realiseren moeten die twee ploegen vanavond verliezen. Wanneer de Tricolores verliest of gelijkspeeld komen de achtervolgers logischerwijs dichterbij. Het gat met Roda JC, dat voorlaatste staat, is maar zes punten.

Dit gat had groter kunnen zijn, mede omdat de heenwedstrijd tegen Heracles met 3-1 verloren ging. Na ruim een uur voetballen stond het al 3-0 voor de Almeloërs, door goals van Iliass Bel Hassani en Paul Gladon (2 x). Erik Falkenburg deed nog wat terug namens Willem II. De uitslag had ruimer kunnen uitvallen, maar in de slotfase miste Gladon twee strafschoppen.

Slecht begin van nieuwe jaar
Een overwinning voor Heracles in Tilburg dateert van zes jaar geleden. De goals vielen toen als rijpe appelen: 2-6. Ook het jaar 2017 geeft de Heraclieden weinig positieve moed. De Eredivisiewedstrijden tegen FC Groningen, FC Twente en PSV gingen verloren. De laatstgenoemde was extra zuur. Lang leek het 1-1 te worden, maar in de slotminuten viel de 1-2 door een van richting veranderd schot van Davy Pröpper.

Gladon en Bel Hassani scoorden de goals in de thuiswedstrijd tegen Willem II eerder dit seizoen. De Tilburgers hoeven hiervoor nu niet te vrezen, want de spits vertrok naar Wolverhampton Wanderers en Bel Hassani naar AZ. Daarvoor was ook Wout Weghorst vertrokken naar de Alkmaarders. Hierdoor had Heracles in één keer een spitsenprobleem. Om dat op te lossen werden Samuel Armenteros en Vincent Vermeij gehaald. Daarnaast kwamen onder meer Brandley Kuwas, Robin Pröpper en Daryl van Mieghem naar de club uit Almelo.