Feyenoord Donderdag, 6. November 2014
21:05 uur
HNK Rijeka
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 8. / Schot met rechts  (Colin Kâzım-Richards)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 20. / Kopbal  (Jens Toornstra)

90'
Feyenoord heeft de 3-1 nederlaag in Kroatië weggepoetst met een 2-0 overwinning in eigen huis. In de tweede helft kwam HNK een paar keer verraderlijk dicht bij de aansluitingstreffer, maar Feyenoord hield stand en sluit de voetbalavond af als nummer twee in de groep.
90'
90'
Drie minuten is het antwoord. Nog drie minuten en de donderdagavond is een heerlijk voetbalavondje geworden voor Nederland. Zes punten, gewonnen door PSV en Feyenoord.
90'
De laatste minuut van de officiële speeltijd is ingegaan. Feyenoord lijkt de overwinning over de streep te trekken, maar hoeveel tijd komt erbij?
88'
Het voetbal is in de slotfase een stuk minder geworden. Feyenoord denkt voorlopig alleen nog maar aan de drie punten en de nul tegendoelpunten, terwijl HNK met het zogenaamde kick and rush-voetbal een doelpunt wil forceren.
85'
Gele kaart voor Lex Immers (Feyenoord)
Doelpuntenmaker Immers krijgt geel na een luchtduel met Lešković, maar het is mij niet duidelijk waarom de middenvelder van Feyenoord nu geel krijgt. Gebruikte Immers zijn armen te fel?
82'
Feyenoord kan nog één wissel inzetten en het is boeiend wat Fred Rutten gaat doen. Brengt hij een frisse aanvaller om de 3-0 te forceren, of gaat Rutten voor veiligheid en brengt hij een extra verdedigende kracht.
79'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Marko Vešović
79'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Ivan Tomečak
76'
Nog maar een kwartier te spelen in Rotterdam. Als Feyenoord deze voorsprong vasthoudt, heeft het nog alle touwtjes in eigen handen in de Europa League.
73'
Een opmerkelijke beslissing van Fred Rutten. In de vorige wedstrijd tegen HNK viel Wilkshire ook al uit en toen bracht hij de jonge Rick Karsdorp. Dat pakte volledig verkeerd uit en dus komt nu de ervaren Khalid Boulahrouz in het veld.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Khalid Boulahrouz
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
71'
Feyenoord heeft het moeilijk met tien man. De bal is nog niet uit het spel geweest en dus kan de thuisploeg niet wisselen.
69'
Wilkshire moet naar de kant! De rechtsback moet verdedigen, maar tijdens die actie lijkt er iets te gebeuren met zijn rechterhamstring. De ervaren verdediger weet het meteen en gebaart dat hij gewisseld moet worden.
67'
Gele kaart voor Marin Leovac (HNK Rijeka)
Maar weer eens een gele kaart in deze wedstrijd. Leovac gaat hard door op de enkels van El Ahmadi.
65'
Ja, houd die nul vast! Kramarić komt uit het niets voor Vermeer uit nadat HNK op goed geluk de bal terugbrengt in de zestien. De keeper van Feyenoord blijft echter lang staan en pareert de inzet. Kramarić blijft aan de bal, maar stuit vervolgens op Wilkshire, die op de doellijn staat.
63'
Nou, bijna vriendelijk bedankt! Marin Leovac werkt een steekbal van Toornstra bijna over zijn eigen doelman heen. Vargic kan de boogbal ternauwernood onder zijn lat wegslaan, anders staat het 3-0.
62'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
62'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
62'
Ontzettend veel pijn bij Manu, die met kramp op het veld ligt. Kramp kan pijnlijk zijn, maar de aanvaller schreeuwt het uit. Is er meer aan de hand? Hij gaat in ieder geval naar de kant.
61'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Ivan Krstanović
61'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Moisés
59'
Het spel golft wat meer op en neer nu. Zowel Feyenoord als HNK melden zich rond twintig meter van het vijandelijke doel, maar er is nog geen sprake van echte dreiging.
55'
Manu kan gewoon verder en Immers heeft de bal ingeleverd bij Ivan Vargić. We kunnen dus weer verder met Feyenoord - HNK Rijeka.
53'
Hoffelijkheid hoef je niet te verwachten in het elftal van HNK. Manu ligt met veel pijn langs de zijlijn na een duel met Ivan Tomečak, maar de Kroaten voetballen gewoon door. De scheidsrechter legt het spel uiteindelijk stil.
50'
Wissel in bij HNK Rijeka -> Zoran Kvržić
50'
Wissel uit bij HNK Rijeka -> Anas Sharbini
49'
Feyenoord begint goed aan de tweede helft, met een corner en veel balbezit. Beide leverden nog niets op in het tweede bedrijf, maar het is natuurlijk wel lekker.
46'
45'
Feyenoord staat meer dan terecht op een 2-0 voorsprong op de helft van dit duel. De Rotterdammers oogden fris, heersten in eigen stadion en drukte dit ook in de score uit. El Ahmadi scoorde van dichtbij na goed werk van Kazim en Immers kopte een corner binnen. HNK werd niet heel gevaarlijk, alhoewel de counters soms razendsnel waren.
45'
43'
Toch komt HNK er uit, met twee corners als gevolg. Feyenoord weet de hoekschoppen echter simpel te weerstaan en lijkt de rust met een 2-0 voorsprong te halen.
40'
De omsingeling van de Kroatische zestien is begonnen. De uitploeg trekt zich als een handbalploeg terug en laat Feyenoord het spel maken op twintig meter van het doel.
37'
Wat een geweldige actie van Marko Lešković! De verdediger blokt een inzet van Kazim op geweldige wijze. Nelom zet strak voor vanaf links en als Kazim de bal bij de tweede paal op doel werkt, lijkt het een doelpunt te worden. Met een sliding weet Lešković de bal echter te stoppen.
36'
Kazim is weer eens lekker ouderwets aan het sleuren en werken. De spits houdt een bal binnen en dat hield niemand voor mogelijk. De verdedigers niet, maar El Ahmadi al helemaal niet. Hierdoor worden de inspanningen van Kazim niet beloond.
33'
In deze groep wordt de andere wedstrijd gespeeld tussen Sevilla en Standard Luik. De Spanjaarden staan inmiddels op een 1-0 voorsprong, waardoor Feyenoord met de huidige tussenstanden tweede staat in de groep.
30'
Gele kaart voor Miral Samardžič (HNK Rijeka)
Weer een gele kaart, ditmaal voor een Kroaat. Feyenoord kan counteren via Manu, die op links zijn snelheid gebruikt. Miral Samardžič ziet de bui al hangen, grijpt in, maar pakt geel omdat hij Manu neerlegt aan de zijlijn.
28'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Doelpuntenmaker El Ahmadi neemt Sharbini in een schaar van achteren en de scheidsrechter geeft de middenvelder hiervoor geel.
26'
Dat is voor het eerst HNK! Die gevaarlijke Kramarić mag ver komen vanaf links en in de zestien zoekt hij met een gekruld schot de rechterhoek. De scherpte ontbreekt echter aan de inzet, waardoor Vermeer relatief eenvoudig kan keren.
24'
Dat had de 3-0 kunnen zijn! Kazim wordt schuin in de zestien aangespeeld en de spits werkt met een sliding de bal voor het doel. Is het een schot? Is het een voorzet? Elvis Manu maakt het niet uit, want hij sprint als een gek naar de tweede paal. Hier kan hij echter net niet de bal richting doel werken.
23'
In Kroatië kwam Feyenoord pas na een uur spelen tot scoren via een vrije trap van Toornstra, nu is het al na twintig minuten twee keer raak. Hoe heerlijk kan voetbal verschillen per wedstrijd.
20'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Lex Immers
Weer feest in Rotterdam! Jens Toornstra gooit een corner voor de goal en Lex Immers torent boven iedereen uit. Met zijn kruin kopt hij de bal achterwaarts in het doel: 2-0.
18'
Feyenoord heeft de touwtjes aardig in handen, maar moet oppassen voor de counter van HNK. Die is messcherp en levensgevaarlijk.
15'
Gele kaart voor Anas Sharbini (HNK Rijeka)
Dat dacht ik dus even niet he! Anas Sharbini gaat op snelheid richting de zestien, maar gaat eenmaal in het strafschopgebied wel heel makkelijk neer in een duel met Luke Wilkshire. De scheids ziet er een schwalbe in en geeft geel.
14'
Klasse gedaan Miquel Nelom! De linksback knijpt goed naar binnen als Andrej Kramarić op weg gaat naar Vermeer. Nelom glijdt naar de bal en voorkomt zo dat de man die drie keer scoorde in Kroatië voor de 1-1 kan gaan.
11'
Kenneth Vermeer moet voor het eerst handelend optreden, maar de goalie heeft weinig moeite met de inzet van Moisés. De Braziliaan schuift van buiten de zestien de bal richting de linkerhoek, maar de poging is slap.
8'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Karim El Ahmadi
Nu kopt Kazim wel goed en het is meteen raak! De spits legt de bal met het hoofd breed en Karim El Ahmadi kan met de bal zo de zestien in dribbelen. De middenvelder blijft kalm en schuift de bal hard in de rechterhoek: 1-0.
8'
Feyenoord moet simpelweg winnen vanavond. Dan maakt het zichzelf een stukje makkelijker in de groep van de Europa League. Sevilla en Standard Luik hebben voorlopig de beste papieren om door te gaan naar de volgende ronde.
5'
Colin Kâzım-Richards kopt naast! De spits staat vrij in de zestien, maar krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal. Hierdoor mikt de spits naast.
3'
Na de winst van PSV op Panathinaikos is het nu de beurt aan Feyenoord. In de vorige wedstrijd verloor de ploeg met 3-1 van de Kroaten.
1'
De spelers staan in De Kuip en dus gaan we bijna beginnen met Feyenoord - HNK Rijeka.
Welkom! Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen HNK Rijeka en daar doen wij uiteraard live verslag van. Voor de Rotterdammers de kans om revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag op bezoek bij Rijeka. Mijn naam is Jos Boesveld en ik verzorg de liveticker van dit Europa League-duel. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Vorig duel
In Rijeka had Feyenoord grote moeite met de scherpte van de tegenstander. De Rotterdammers hadden op het slechte veld van de opponent moeite om het spel te maken. Na een 1-0 achterstand kwam de Eredivisie-club dankzij een schitterende vrije trap van Jens Toornstra op gelijke hoogte. Achterin stond Rick Karsdorp echter te schutteren, waardoor de thuisploeg uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging.

Manu en Immers
Hoofdtrainer Fred Rutten heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Elvis Manu en Lex Immers keren na afwezigheid terug bij de eerste elf. Dat betekent automatisch dat Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena op de bank plaatsnemen. Zij stonden afgelopen weekeinde nog in de basis tegen PEC Zwolle (2-0). Tijdens dat treffen was Boëtius zelfs nog trefzeker.