Heracles Almelo Woensdag, 16. December 2015
PSV
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 18. / Schot met links  (Thomas Bruns)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 37. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Oussama Tannane 50. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Bram Castro 70. / Eigen goal
2 : 3 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 90. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)

90'
De tweede helft begon al spectaculair nadat Remko Pasveer Heracles-aanvaller Ouassama Tannane vloerde in de zestien. Pasveer kreeg rood en zag later hoe Tannane de strafschop binnenschoot. Toch liet PSV het daarbij niet zitten en kwam op gelijke hoogte nadat Castro catastrofaal in fout ging en de bal in eigen doel werkte. In de blessuretijd besliste Jürgen Locadia het duel, door opnieuw het doel te vinden. PSV bekert dus door ten koste van Heracles.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:3 door Jürgen Locadia
In de blessuretijd van de wedstrijd komt PSV op voorsprong door opnieuw een goal van Locadia. Vanaf de zestien krult hij de bal in de verre hoek. Prima goal weer.
90'
Moreno met een kopballetje, maar de verdediger krijgt geen kracht achter de bal en dus is zijn inzet ongevaarlijk.
88'
Wat een redding van Castro!
Een voorzet vanaf links van Locadia kan bij de tweede paal worden ingekopt door Luuk de Jong, maar nu is Castro wel attent en redt knap van dichtbij!
87'
Gele kaart voor Joshua Brenet (PSV Eindhoven)
Brenet komt daar heel goed weg met slechts geel. De verdediger komt met gestrekt been inzetten op Tannane en krijgt voor die overtreding een gele kaart.
86'
Hoe kan het ook anders: Ouassama Tannane schiet van afstand en Zoet heeft moeite om de bal in één keer te klemmen. Van Ooijen komt inlopen, maar door goed verdedigend werk van Isimat kan de invaller niet inschieten.
85'
Jozefzoon is de laatste PSV-er die binnen de lijnen komt. De aanvaller vervangt middenvelder Stijn Schaars.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
83'
Joey Pelupessy krijgt alle ruimte om een schot te lossen en doet dat dan ook. De middenvelder schiet hard en laag, maar Zoet ziet de bal van verre aankomen en kan gemakkelijk oprapen.
81'
Tannane blijft het proberen met schoten van afstand en ook deze is niet ongevaarlijk. Toch draait de bal net iets te veel van de goal af, waardoor Jeroen Zoet niet in hoeft te grijpen.
76'
Luuk de Jong mag weer een poging ondernemen op doel van Castro. Het is pas zijn tweede kans van de wedstrijd, maar de poging is goed. Castro kan nu wel goed redding brengen.
74'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
De kaarten zijn niet aan te slepen. Luuk de Jong zet een tackle in om de bal tegen te houden, glijdt dan wat door op Mike te Wierik en ontvangt daarvoor een gele kaart.
72'
Diezelfde Gosens lijkt op tijd te zijn hersteld van de overtreding, want de aanvaller schiet de bal op de volley met veel effect richting de verre hoek, maar de bal daalt te langzaam.
71'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Invaller Santiago Aris krijgt een gele kaart. De Colombiaan staat nog niet lang binnen de lijnen maar maakt een overtreding op Robin Gosens en gaat daarvoor op de bon.
70'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Bram Castro (eigen doelpunt)
Een opmerkelijk moment in de doelmond van Heracles. Adam Maher wil voorzetten, maar de bal gaat recht op doelman Castro af die de bal makkelijk zou kunnen vangen. Zou, want de doelman tast helemaal mis en bokst de bal in eigen doel.
68'
Peter van Ooijen komt binnen de lijnen bij Heracles. Hij vervangt Thomas Bruns op het middenveld.
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
68'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
66'
PSV krijgt weer een mooie kans uit een vrije trap op een kansrijke positie. Nu is het Guardado die achter de bal gaat staan. Ook hij krult de bal over de muur, maar nu kan Castro wel redding brengen.
65'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
Wout Droste krijgt ook een gele kaart van Kuipers. De verdediger houdt het shirt van Locadia vast, terwijl die er snel uit kan komen.
64'
Ondanks de man meer situatie van Heracles, is het toch echt PSV wat het meeste balbezit heeft in dit gedeelte van de wedstrijd.
58'
PSV moet even schakelen. Brenet verhuisd naar links, Moreno gaat samen met Isimat-Mirin in het centrum spelen en invaller Arias speelt op zijn vertrouwde plek rechts achterin.
55'
Jeffrey Bruma kan inderdaad niet verder en verdwijnt in de catacomben. Santiago Arias is zijn vervanger en komt voor Bruma in het veld.
55'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
55'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jeffrey Bruma
54'
Jeffrey Bruma lijkt nog wat last te hebben van de overtreding en nadat hij een bal terug heeft gespeeld op Jeroen Zoet, gaat de verdediger tegen het gras en moet hij behandelt worden. Santiago Arias is gaan warmlopen.
52'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
Weghorst heeft geel gekregen voor een onnodige overtreding op Jeffrey Bruma. De aanvaller raakt Bruma op de hak. Een domme overtreding die een gele kaart oplevert.
52'
En zo staat Heracles ineens op 2-1 voorsprong en staat het met een man meer op het veld. Is PSV dan de volgende ploeg die voortijdig het toernooi verlaat?
50'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Oussama Tannane
Tannane, de man die zelf de penalty meekreeg, gaat zelf achter de bal staan en schiet de bal hard in de korte hoek. De ingevallen doelman Jeroen Zoet zit er dichtbij, maar kan niet voorkomen dat Tannane de 2-1 maakt.
49'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jeroen Zoet
49'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
48'
Rode kaart voor Remko Pasveer (PSV Eindhoven)
Een kopbal wordt verkeerd ingeschat door de verdediging van PSV en Tannane vertrouwt erop dat hij de bal kan halen en dat doet hij dan ook. Pasveer haalt Tannane neer en moet die actie met rood bekopen.
46'
Heracles heeft afgetrapt voor de tweede helft van de wedstrijd. Er hebben geen wissels plaatsgevonden tijdens de rust.
46'
45'
In het eerste kwartier ging het spel nog rustig op en neer tussen beide ploegen, maar plots was daar de voorsprong voor Heracles Almelo, door een prachtige treffer van Bel Hassani. Daarna werd Heracles als maar sterker en was met name Tannane erg gevaarlijk met afstandsschoten. Toch kwam PSV terug in de wedstrijd nadat Locadia een vrije trap voortreffelijk binnen schoot. Daarna werd PSV ook sterker, maar is het 1-1 met rust.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
PSV wordt sterker en sterker. Heracles zakt wat terug in de verdedigende stellingen.
40'
Weer is daar Locadia met een schot van buiten de zestien. De aanvaller krijgt de bal voor zijn voet nadat Joey Pelupessy de bal niet goed kan wegwerken. Locadia schiet nu een metertje naast.
39'
Grote kans voor Tannane. De buitenspeler is sneller dan zijn tegenstander en gaat richting Pasveer. Tannane speelt de bal dan iets te ver voor zich uit waardoor een gericht schot lastig wordt. Mede-aanvaller Wout Weghorst gaat ter aarde, want hij vindt dat Tannane de bal had moeten spelen.
38'
Heracles met een vroege wissel. Ramon Zomer is naar de kant gegaan en voor hem komt Dario Vujičević binnen de lijnen. Daarmee speelt Heracles met dezelfde opstelling als afgelopen weekend tegen Vitesse.
37'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
37'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ramon Zomer
37'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Jürgen Locadia
En of het wat wordt. Jürgen Locadia gaat zelfverzekerd achter de bal staan en krult de bal hard over de muur heen, buiten bereik van Castro. Het staat 1-1.
36'
PSV krijgt een vrije trap op een mooie positie van de goal. De afstand tot het doel is zo'n kleine 18 meter en voor een vrije trappen specialist een ideale positie.
33'
Tannane twee keer gevaarlijk binnen paar seconden!
De aanvaller mag eerst aanleggen voor een vrije trap en schiet die met een lastige stuit op doelman Pasveer af, die wel redding kan brengen. In de herkansing schiet hij vanuit een betere positie de bal net over de lat.
30'
Daar is dan eindelijk PSV een keertje. Locadia met een goede één-twee met Berwijn, krijgt de bal terug en brengt Luuk de Jong in stelling. De Jong schiet dan half vallend. de bal net naast het doel van Bram Castro.
26'
Hakjes in overvloed bij de thuisploeg en dan moet je ook niet raar opkijken als het een keer mislukt, zoals nu bij Tannane, maar vertrouwen is er in ieder geval wel bij Heracles.
24'
In de omschakeling is daar ineens Ouassama Tannane die met de bal op Moreno af dribbelt. Tannane kennende gaat dan altijd naar zijn linker en ook nu schiet hij dreigend op doel met zijn linker. Pasveer staat in de goede hoek en heeft de bal in twee keer te pakken.
24'
Luuk de Jong wordt binnen de zestien aangepakt door zijn tegenstander en gaat opzichtig naar de grond. Iets te opzichtig zal scheidsrechter Kuipers hebben gedacht.
21'
Heracles blijft druk zetten. Een goede voorzet gaat richting de lange Wout Weghorst die wint van Jeffrey Bruma, maar de inzet mist kracht.
19'
Ja en dan kijkt PSV tegen een achterstand aan. Niet de eerste keer overigens. Eerder dit seizoen, ook in het Polman Stadion, won Heracles met 2-1 van de Eindhovenaren. Toen kwam PSV echter wel op voorsprong.
18'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Iliass Bel Hassani
Bruns krijgt de bal op de achterlijn mee en geeft de bal perfect voor richting de zestien. De bal lijkt over iedereen heen te gaan, maar daar staat Iliass Bel Hassani nog, die de bal met links ineens uit de lucht plukt en scoort. Remko Pasveer zit er nog aan met zijn hand, maar kan de bal niet uit doel tikken. Goede goal hoor!
16'
Dat is overigens niet heel handig gedaan van Tannane, want door deze gele kaart is hij, mocht Heracles vanavond doorgaan in de beker ten koste van PSV, geschorst voor de volgende wedstrijd.
15'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Een vroege gele kaart in de wedstrijd. Tannane maakt een lichte overtreding op Andrés Guardado en heeft daarna aanmerkingen richting Héctor Moreno en scheidsrechter Björn Kuipers. Laatstgenoemde vindt het wel genoeg en toont Tannane de gele kaart.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd kabbelt op en neer. Beide ploegen zijn in evenwicht en maken het elkaar nog niet echt lastig.
11'
Jeffrey Bruma doet zich even voor als een veredelde rechterflank aanvaller en passeert aan de zijlijn twee man. Zijn voorzet is dan wat minder, die gaat over alles en iedereen heen.
8'
Nicolas Isimat-Mirin vormt overigens samen met Jeffrey Bruma het hart van de verdediging bij PSV. Joshue Brenet speelt op de rechtsback positie, terwijl Héctor Moreno de linkerflank in de gaten moet houden. Dat zal overigens niet gemakkelijk worden, aangezien Ouassama Tannane zijn directe tegenstander is.
6'
Het stadion in Almelo is niet uitverkocht zo te zien. Vooral in de hoeken zijn er veel lege plekjes te zien.
3'
En daar is ook Heracles voor de eerste maal. Ouassama Tannane kan gemakkelijk passeren bij Héctor Moreno, zijn lage voorzet gaat echter langs iedereen heen.
2'
PSV opent sterk. Eerst mag Steven Bergwijn ver komen met zijn dribbel, daarna gaat een indraaiende voorzet richting de kruin van Luuk de Jong, maar Ramon Zomer kan voorkomen dat de PSV-aanvoerder de bal op doel kan koppen.
1'
Jürgen Locadia en Adam Maher, vervanger van Davy Pröpper vanavond, hebben het balletje voor het eerst aan het rollen gebracht in deze wedstrijd.
1'
Daar komen de spelers onder leiding van het arbitrale trio het veld op van het Nieuwe Polman Stadion. Binnen enkele minuten zal dit duel, de laatste bekerwedstrijd van de avond, van start gaan.
John Stegeman heeft de opstelling van Heracles op één plekje gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend. Ramon Zomer keert terug in de basis en daarom zit Dario Vujičević weer op de bank.

Bij PSV maar liefst vijf wijzigingen. Reservedoelman Remko Pasveer staat tegen zijn oude club onder de lat. Pasveer keept in alle bekerwedstrijden en zo ook vanavond. Jeroen Zoet krijgt dus rust en dat geldt ook voor een viertal andere basisspelers. Davy Pröpper, Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix en Santiago Arias worden vanavond vervangen door Adam Maher, Stijn Schaars, Steven Bergwijn en Nicolas Isimat-Mirin.
PSV is het enige Nederlandse team wat nog op alle mogelijke fronten actief is. Zowel op Europees niveau als in de competitie en de KNVB-Beker kan PSV successen behalen. Al is dat Europese succes inmiddels al wel gehaald. Vanavond moet het op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van John Stegeman is eigenlijk de underdog, maar na de resultaten van dinsdagavond is niks meer zeker. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze bekerwedstrijd.

De weg naar de achtste finales
Heracles stroomde in de tweede ronde van de KNVB-beker in. Het kreeg direct al een goede tegenstander toegewezen. In eigen huis namen de Almeloërs het op tegen het Vitesse van Peter Bosz. Denys Olinyk scoorde na een kwartier spelen de eerste treffer en lang leek het er naar uit te zien dat Vitesse door zou gaan, maar Robin Gosens dacht daar anders over. In de laatste minuut scoorde hij en werd er verlengd. Daarin was Vitesse niet opgewassen tegen de thuisploeg. Door doelpunten van Oussama Tannane, Paul Gladon en Wout Weghorst liep Heracles uit naar een ruime 4-1 overwinnen.

In de derde ronde speelde Heracles wederom thuis en ditmaal tegen de Koninklijke HFC, wat uitkomt in de Topklasse Zondag. In de eerste helft bracht Paul Gladon Heracles op voorsprong, maar Pieter Bas den Hertigh deed wat terug voor de hoofdklasser. Door doelpunten van Tim Breukers en Iliass Bel Hassani wist de thuisploeg wel te winnen met 3-1.

Ook PSV opende in de tweede ronde, net als Heracles, tegen een Eredivisionist. Jürgen Locadia opende de score, waarna Kai Heerings met een eigen goal de stand op 2-0 zette voor PSV. SC Cambuur was echter nog niet verslagen en kwam door twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche terug tot 2-2. Het slotakkoord was echter voor PSV, dat dankzij een benutte strafschop van Luuk de Jong met 3-2 zegevierde.

Daarna moest PSV het opnemen tegen SC Genemuiden, wat in de voorgaande ronde ADO Den Haag had uitgeschakeld. PSV was echter beducht op een afgang tegen de amateurclub en won met klinkende cijfers. De doelpunten kwamen van Luuk de Jong, Davy Pröpper, Héctor Moreno en een hattrick van Gastón Pereiro.

In de Eredivisie
Eerder dit seizoen, op 19 september om precies te zijn, ontving Heracles Almelo de landskampioen ook. Dat was tijdens de zesde speelronde van de Eredivsie. Toen kwam PSV door een doelpunt van Luuk de Jong wel op voorsprong, maar verloor het uiteindelijk nog met 2-1. PSV is dus gewaarschuwd, ook wetende dat Heracles in de beker nog niet thuis heeft verloren.

Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers en begint om 20.45 uur. Een uur van te voren zullen de opstellingen bekend worden gemaakt. Heel veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.