FC Volendam
0:0
geen

90'
De tweede helft ging verder, waar de eerste helft geëindigd was. Weinig opwinding op De Vijverberg. Er waren een aantal mogelijkheden, maar beide ploegen speelden met de return in het achterhoofd. Marengo ging nog met een tweede gele kaart van het veld en hij mist daardoor de return. Dat zal een aderlating zijn voor Volendam. 0-0 eindstand. De return zal ongetwijfeld spannend worden!
90'
90'
Gele kaart voor Kevin Brands (FC Volendam)
Hij gaat te laat een duel aan en vloert zo zijn directe tegenstander. Terecht!
90'
Nog één minuut en dan zit ook de extra speeltijd erop!
90'
Gele kaart voor Caner Çavlan (De Graafschap)
Hij wil een hoekschop, maar de arbitrage besluit anders. Ook zijn protesten worden met geel bestraft. Blom is niet mild vanavond.
90'
Er komen nog vijf minuten aan extra speeltijd bij!
90'
Gele kaart voor Sofian Akouili (FC Volendam)
De back is te laat en vloert Çavlan. Terechte kaart.
88'
Gele kaart voor Dean Koolhof (De Graafschap)
Hij wil een strafschop en maakt dit Kevin Blom duidelijk. Hier is de arbiter niet van gediend en hij toont hem daarom geel.
85'
Geel-rode kaart voor Ludcinio Marengo (FC Volendam)
Hij gaat met gestrekt been een duel aan en ontvangt hiervoor een terechte gele kaart. Hierdoor moet hij vroegtijdig naar de kleedkamer en bovendien mist hij de return van aankomende zondag.
80'
Schouten alsnog naar de kant. Hij kijkt niet fris uit en is aangeslagen. Kevin van Kippersluis is zijn vervanger.
79'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
79'
Wissel uit bij FC Volendam -> Erik Schouten
78'
Koolhof! Hij aarzelt niet en haalt uit vanuit de tweede lijn. De bal lijkt de rechtsonder in de hoek te belanden. Zwarthoed moet zich strekken en voorkomt een treffer. Goed schot van de invaller!
77'
En zo zijn we een aantal minuten verder in Doetinchem. Erik Schouten lag aangeslagen op de grond, met een hoofdkwetsuur. Inmiddels staat hij weer.
72'
Kaak speelde niet zijn beste wedstrijd. Milan Massop erbij als linksback. Daardoor schuift Çavlan door naar het middenveld.
71'
Wissel in bij De Graafschap -> Milan Massop
71'
Wissel uit bij De Graafschap -> Lion Kaak
71'
De bezoekers worden sterker! Ze kruipen wat meer uit de schulp, De Graafschap heeft het moeilijk op dit moment.
68'
Gele kaart voor Ted van de Pavert (De Graafschap)
Een harde charge van de nieuwe captain van de thuisploeg op Kuwas, bestraft met geel.
67'
Dean Koolhof vervangt captain en routinier Linssen. Hij heeft zijn laatste wedstrijd op De Vijverberg erop zitten. Linssen stopt namelijk met voetballen en wordt jeugdtrainer bij Willem II.
66'
Wissel in bij De Graafschap -> Dean Koolhof
66'
Wissel uit bij De Graafschap -> Edwin Linssen
64'
Sofian Akouili kopt vanaf de achterlijn, maar Jurjus heeft er nog alle moeite mee. Hij kan de bal ternauwernood over tikken.
62'
Janssen is geblesseerd en kan niet verder. Vincent Vermeij is zijn vervanger. Hij was zondag nog matchwinner in Deventer. Maakte bovendien al achttien goals dit seizoen.
62'
Wissel in bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
62'
Wissel uit bij De Graafschap -> Tim Janssen
60'
Marengo! Kuwas gooit de bal bij de tweede bal en daar kopt Marengo de bal richting doel. De bal belandt in het zijnet. Kansje voor de bezoekers.
59'
Linssen trapt een vrije trap, schuin van het doel. De bal zeilt bij de tweede paal over het doel. Nu was Karim Tarfi misschien wel van pas gekomen. De middenvelder zit een schorsing uit. Hij is een specialist als het gaat om vrije trappen.
55'
Zwarthoed raakte zojuist geblesseerd bij de poging van Lazić. Hij staat inmiddels weer en lijkt verder te kunnen.
53'
Kans voor de thuisploeg! Allereerst krijgt Vlatko Lazić de bal mee van Çavlan. Lazić probeert dan te scoren, maar daar steekt Zwarthoed een stokje voor. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Janssen en hij legt de bal klaar voor Van Ewijk. Op het moment van schieten wordt het schot geblokt. Hier had de ploeg meer uit kunnen halen!
52'
De bezoekers springen ontzettend slordig met het balbezit om. Telkens is de bal snel weer voor De Graafschap.
49'
Aardige poging van Edwin Linssen! De routinier haalt uit van een meter of dertig. Het schot wordt nog aangeraakt en daardoor volgt een hoekschop.
46'
Volendam heeft de tweede helft geopend!
46'
45'
De Graafschap begon heel sterk aan de wedstrijd. De ploeg zette Volendam flink onder druk, maar naar mate de wedstrijd vorderde nam de druk af. Via Van Ewijk en Vida was de thuisploeg gevaarlijk en had het op voorsprong kunnen komen. FC Volendam zette daar helemaal niets tegenover.
45'
45'
Er komt een minuut bij in Doetinchem!
41'
Vida! Çavlan bedient de aanvallende middenvelder, maar hij neemt de bal iets te ver mee naar buiten. Daardoor ligt de bal niet lekker om uit te halen. Het schot is dan ook niet gevaarlijk genoeg om Zwarthoed te verrassen. De doelman pakt de zachte inzet in twee instanties. Grote kans voor de thuisploeg!
41'
De thuisploeg heeft op het middenveld veel kleine overtredingen nodig om eventuele aanvallen van Volendam in de kiem te smoren.
38'
De vraag is of één van beide ploegen nog gaat proberen om te scoren voor rust of dat er voor zekerheid gekozen wordt. Dus met een 0-0 stand de rust halen. Een tegendoelpunt zou een flinke domper zijn voor De Graafschap, dus vandaar dat de ploeg op twee gedachtes zal hinken.
35'
De aanvallend ingestelde spelers van de thuisploeg zijn stuk voor stuk dreigend, maar echte kansen creëren deze spelers vooralsnog niet. Spelers als Vida en Van Ewijk laten bij vlagen zien goed te kunnen voetballen.
31'
De druk van De Graafschap is wat gaan liggen. De ploeg zet minder snel druk en gunt Volendam een periode balbezit.
27'
Het is Volendam nog niet gelukt om de aanvallers in stelling te brengen. De linie waar toch de meeste kwaliteit zit bij de bezoekers. Kevin Brands maakte bijvoorbeeld al 22 treffers. De buitenspelers Kuwas en Marengo zijn gezamenlijk goed voor achttien goals. Scorend vermogen is in ieder geval voldoende aanwezig.
23'
Gele kaart voor Lion Kaak (De Graafschap)
De middenvelder van de thuisploeg maakt een sliding van achteren op Tom Overtoom. Terechte kaart, onnodige overtreding op het middenveld.
22'
Opnieuw een goede voorzet bij De Graafschap! Ditmaal geeft Van Ewijk de bal voor, maar voor de goal lopen Çavlan en Janssen elkaar in de weg. Via Çavlan gaat de bal uiteindelijk over. Opvallend hoe vaak de back betrokken is bij gevaarlijke momenten van 'de Superboeren'.
20'
Voorzet Çavlan, kopbal Tim Janssen! De kopbal mist echter doel. Het was ook lastig koppen met een man in de rug.
18'
Volendam vindt het prima dat de thuisploeg het meeste balbezit heeft. De bezoekers wachten op fouten van De Graafschap en zullen dan proberen toe te slaan. De ploeg heeft met Brandley Kuwas en Ludcinio Marengo snelle mensen voorin om fouten af te straffen. Daarbij kan het handig zijn om druk te zetten op Lion Kaak, want hij is vooralsnog in balbezit een zwakke schakel bij de thuisploeg. Hij leed al enkele keren onnodig balverlies.
14'
Bijna een wereldgoal van Jerry van Ewijk! Hij neemt de bal over van Kristopher Vida en besluit om de bal vanaf de rand van het strafschopgebied te stiften over Theo Zwarthoed. Dit lukt, maar de bal gaat rakelings over het doel. De bal schampt de deklat nog. De aanvaller geeft zijn visitekaartje af!
11'
De eerste tien minuten zijn volledig voor de thuisploeg. Het heeft de bal en probeert al combinerend richting het doel van Volendam te komen. De bezoekers komen nauwelijks onder de druk uit.
9'
Volendam kan de back van De Graafschap beter niet te veel laten schieten, want hij wist al zeven keer het doel te treffen. Een knap aantal voor een back. Hij heeft niet voor niets interesse gewekt van Eredivisieclubs.
7'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Caner Çavlan! De linksback stoomt op en verschaft zichzelf in schietpositie. Het schot met zijn rechter gaat een meter over het doel.
4'
De supporters van De Graafschap hebben er zin in! Ze zorgen in de eerste minuten voor de nodige sfeer in het stadion. Het zweept de ploeg naar voren in de openingsfase.
1'
De Graafschap heeft afgetrapt op de eigen Vijverberg!
1'
Opstellingen!
Bij de thuisploeg spelen Nathaniël Will en Lion Kaak. Dit gaat ten koste van Bart Straalman. Karim Tarfi is geschorst. Bij FC Volendam zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven.
Welkom! Zondagmiddag weten we welke eerstedivisionist de plek van degradant Go Ahead Eagles inneemt in de eredivisie komend seizoen. De Graafschap en FC Volendam strijden om promotie. Donderdag begint de dubbele ontmoeting in Doetinchem, op de Vijverberg. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Kampioen NEC is laatste ploeg die De Graafschap versloeg
De Graafschap is bezig aan een goede serie. De ploeg van coach Jan Vreman is al acht wedstrijden ongeslagen. Het team lijkt te pieken op het juiste moment. Op 12 april verloren ‘de Superboeren’ voor het laatst, toen was NEC met 2-0 te sterk. De Graafschap sloot de competitie af als nummer zes. De ploeg verzekerde zich op de laatste speeldag van de nacompetitie om promotie. In de eerste ronde bleek De Graafschap te sterk voor Almere City. Twee keer eindigde het duel na 90 minuten in 1-1. In de verlenging op de Vijverberg wist De Graafschap de volgende ronde veilig te stellen door nog een goal te scoren.

Afgelopen zondag elimineerden ‘de Superboeren’ ook Go Ahead Eagles. Een 0-1 zege in Deventer volstond, nadat ook de thuiswedstrijd met 1-0 was gewonnen. Een goal van Vincent Vermeij was de genadeklap voor de Eagles. De Graafschap zit dus in een flow, maar de vraag is waar die flow eindigt. Zal ook FC Volendam eraan moeten geloven en keert de blauwwitte brigade na een afwezigheid van drie jaar terug op het hoogste niveau? Captain Edwin Linssen zei zondagmiddag na afloop van de wedstrijd in Deventer dat de club er op alle vlakken niet aan toe is om te promoveren, maar toch zal hij er met zijn teamgenoten alles aan doen om promotie af te wenden.

Hans de Koning wil met promotie afscheid nemen
Voorafgaand aan de play-offs werd FC Eindhoven gezien als de grote favoriet om te promoveren. De ploeg was tweede geworden en zou sterker zijn dan de opponenten in de nacompetitie. Misschien was FC Eindhoven ook wel de bovenliggende partij in de confrontaties met FC Volendam, maar toch is niet FC Eindhoven maar FC Volendam finalist. In Eindhoven eindigde het in 1-1 en dat was voldoende om door te gaan, nadat de ploeg van Hans de Koning in eigen huis met 2-1 zegevierde. Dat is de enige overwinning in de laatste zeven wedstrijden. ‘Het andere oranje’ zal vertrouwen moeten tanken uit de vorige ronde van de nacompetitie en niet teveel naar de resultaten van de laatste weken moeten kijken. De ploeg eindigde een plekje boven De Graafschap op de ranglijst, namelijk op plek vijf.

FC Volendam was de laatste jaren vaker op de rand van promotie. Coach Hans de Koning zal deze keer extra gemotiveerd zijn om promotie af te wenden, aangezien hij na dit seizoen stopt als trainer van FC Volendam. In het seizoen 2008/2009 was de club voor het laatst actief op het hoogste niveau. Destijds eindigde de club, met onder andere Melvin Platje in de gelederen, als laatste en dus bleef het bij een jaar in de eredivisie. FC Volendam draagt de bijnaam ‘Heen en Weer’, aangezien de ploeg liefst negen keer promoveerde en net zo vaak degradeerde. Wie weet promoveert FC Volendam zondagmiddag voor de tiende keer in de historie!