NAC Breda
3:1
(Heenwedstrijd 1:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Freek Heerkens 45. / Kopbal  (Rochdi Achenteh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 68. / Schot met rechts  (Dries Wuytens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 73. / Schot met links  (Robbie Haemhouts)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Divine Naah 74. / Schot met rechts  (Sjoerd Ars)

90'
Wat een slotfase van deze enerverende wedstrijd. Nadat Erik Falkenburg Willem II op 2-0 en 3-0 zette, leek de wedstrijd gespeeld, maar Divine Naah schoot meteen na de 3-0 de 3-1 op het scorebord. Daardoor had NAC er nog maar eentje nodig om te promoveren. De ploeg van Dijkhuizen kreeg daarvoor nog een paar goede kansen. In de laatste seconde had Kevin Brands dé kans, maar hij nam de verkeerde beslissing. NAC blijft dus in de Jupiler League, Willem II in de Eredivisie.
90'
90'
Daar was 'ie bijna! Wat een pech voor NAC. Een strakke voorzet van Ronnie Stam komt tegen het been van Brands, maar die ziet zijn inzet net naast gaan.
90'
De spanning is enorm in het stadion. Houdt Willem II dit vol?
90'
Terwijl er nog vier minuten blessuretijd bijkomen, is Nick van der Velden het veld ingekomen voor Guus Hupperts.
90'
Wissel in bij Willem II -> Nick van der Velden
90'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Hupperts
89'
Nog een wissel aan de kant van NAC. Brandon Robinson vervangt Joey Suk. Kan de jonge Robinson NAC laten promoveren?
89'
Wissel in bij NAC Breda -> Brandon Robinson
89'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joey Suk
85'
Gele kaart voor Uroš Matić (NAC Breda)
Matic is het niet eens met de beslissing van de arbiter en krijgt geel wegens 'praten'.
82'
Wat meer lengte bij Willem II. Achenteh wordt vervangen door Guus Joppen.
82'
Wissel in bij Willem II -> Guus Joppen
82'
Wissel uit bij Willem II -> Rochdi Achenteh
81'
Brands! Wat een kans voor die invaller. Hij staat vogelvrij bij een corner en kopt maar net naast. Dit had hem moeten zijn!
80'
Lamprou redt! Joey Suk probeert het met een omhaal van dichtbij, maar Lamprou reageert katachtig. Goede redding van de goalie.
79'
Robert Braber komt het veld in voor Robbie Haemhouts. Braber mag nog even oorlog maken voorin.
79'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
79'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
77'
Dit worden nog hele leuke en spannende minuten. Wat gaat Willem II nu doen? Verdedigen of aanvallen?
74'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:1 door Divine Naah
Of is het toch nog niet beslist? Invaller Divine Naah krijgt de bal ineens voor zijn voeten en denkt niet Naah. Hij schiet de bal in de verre hoek buiten bereik van Lamprou.
73'
Doelpunt voor Willem II, 3:0 door Erik Falkenburg
Het lijkt gebeurd! Willem II gaat nog een jaar in de Eredivisie spelen. Erik Falkenburg omspeelt Ten Rouwelaar en schiet daarna met zijn linker beheerst de bal in het doel.
72'
Daar was Kevin Brands bijna! Hij kopt een vrije trap bijna ineens in het doel, maar de bal gaat net naast.
70'
Luis Pedro kan dus toch niet verder. Hij wordt vervangen door middenvelder Divine Naah.
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Divine Naah
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Luis Pedro
68'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Erik Falkenburg
Daar is de tweede goal voor de Tilburgers! Erik Falkenburg staat op de goede plek om de kopbal van Dries Wuytens van dichtbij in het doel te tikken. Willem II dicht bij nog een jaar Eredivisie, maar één doelpunt van NAC en het wordt verlengen.
66'
Luis Pedro lijkt niet meer helemaal fris. De verdediger kwam verkeerd terecht en loopt niet zoals het hoort. Hoelang houdt hij het nog vol?
63'
Het begint slordiger te worden aan beide kanten. Maar dat betekent niet dat het minder leuk is.
60'
Dijkhuizen heeft genoeg gezien en wisselt voor de eerste keer. Lerin Duarte moet naar de kant en wordt vervangen door Kevin Brands. Kan hij net als donderdag een doelpunt maken?
60'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
60'
Wissel uit bij NAC Breda -> Lerin Duarte
57'
Heerlijke beweging van Andersen, die Duarte het bos in stuurt. Na een een-twee met Guus Hupperts is het uiteindelijk Kali die schiet, maar zijn poging met links gaat ver naast.
55'
Andersen met een lob! De aanvaller gebruikt zijn lichaam slim en loopt alleen naar Ten Rouwelaar. Andersen wil de bal over de goalie heen stiften, maar de bal komt niet hoger dan Ten Rouwelaar.
51'
Sjoerd Ars scoort met zijn hoofd, maar staat buitenspel. Weinig protest aan de kant van de Bredanaars, dus zal het waarschijnlijk wel kloppen.
50'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Geel voor Dries Wuytens, die Uros Matic torpedeert.
49'
De vijfde hoekschop voor Willem II levert ook niets op. NAC Breda kan de bal makkelijk wegwerken.
46'
De bal rolt weer in het Koning Willem II stadion. Kan Willem II de voorsprong vasthouden?
46'
45'
De laatste wedstrijd van dit voetbalseizoen is een waar spektakel. Dat is niet te zien aan de stand, maar wel aan de wedstrijd zelf. Kansen over en weer en veel strijd. De grootste kansen waren voor Willem II, maar pas in de laatste minuut voor rust scoorden de Tilburgers pas. Een kopbal van Freek Heerkens belandde in het doel van Jelle ten Rouwelaar.
45'
45'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Freek Heerkens
In de blessuretijd van de eerste helft komt Willem II op voorsprong. Freek Heerkens verlengt de vrije trap van Rochdi Achenteh en ziet zijn inzet in het doel gaan. Ten Rouwelaar kan er niet meer bij.
44'
En weer schiet Andersen niet goed. De bal komt in de muur terecht. In de rebound schiet Guus Hupperts in de handen van Ten Rouwelaar.
43'
Gele kaart voor Luis Pedro (NAC Breda)
En weer geel! Pedro is veel te wild en haalt Andersen onderuit. Wederom een vrije trap op een gunstige plek.
42'
Het wordt toch Andersen! De huurling van Ajax schiet een metertje over het doel van Ten Rouwelaar.
41'
En nu een vrije trap op een hele mooie plek voor Willem II. Anouar Kali wordt onderuitgehaald door Joey Suk. Achenteh gaat hem nemen. Of toch Andersen?
40'
Haha! Het tegenovergestelde! Lamprou schiet gewoon vol tegen Ars aan. Hier was dus helemaal niets aan de hand.
39'
Wat gebeurt daar? Lamprou wil de bal uit gaan trappen, maar Sjoerd Ars staat in de weg. Lamprou ligt nu op de grond. Gaf Ars een trap na?
38'
Gele kaart voor Sjoerd Ars (NAC Breda)
Ars krijgt geel nadat hij een Willem II'er neerlegde.
36'
Dit is een wedstrijd die gewoon niet in 0-0 kan eindigen. Kansen over en weer. Wanneer valt die eerste goal? En aan welke kant?
32'
Grootste kans voor de thuisploeg! Lucas Andersen krult de hoekschop bijna ineens in het doel. Ten Rouwelaar tikt hem met veel moeite weg. In de rebound schiet Erik Falkenburg van dichtbij onbezonnen over.
29'
De vrije trap die volgt is van Enes Ünal. Maar die wordt van richting veranderd: hoekschop. De corner gaat er bijna in van Sjoerd Ars, die kopt net over.
28'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Wat net aan de andere kant bij Gorter gebeurde, gebeurt nu bij Willem II. Jordens Peters houdt Matic bewust vast, maar wederom geeft Makkelie geen rood.
26'
Hands! Jordens Peters neemt de bal in het strafschopgebied met zijn arm aan en schiet vervolgens op doelman Ten Rouwelaar, maar die hoeft de bal niet meer te keren. Dat doet hij wel trouwens. Vlak daarna wordt de poging van Erik Falkenburg van de lijn gehaald.
23'
Het publiek geniet en dat is logisch. Beide ploegen leveren forse strijd en lijken geen cadeautjes te gaan geven vandaag.
20'
En nu een knal van Ojo! De middenvelder krijgt de bal van Erik Falkenburg, neemt de bal aan op zijn borst en schiet vervolgens met een stuit richting Ten Rouwelaar. De goalie tikt de bal naar de zijkant.
17'
Gele kaart voor Donny Gorter (NAC Breda)
Oei! Donny Gorter glijdt uit en trekt aan de noodrem voordat Lucas Andersen naar Ten Rouwelaar kan. Makkelie vindt het geen rood, maar geel. En daar zijn de Willem II'ers het niet mee eens.
16'
Veel overtredingen tot nu toe aan beide kanten. Danny Makkelie fluit voor alles.
15'
Van dichtbij moet Joey Suk scoren, maar Kostas Lamprou voorkomt met een geweldige save dat NAC op 0-1 komt.
14'
Gele kaart voor Lucas Andersen (Willem II)
Andersen krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een schwalbe in de zestien meter.
12'
NAC moet Willem II verslaan om te promoveren. Zouden de Brabantse clubs het op een akkoordje gooien? Of is daarvoor de haat naar elkaar te groot?
10'
En aan de andere kant schiet Lucas Andersen rakelings naast! Het golft tot dusver op en neer in Tilburg!
10'
Uros Matic met een actie in het strafschopgebied, maar hij struikelt over zijn eigen benen. Hier had anders een schot op doel ingezeten.
6'
Het gaat er hard aan toe in Tilburg. Beide ploegen willen hoe dan ook de derby van de aartsrivaal winnen.
4'
En meteen erna een kans voor Freek Heerkens. De verdediger schiet na een hoekschop net over het doel van Jelle ten Rouwelaar, die zijn laatste wedstrijd keept.
3'
Willem II is furieus begonnen! Bijna komt er een grote kans voor Guus Hupperts, maar Pedro redt met een uiterste krachtsinspanning.
2'
Luis Pedro deelt meteen het visitekaartje af aan Erik Falkenburg. Hij deelt direct een harde tik uit. Falkenburg heeft pijn, maar kan verder.
1'
De allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 is begonnen. Willem II en NAC Breda zijn begonnen.
1'
Enes Ünal heeft zijn plek in de basis weer terug na een schorsing. Hij neemt de plek in van Danny Verbeek. Verder heeft Marinus Dijkhuizen een plek in de basiself voor Lerin Duarte en Joey Suk. Daardoor nemen Michael Dingsdag en Divine Naah plaats op de bank.

Bij Willem II beginnen Rochdi Achenteh en Robbie Haemhouts weer vanaf de start. Dat betekent dat Jurgen Streppel geen plek meer heeft voor Guus Joppen en Nick van der Velden.
Goedemiddag! Welkom bij de return van de finale van de play-offs. Willem II moet in Tilburg de 2-1 nederlaag zien goed te maken. NAC Breda mikt op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Benieuwd naar de opstellingen? Die kunt u ongeveer een uur voor de wedstrijd hier vinden.

Voor Willem II is de Brabantse derby minder belangrijk geworden na het nieuws dat FC Twente is gedegradeerd naar de Jupiler League. Daardoor weet Willem II (zo goed als) zeker dat het gewoon nog een jaar in de Eredivisie speelt. Maar de ploeg van Jurgen Streppel zal er alles aan doen om de wedstrijd tegen aartsrivaal NAC Breda winnend af te sluiten. Tenzij Willem II volgend jaar graag nog een paar potjes tegen NAC wil spelen.

De eerste wedstrijd in Breda werd dus gewonnen door de thuisploeg. Guus Hupperts bracht Willem II al binnen drie minuten op een voorsprong. Daardoor leek het een makkelijke middag te worden voor de Tilburgers, maar NAC gaf zich niet gewonnen. Na een uur spelen was het namelijk Kevin Brands die de gelijkmaker liet noteren. Mats Seuntjens besliste het duel vlak voor tijd door met zijn rechterbeen te bal langs Kostas Lamprou te schieten.

Als NAC Breda, de nummer drie van de Jupiler League, weet gelijk te spelen of te winnen van Willem II, is de ploeg van Marinus Dijkhuizen gepromoveerd. Maar als Willem II wint met 1-0 of met twee of meer doelpunten verschil, dan blijft NAC nog een jaartje in de Jupiler League. Voor NAC hangt er dus veel af van de wedstrijd in Tilburg.

Willem II behaalde de finale van de play-offs door Almere City te verslaan. In Almere ging de strijd nog gelijk op, maar in Tilburg had de thuisploeg weinig moeite met de ploeg van Jack de Gier, daar het met 5-2 te sterk was. NAC haalde de finale van de nacompetitie door met 0-1 en 2-0 te winnen van FC Eindhoven.