0 : 1 Torinfos in de Ticker Petr Čech 18. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Laurent Koscielny 29. / Omhaal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Santi Cazorla 90. / Penalty

90'
Arsenal controleerde in de tweede helft voor het grootste gedeelte het spel, maar met een aantal grote kansen voor invaller Long was Southampton wel degelijk gevaarlijk. Uiteindelijk duurde het tot diep in de tweede helft voordat de beslissing eindelijk viel. Arsenal kreeg in absolute extremis een penalty mee van Robert Madley, die daarop koel benut werd door Santi Cazorla. The Gunners sleepten zodoende toch nog drie punten uit het vuur, maar moeten met elkaar te rade gaan hoe het beter kan.
90'
90'
In de 98ste minuut mag Long nog koppen, alleen Čech staat in de weg.
90'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:1 door Santi Cazorla
In de staart van de wedstrijd is daar toch nog de winnende treffer voor Arsenal! Santi Cazorla blijft erg koel en stuurt Forster een hoek in, waardoor zijn bal door het midden tegen de touwen gaat.
90'
Gele kaart voor Virgil van Dijk (Southampton FC)
Geklaag levert ook Virgil van Dijk nog geel op.
90'
Gele kaart voor José Fonte (Southampton FC)
Penalty voor Arsenal! José Fonte begaat een overtreding en ontvangt geel, maar bovenal een strafschop tegen.
90'
Arsenal zet aan om in de slotfase nog tot de winnende goal te komen. Een aantal scrimmages levert niks op.
86'
Gele kaart voor Pierre-Emile Højbjerg (Southampton FC)
Højbjerg trapt licht na bij Iwobi en ontvangt daarvoor geel.
85'
Ook aan de andere kant is daar bijna de 2-1! Cazorla geeft een prachtige voorzet op Giroud, die de bal in het zijnet kopt.
84'
Wat een grote kans voor Southampton! Een aangeraakte doelpoging van Højbjerg wordt gepakt door Čech, die vervolgens ook op tijd bij de zwakke rebound van Long is. Daar had voornamelijk de spits meer van moeten maken.
80'
De bepalende Dušan Tadić verlaat het veld. Hij wordt vervangen door een iets meer controlerende middenvelder, James Ward-Prowse.
80'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
80'
Wissel uit bij Southampton FC -> Dušan Tadić
79'
Weer een gevaarlijk moment van Arsenal! Iwobi geeft de bal door richting Nacho Monreal, wiens doelpoging ternauwernood wordt geblokt door Cédric Soares.
76'
Alex speelt de bal door op Cazorla, die de bal al dan niet bewust richting de tweede paal werkt. Daar staat Giroud al klaar om de bal binnen te tikken, maar vlak voordat deze is gearriveerd glijdt de Fransman onderuit.
75'
Met de wissel van Theo Walcott is de gehele Arsenal-aanval vernieuwd. Alex Iwobi moet het verschil maken in het restant van het duel.
75'
75'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
75'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Theo Walcott
74'
Redmond is Bellerín te slim af en legt de bal op het hoofd van Long, wiens kopbal over het doel van Čech gaat.
72'
Met nog zo'n twintig minuten te gaan kan het nog alle kanten op in het Emirates Stadium. Beide ploegen spelen erg wisselvallig, het is de vraag wie in de slotfase aan het langste eind trekt.
68'
Nu krijgt Sánchez de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten! Hij verschaft zichzelf wat ruimte en mikt de bal maar net over.
67'
Wát een kans voor Long! Wederom staat Tadić aan de basis van de kans met een mooi hakje richting de Ierse spits, die de bal over Čech heen probeert te stiften. Dat lukt, alleen dwarrelt de bal vrij ver naast.
64'
Voor Clasie zit deze wedstrijd erop. Hij wordt afgelost door Pierre-Emil Højbjerg.
64'
Wissel in bij Southampton FC -> Pierre-Emile Højbjerg
64'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jordy Clasie
62'
Wenger gooit het roer in de aanval om. Lucas Pérez en Oxlade-Chamberlain verlaten het veld, Olivier Giroud en Alexis Sánchez komen erin.
62'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alexis Sánchez
62'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
62'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
62'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Lucas Pérez
61'
Een gevaarlijk schot van Arsenal! Een mooie combinatie komt uiteindelijk terecht bij Hector Bellerín, die de bal goed drukt. De bal scheert voorlangs het doel van Forster.
57'
Dreigend moment van de thuisploeg. Na een aanval over meerdere schijven is de kans uiteindelijk voor Lucas Pérez, maar zijn schot wordt geblokt.
54'
Gele kaart voor Fraser Forster (Southampton FC)
Het tijdrekken van Fraser Forster wordt arbiter Madley te gortig. De goalie krijgt geel.
50'
Arsenal had een goede fase na een halfuur spelen, maar kakte vervolgens weer in. Daar weet het aan het begin van de tweede helft ook nog niet uit te komen.
46'
De tweede helft vangt aan met een nieuwe naam. Jay Rodriguez wist niet te overtuigen als spits, Shane Long is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij Southampton FC -> Shane Long
46'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jay Rodriguez
46'
45'
Een eerste helft waarvan vooral het eerst halfuur veel bood is met een 1-1 stand aan zijn einde gekomen. Southampton bekroonde in de achttiende minuut een sterk begin aan de wedstrijd met een doelpunt; Tadić mikte zijn vrije trap weliswaar op de lat, maar via de rug van Čech viel de bal alsnog binnen. Vervolgens had Arsenal elf minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. Koscielny was verantwoordelijk voor de mooie omhaal die de stand weer op 1-1 zette. In het laatste kwartier gebeurde vervolgens niet bijster veel tussen Arsenal en Southampton, die nog genoeg hebben om voor te spelen in de tweede helft.
45'
45'
De eerste helft kent nog twee minuten blessuretijd. Gebeurt er nog wat voor het rustsignaal?
41'
Arsenal heeft de druk die het opvoerde vlak na de gelijkmaker niet in stand kunnen houden. The Saints lijken de tweede helft vredig te kunnen uitspelen.
37'
Saai is het in ieder geval niet in Noord-Londen. Beide ploegen hebben een aanvallende instelling en nemen vooralsnog niet genoeg met de gelijke stand.
33'
Zo is het tij ineens gekeerd. Een kort offensief van Arsenal leverde de mooie gelijkmaker op, nu heeft de thuisploeg controle en is op zoek naar de voorsprong.
29'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Laurent Koscielny
Daar is toch de treffer voor Arsenal! Een corner komt via wat hoofden uiteindelijk terecht bij Laurent Koscielny, die met een fraaie omhaal de 1-1 op het scorebord zet. Een fantastisch doelpunt van de verdediger.
28'
Southampton weet een offensief met uitsteken defensief werk te behoeden. Virgil van Dijk maakt er uiteindelijk met een prima inzet een corner van.
26'
Gele kaart voor Santi Cazorla (Arsenal FC)
Santi Cazorla ontvangt geel voor een duel waar niet hij, maar Alex Oxlade-Chamberlain aan meedeed. De Spanjaard snapt er zelf ook niet zoveel van.
25'
Daar is dan gevaar van Arsenal! Santi Cazorla zet een vrije trap vanaf de zijkant goed voor op het hoofd van Theo Walcott, die de bal net over kopt.
22'
Southampton heeft al een kwart wedstrijd controle over het spel. Tegen en bovenal op het veld van Arsenal. The Gunners moeten echt beter gaan spelen als ze de matige competitiestart geen vervolg willen geven.
18'
Doelpunt voor Southampton FC, 0:1 door Petr Čech (eigen doelpunt)
Southampton komt op voorsprong! Tadić is degene die de vrije trap, zo'n zeventien meter van het doel, voor zijn rekening neemt. Hij mikt de bal op de lat, waarna doelman Petr Čech de bal tegen zijn rug krijgt en in het doel ziet verdwijnen. Een uiterst ongelukkig moment voor de Tsjech, hoewel de voorsprong verdiend is.
16'
Gele kaart voor Nacho Monreal (Arsenal FC)
Na een mooie steekbal van Dušan Tadić loopt Nathan Redmond bijna richting het vijandige doel, maar hij wordt tegengehouden door Nacho Monreal. De Spaanse linksback wordt op de bon geslingerd.
12'
Southampton is erop gebrand om zich na de teleurstellende competitiestart te herpakken vanmiddag. De uitploeg start sterk aan dit duel.
9'
Wat een kans voor Mesut Özil! Een toevallig afgeslagen bal komt terecht bij de Duitser, die helemaal vrijstaat om binnen te schieten. Hij krijgt 'm alleen niet onder controle, waardoor de aanval met een sisser afloopt voor de bezoekers.
5'
Southampton begint vrij dreigend aan het duel. Jay Rodriguez bezorgt de vernieuwde Arsenal-defensie al wat problemen. Nu krijgt hij een kopbal niet op doel.
1'
We zijn begonnen in het Emirates Stadium! Kunnen de nieuwelingen van de thuisploeg overtuigen?
1'
De vanuit Spanje overgekomen nieuwelingen Shkodran Mustafi en Lucas Pérez worden gelijk in het diepe gegooid bij Arsenal. De twee nemen de plekken van Rob Holding en Alexis Sánchez in en debuteren zodoende in het shirt van The Gunners.

Bij Southampton speelt Jordy Clasie weer vanaf het begin mee. Pierre-Emil Højbjerg moet plaatsmaken voor de Nederlander. Ook in de aanval van The Saints is het een en ander veranderd; Jay Rodriguez heeft een plekje in de spits veroverd, ten koste van Charlie Austin.
Ook de Premier League kent na de interlandbreak zijn wederopstanding. Na een gala-hervatting in het lunchduel tussen rivalen en titelfavorieten Manchester United en Manchester City, is om het om vier uur Nederlandse tijd de beurt aan Arsenal en Southampton. Beide ploegen kenden geen ideale start aan het seizoen en hopen door middel van een goed resultaat in dit duel de vorm te herpakken. Het verslag van dit duel wordt geleverd door Nino Vermeulen.

Arsenal al op vijf verliespunten
Na drie wedstrijden heeft Arsenal al vijf verliespunten verzameld in de Premier League. The Gunners boekten hun eerste zege pas in de derde speelronde, uit bij Watford. De eerste thuiswedstrijd, tegen Liverpool, ging met 3-4 verloren. Tegen Southampton hoopt de ploeg van Arsène Wenger het thuispubliek weeral spektakel te brengen, maar de prioriteit ligt bij winnen. Nieuwbakken verdediger Shkodran Mustafi zou tegen The Saints zijn Arsenal-debuut kunnen maken.

Southampton zoekt nog naar eerste zege
Southampton lijkt nog steeds niet helemaal bekomen te zijn van het ietwat onverwachtste vertrek van succestrainer Ronald Koeman. De ploeg die inmiddels onder leiding staat van Fransman Claude Puel kende een teleurstellende start van het seizoen. De thuisduels met Watford en Sunderland, die beide tot de degradatiekandidaten behoren, eindigden gelijk. Dat de uitwedstrijd tegen de sterren van Manchester United als een 2-0 nederlaag te boeken staat, is geen schande. Maar het betekent wel dat Southampton nu met twee punten vijftiende staat in de Premier League. Werk aan de winkel voor het team dat komende donderdag begint aan de Europese campagne, met een thuiswedstrijd tegen Sparta Praag.

Robert Madley is de arbiter van dienst in het Emirates Stadium. Ongeveer een uur voordat hij voor het eerst op zijn fluit blaast worden de opstellingen bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails.