Portugal Woensdag, 24. Juni 2015
20:45 uur
Zweden
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Gonçalo Paciência 82. / Schot met rechts  (Iuri Medeiros)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Simon Tibbling 89. / Schot met links

90'
Samenvatting

Het eerste kwartier na rust was enigszins vermakelijk. Zweden kreeg zowaar twee grote kansen. Isaac Thelin kopte naast op aangeven van John Guidetti, terwijl Abdul Khalili de bal niet achter doelman José Sá kreeg. In de slotfase leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar daar achter invaller Gonçalo Paciência anders over. Hij schoot de Portugezen acht minuten voor tijd op voorsprong. Zweden ging vervolgens alles of niets spelen. Via Groningen-middenvelder Simon Tibbling kwam Zweden een minuut voor tijd op gelijke hoogte. Zowel Portugal als Zweden kwalificeert zich daardoor voor de halve finales van het EK onder 21.
90'
90'
Wat een slotfase! En wat zal Italië balen. Nog een paar minuten te gaan.
89'
Doelpunt voor Zweden, 1:1 door Simon Tibbling
Ongelooflijk! Een lange bal blijft hangen voor het doel en komt bij Tibbling terecht. De middenvelder van Groningen pikt de bal op en schiet de bal in het doel: 1-1.
88'
Zweden heeft nog een paar minuten. Kan het nog?
87'
Guidetti! Oud-Feyenoorder Guidetti krijgt in de slotfase nog een grote kans, maar José Sá kan, met moeite, redding brengen.
84'
Zweden heeft overigens nog gewisseld. Khalili is eruit gehaald. Robin Quaison is zijn vervanger.
84'
Kansje voor Zweden. Tibbling probeert de bal in het doel te werken, maar mist kracht in zijn poging. José Sá brengt redding.
83'
Wissel in bij Zweden -> Robin Quaison
83'
Wissel uit bij Zweden -> Abdul Khalili
82'
Doelpunt voor Portugal, 1:0 door Gonçalo Paciência
Arm, arm, arm Zweden. Daar is toch het doelpunt van Portugal. Gonçalo Paciência krijgt een schietkans na een goede pass van Iuri. Gonçalo Paciência schiet de bal richting linkerhoek en laat doelman Carlgren kansloos.
81'
Joseph Baffo is geblesseerd en kan niet verder. Hij wordt vervangen door Filip Helander.
80'
Wissel in bij Zweden -> Filip Helander
80'
Portugal lijkt zich te realiseren dat een 0-0 gelijkspel een goede uitslag is. Erg veel haast maakt de ploeg daarom niet meer.
80'
Wissel uit bij Zweden -> Joseph Baffo
78'
Nog een klein kwartier te spelen in Tsjechië. Salonremise?
76'
Eindelijk weer een kansje voor Portugal. Invaller Iuri krijgt de bal voor zijn voeten en zoekt de verre hoek. Iuri krult de bal, maar doelman Carlgren brengt redding.
74'
Portugal is uitgewisseld. Ricardo Pereira heeft het veld verlaten. Iuri is zijn vervanger.
74'
Wissel in bij Portugal -> Iuri
74'
Wissel uit bij Portugal -> Ricardo Pereira
72'
Inmiddels staat Italië met 3-0 voor tegen Engeland. Die wedstrijd is dus definitief gespeeld.
71'
Als het zo blijft, dan speelt Portugal in de halve finale tegen Duitsland. Zweden speelt dan tegen Denemarken.
69'
Het eerste kwartier na rust was enigszins vermakelijk, maar daarna is het niveau en het tempo flink gezakt. De spelers lijken zich bewust van de stand van zaken.
67'
Het lijkt er daarom niet op dat één van beide ploegen onnodig risico gaat nemen.
66'
De kans is groot dat het 0-0 blijft bij Portugal - Zweden. Met deze stand verzekeren zowel Portugal als Zweden zich van de halve finale. Italië staat nog altijd met 2-0 voor tegen Engeland.
65'
Gele kaart voor Sérgio Oliveira (Portugal)
Sérgio Oliveira trekt aan het shirt van Khalili en krijgt geel van Turpin.
63'
Nog een klein half uur te spelen in Tsjechië. Vooralsnog blijft het 0-0.
60'
Portugal schreeuwt om een penalty. Ricardo Pereira zoekt in een duel met Lindelöf naar een strafschop, maar krijgt deze niet van de Franse leidsman. De Portugees liet zich veel te gemakkelijk vallen.
59'
Het eerste kwartier na rust is, qua kansen, voor de Zweden. De Scandinaviërs hebben al twee prima kansen gekregen na rust. Portugal heeft er nog geen gehad in het tweede bedrijf.
58'
Oef! Weer een prima kans voor Zweden. De bal komt plotseling voor de voeten van Khalili. De middenvelder staat op een meter of tien van het doel en haalt uit. Khalili raakt de bal niet goed, waardoor José Sá makkelijk redding kan brengen.
58'
Portugal gaat wisselen. Ivan Cavaleiro moet naar de kant. Gonçalo Paciência is zijn vervanger.
57'
Wissel in bij Portugal -> Gonçalo Paciência
57'
Wissel uit bij Portugal -> Ivan Cavaleiro
54'
Bernardo Silva begint aan een solo en passeert een aantal spelers. De middenvelder schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek, maar schiet in het zijnet.
53'
We krijgen er een eredivisionist bij. Branimir Hrgota heeft vandaag geen potten kunnen breken en wordt vervangen. Simon Tibbling mag invallen voor Hrgota.
52'
Wissel in bij Zweden -> Simon Tibbling
52'
Wissel uit bij Zweden -> Branimir Hrgota
51'
Thelin! Wat een kans voor Zweden. Guidetti geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Thelin kan koppen, maar krijgt de bal niet tussen de palen. Dit had de 1-0 moeten zijn.
49'
Nog maar eens een afstandsschot van Portugal. Sérgio Oliveira probeert het doel onder vuur te nemen, maar produceert een afzwaaier.
47'
De spelers van Portugal en Zweden hebben tijdens de rust ongetwijfeld gehoord dat beide ploegen bij deze tussenstand zich kwalificeren voor de halve finales. Italië staat namelijk met 2-0 voor. Krijgen we nog een wedstrijd te zien? Of blijft het 0-0?
46'
De bal rolt weer bij Jong Portugal - Jong Zweden.
46'
45'

De eerste helft van Jong Portugal - Jong Zweden was weinig enerverend. Portugal had een licht overwicht tijdens de eerste 45 minuten, maar kwam maar tot één grote mogelijkheid. William Carvalho ging een combinatie aan met een ploeggenoot en kwam vervolgens oog in oog met doelman Patrik Carlgren te staan. De middenvelder van Sporting Portugal kreeg de bal echter niet achter de sluitpost. Verder werd Portugal vooral gevaarlijk via afstandsschoten, terwijl Zweden eigenlijk niet tot grote kansen wist te komen.
45'
45'
De Franse scheidsrechter telt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Portugal heeft eigenlijk één grote kans gehad, maar verder schoten de Portugezen alleen van afstand. De pogingen van Zweden mogen we eigenlijk geen kansen noemen.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Gaat er voor de theepauze nog gescoord worden?
39'
Eigenlijk was het niet eens een kans voor Zweden. Het was namelijk puur toeval dat Hiljemark op die positie de bal kreeg...
38'
Eindelijk een aardige kans voor Zweden. De PSV'er krijgt de bal plotseling voor zijn voeten en haalt meteen uit. Het schot van de middenvelder is te wild, waardoor de poging van Hiljemark bijna het stadion uitvliegt.
36'
Weer een Portugese poging. Ivan Cavaleiro schiet van afstand, maar zijn poging gaat recht in de handen van Carlgren.
34'
Guidetti claimt een strafschop. De aanvaller komt vanaf de linkerflank naar binnen en gaat voor de voorzet. Guidetti raakt een Portugees en claimt een handsbal. De Franse scheidsrechter laat doorspelen.
33'
Portugal en Zweden gaan allebei door als het 0-0 blijft. Zouden de spelers op het veld dat ook weten?
32'
Portugal heeft overigens moeten wisselen. Tiago Ilori is geblesseerd en kan niet verder. Tobias Figueiredo is zijn vervanger.
31'
Weer een poging van Portugal. Sérgio Oliveira kan koppen uit een hoekschop van João Mário, maar ziet zijn poging hoog over gaan.
29'
Wissel in bij Portugal -> Tobias Figueiredo
29'
Wissel uit bij Portugal -> Tiago Ilori
28'
Eerste mogelijkheid voor Zweden. Victor Lindelöf kan koppen na een vrije trap van Abdul Khalili, maar mikt naast.
28'
Italië staat inmiddels zelfs op een 2-0 voorsprong tegen Engeland. Zweden moet niet verliezen. Anders gaan de Italianen met de Portugezen door naar de halve finales.
26'
Italië is inmiddels op voorsprong gekomen. Dat is goed nieuws voor Zweden. Italië heeft net als Zweden op dit moment vier punten. Portugal heeft vijf punten, maar Zweden heeft een goed onderling resultaat tegen Engeland. Zweden en Portugal zijn daardoor door naar de volgende ronde.
23'
Het is nog niet de wedstrijd van Guidetti. De oud-Feyenoorder wordt voor de derde keer op rij afgevlagd wegens buitenspel.
21'
Portugal is dreigend. Een doelpunt hangt in de lucht, maar vooralsnog weet doelman Carlgren zijn doel schoon te houden.
18'
Gele kaart voor Oscar Lewicki (Zweden)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Oscar Lewicki gaat op de bon. Scheidsrechter Clément Turpin geeft aan dat het een optelsom is. De Fransman liet eerder een aantal overtredingen van Lewicki lopen, maar nu is het genoeg geweest.
18'
Zweden heeft nog geen schot gelost, maar zolang het 0-0 staat maakt dat natuurlijk weinig uit.
16'
Weer een afstandsschot van Portugal. Ricardo Pereira is de schutter, maar de rechtsback mikt ruimschoots over.
16'
Zweden had even een sterke periode, maar momenteel is Portugal weer in de aanval. Zweden laat zich ver terugzakken.
14'
Weer een poging van Portugal. Sérgio Oliveira schiet vanuit de tweede lijn, maar mikt over.
12'
Zweden slaagt er vooralsnog niet in om de bal bij de spitsen John Guidetti en Thelin te krijgen. De Zweden beginnen nu wel wat meer aan te zetten.
10'
Portugal heeft het meeste balbezit tijdens de openingsfase. Zweden moet het hebben van de counter.
7'
William Carvalho! Ineens een grote mogelijkheid voor Portugal. Carvalho gaat de combinatie aan met een medespeler. De middenvelder van Sporting Portugal komt daardoor oog in oog met doelman Patrik Carlgren, maar krijgt de bal niet echter de sluitpost.
7'
Er gaat veel mis in de beginfase van dit duel. Echt grote kansen zijn er daardoor nog niet geweest.
4'
Zweden schreeuwt om een penalty. Tiago Ilori komt wild invliegen bij Isaac Thelin, maar speelt de bal. De scheidsrechter laat doorspelen.
2'
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van Portugal. Raphaël Guerreiro schiet van grote afstand, maar zijn poging wordt geblokt.
1'
De bal rolt bij Jong Portugal - Jong Zweden.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Jong Portugal tegen Jong Zweden. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Stand van zaken

Jong Portugal en Jong Zweden staan er in principe prima voor. Jong Portugal heeft na twee wedstrijden vier punten en staat bovenaan. Jong Zweden heeft drie punten en staat daarmee tweede. Toch kan het zo zijn dat Portugal of Zweden de volgende ronde niet haalt. Jong Engeland heeft namelijk drie punten, terwijl Jong Italië met één punt de knock-out fase ook nog kan bereiken. De winnaar van dit duel zal zich in ieder geval plaatsen voor de volgende ronde. De verliezer is afhankelijk van het duel tussen Engeland en Italië.

Jong Portugal

Portugal scoorde pas één keer, maar staat wel bovenaan. De Portugezen wonnen dankzij een treffer van João Mário van Engeland, terwijl er tijdens het duel met Italië niet werd gescoord door beide ploegen. Met William Carvalho heeft Portugal bovendien een talent waar half Europa achteraan zit. De middenvelder van Sporting Portugal was er echter niet bij toen Portugal in de play-offs won van Jong Oranje. Nederland kreeg destijds geen vat op smaakmakers Ricardo Pereira, Bernardo Silva en Tózé en werd daardoor uitgeschakeld voor het EK onder 21.

Jong Zweden

Zweden won tijdens het eerste duel met 2-1 van Italië. De Italianen waren via Sassuolo-smaakmaker Domenico Berardi op voorsprong gekomen, maar Zweden won uiteindelijk dankzij treffers van Isaac Thelin en oud-Feyenoorder John Guidetti. Zweden leek vervolgens een punt over te houden aan het duel met Engeland, maar Jesse Lingard was vijf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 1-0. Zweden bleef daardoor op drie punten steken. Zweden, met in Oscar Hiljemark (PSV), Simon Tibbling (FC Groningen) en Sam Larsson (sc Heerenveen) een drietal eredivisionisten in de ploeg, hoopt zich via Portugal te kwalificeren voor de knock-out fase.