00:00 uur
Bosnië-Herzegovina
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sead Kolašinac 3. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 65. / Schot met links  (Gonzalo Higuaín)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Vedad Ibišević 85. / Schot met links  (Senad Lulić)

90'
Veel beter is het allemaal niet geworden in de tweede helft. Maar dat zal Argentinië een grote zorg zijn. De Argentijnen winnen met 2-1 door een doelpunt van Lionel Messi. Er ging vanavond weinig goed bij de sterspeler. Maar toch zette hij de Argentijnen op een 2-0 voorsprong. Vedad Ibišević deed vijf minuten voor tijd weliswaar nog wat terug. Maar dichtbij de gelijkmaker wist Bosnië-Herzegovina niet meer te komen.
90'
90'
Nog een paar minuten te spelen. Dicht bij het doel van Argentinië is Bosnië-Herzegovina echter nog niet geweest na de aansluitingstreffer.
88'
Wissel in bij Argentinië -> Lucas Biglia
88'
Wissel uit bij Argentinië -> Kun Agüero
85'
Doelpunt voor Bosnië-Herzegovina, 2:1 door Vedad Ibišević
Wordt het dan toch nog spannend? Vedad Ibišević verschijnt uit het niets voor het doel van Sergio Romero en schuift de bal kinderlijk eenvoudig langs de Argentijnse doelman.
82'
Het is alleen niet Bosnië-Herzegovina dat een tandje bijschakeld, maar Argentinië. De Argentijnen proberen de score uit te bereiden en de 3-0 hangt in de lucht.
78'
Bosnië-Herzegovina heeft nog een klein kwartier de tijd om iets te forceren. Dan zal er alleen wel een tandje moeten worden bijgeschakeld. Sinds de treffer van Messi zijn de Oost-Europeanen nauwelijks meer op de speelhelft van Argentinië geweest.
75'
Een oude bekende komt in het veld. Haris Medunjanin speelde tot 2008 zijn wedstrijden in Nederland bij AZ Alkmaar.
74'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Haris Medunjanin
74'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Zvjezdan Misimović
73'
Een hoogstandje van Ángel Di María. De speler van Real Madrid speelt de bal achter zijn standbeen langs naar een medespeler. Het past niet in het wedstrijdbeeld, maar de actie is van grote schoonheid.
71'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Edin Višća
71'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Izet Hajrović
69'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Vedad Ibišević
69'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Mensur Mujdža
68'
Dit moet een bevrijding zijn voor de sterspeler van FC Barcelona. In negen WK-wedstrijden is dit pas zijn tweede doelpunt voor Argentinië.
65'
Doelpunt voor Argentinië, 2:0 door Lionel Messi
Daar is die dan toch! In een wedstrijd waarin niets lukt, schiet Messi de bal toch tegen de touwen. Een afstandsschot van de Argentijn rolt in de linkerhoek.
65'
Misschien dat een vrije trap op de rand van het strafschopgebied Messi meer geluk biedt? Nee hoor, zijn schot zeilt een meter of zes over het doel de tribune op.
63'
Gele kaart voor Emir Spahić (Bosnië-Herzegovina)
De aanvoerder van Bosnië-Herzegovina komt van achteren hard in op de benen van Kun Agüero. Een meer dan terechte gele kaart voor de uitblinker aan de kant van Bosnië-Herzegovina.
60'
Ook Messi gaat vrolijk door, waar hij de eerste helft mee was geëindigd. Dribbelen en nog meer dribbelen. Maar vooral... de bal verspelen. Ditmaal eindigt een dribbel vanaf de middenlijn kinderlijk eenvoudig in de voeten van Emir Spahić.
57'
Tikkie breed, tikkie terug. Op deze manier kan Argentinië nog wel twee uur voetballen. Maar scoren zullen ze niet doen als er zo gevoetbald wordt. Wellicht dat een doelpunt van Bosnië-Herzegovina leven in de brouwerij kan brengen.
54'
Groot verschil maakt het inbrengen van een extra aanvaller nog niet. Integendeel, het is Bosnië-Herzegovina dat druk naar voren zet en op zoek gaat naar de gelijkmaker.
50'
Ondanks de aanvallende intenties van Argentinië komt de eerste kans van de tweede helft op naam van Bosnië-Herzegovina. Izet Hajrović mag vanaf een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap. Zijn bal belandt in de handen van doelman Romero.
47'
We zijn weer begonnen en Alejandro Sabella heeft geluisterd. De oefenmeester van de Argentijnen brengt zowel Fernando Gago als spits Gonzalo Higuaí­n in de ploeg. Een extra aanvaller voor een verdediger.
46'
Wissel in bij Argentinië -> Fernando Gago
46'
Wissel uit bij Argentinië -> Hugo Campagnaro
46'
Wissel in bij Argentinië -> Gonzalo Higuaí­n
46'
Wissel uit bij Argentinië -> Maxi Rodriguez
46'
45'
Het is tot nu toe wachten op het echte spektakel. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren nog veelbelovend. Argentinië kwam na drie minuten al op voorsprong door een eigen doelpunt van Sead Kolašinac en beide ploegen zochten keer op keer de aanval op. Na deze openingsfase konden Argentinië en Bosnië-Herzegovina de start echter geen vervolg geven. Laten we hopen op een betere tweede helft.
45'
43'
Het kan niet anders dan dat oefenmeester Alejandro Sabella in de rust gaat ingrijpen. Argentinië speelt met vijf verdedigers. Een aantal dat niet bepaald nodig is deze wedstrijd. Een extra aanvallend ingestelde speler zal de Argentijnen niet verkeerd doen.
40'
Bijna Bosnië-Herzegovina!. Wat een prachtige redding van Sergio Romero. De oud-doelman van AZ Alkmaar tikt een kopbal van Senad Lulić, uit een hoekschop, schitterend uit de linker onderhoek.
36'
Warempel, Kun Agüero staat zo te zien nog op het veld. Aan de bal is hij na de aftrap echter nog niet geweest. De Argentijn blijft op de grond liggen nadat hij in botsing komt met Ermin Bičakčić.
34'
Edin Džeko ziet voor het eerst de kans om op het doel van Argentinië te vuren. Een grote kans is het nog niet. Maar Džeko krijgt buiten het strafschopgebied wel veel ruimte om aan te leggen voor een schot. Voorlopig blijft het aan beide kanten vooral bij afstandsschoten.
31'
Een schotje van Maxi Rodriguez van buiten het strafschopgebied, als we het al een schot mogen noemen. Maar laten we niet al te negatief zijn. Er wordt in ieder geval een poging gewaagd om het doel te vinden. De bal van Rodriguez belandt alleen mijlenver over het doel van Bosnië-Herzegovina.
28'
Het is veelzeggend dat Kun Agüero tot nu toe slechts één geslaagde pass op zijn naam heeft staan, nota bene de aftrap. De voorhoede van Argentinië komt voorlopig nog niet voor in het spel.
25'
Gele kaart voor Marcos Rojo (Argentinië)
Rojo krijgt de eerste prent van de wedstrijd gepresenteerd. Als Mensur Mujdža aan de rechterkant van het veld lijkt door te breken, rest Rojo niets anders dan de aanvaller naar het gras te halen.
23'
Het beloofde spektakel van de eerste tien minuten blijft voorlopig uit. Waar Argentinië de bal veelal niet in het bezit van de voorhoede weet te krijgen, grossiert Bosnië-Herzegovina in het geven slechte ballen naar een medespeler.
21'
Het mindere spel van Messi lijkt ook door te dringen tot het publiek in stadion Maracana, waar zo te horen niet alleen Argentijnen zitten. Groot gejuich ontstaat keer op keer als de bal van de voet van de Argentijn springt.
17'
Tot nu toe stond de hele dag in het teken van de eerste wedstrijd van Lionel Messi. De Argentijn kan echter nog niet overtuigen in het eerste kwartier. Hoewel er werd gescoord uit zijn vrije trap, speelt de sterspeler van FC Barcelona niet bepaald een foutloze pot. Keer op keer weet hij de bal te verspelen aan de defensie van Bosnië-Herzegovina.
14'
Wat een heerlijke aanname! Izet Hajrović heeft zo te zien naar Arjen Robben gekeken. Na een schitterende pass van Zvjezdan Misimović plukt Hajrović de bal op schitterende wijze uit de lucht en staat één op één met doelman Romero. De Argentijn kan nog net redding brengen.
12'
De voetballers van Bosnië-Herzegovina gaan niet bij de pakken neerzitten. Het tempo wordt ook bij de Oost-Europeanen opgevoerd en een waar klapstuk staat op het punt van beginnen. Beide teams zoeken in balbezit snel de aanval.
8'
De eerste kans voor Bosnië-Herzegovina is een feit. Wie anders dan sterspeler Edin Džeko kopt de bal uit een hoekschop tegen de vuisten van Sergio Romero.
7'
Bosnië-Herzegovina probeert het tempo wat uit de wedstrijd te halen. Als de Oost-Europeanen de bal in bezit hebben, wordt de tijd genomen om de bal rustig over te tikken.
5'
Argentinië trekt vanaf het eerste fluitsignaal vol ten aanval. Bosnië Herzegovina heeft zichtbaar moeite met de druk die de Argentijnen zetten. Dit kan op deze manier wel eens een doelpuntrijke wedstrijd gaan worden.
3'
Doelpunt voor Argentinië, 1:0 door Sead Kolašinac (eigen doelpunt)
Wat een start van Argentinië! Kolašinac loopt tegen een door Lionel Messi vanaf de linkerflank genomen vrije trap aan en werkt de bal achter zijn eigen doelman.
1'
De volksliederen hebben geklonken en Argentinië heeft afgetrapt. De laatste wedstrijd van vandaag. Laten we hopen op een spektakestuk.
1'
Een nieuw topland in actie. Nadat Frankrijk eerder deze dag de voetbalkunsten al ten tonele heeft gebracht is het om 0.00 uur de beurt aan Argentinië, dat het opneemt tegen Bosnië-Herzegovina. Mijn naam is Merten Simons en vanavond zal ik verslag doen van deze eerste wedstrijd uit Groep F. Rond een uur of 23.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 0.00 uur branden we los met het live verslag.

Argentinië
Er zullen weinig mensen zijn die Argentinië in hun WK-pooltjes punten heeft laten verspelen tegen Bosnië-Herzegovina. De Argentijnen horen bij de topfavorieten voor de titel en hebben met name voorin een selectie om van te smullen. Spelers als Ángel di María, Kun Agüero, Gonzalo Higuaín, Ezequiel Lavezzi zijn stuk voor stuk spelers die wekelijks uitblinken bij topclubs in Europa. Het zegt genoeg dat een speler als Carlos Tévez dit WK thuis voor de televisie moet bekijken. De absolute sterspeler bij de Zuid-Amerikanen is echter natuurlijk Lionel Messi. De smaakmaker van FC Barcelona kent misschien een wat minder seizoen in Spanje, maar zal erop gebrand zijn om in Brazilië zich van zijn beste kant te laten zien. Een succes met de nationale ploeg ontbreekt namelijk nog op het palmares van de Argentijn.
Moeite om het WK te bereiken had Argentinië dan ook niet. Het team van Alejandro Sabella werd met 32 punten eerste in bij de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden. Argentinië speelde vijf keer gelijk, verloor tweemaal, maar was negen keer te sterk voor de tegenstander.

Hoewel Bosnië-Herzegovina absoluut geen topploeg heeft, kunnen de Europeanen zomaar eens de achtste finales bereiken. Met Argentinië in de poule lijkt de eerste plek onhaalbaar. Maar een tweede plaats zit er zomaar in met wedstrijden tegen Nigeria en Iran. De bekendste speler van de Oost-Europeanen is ongetwijfeld Edin Džeko. De spits van Manchester City is de speler waar het om draait bij Bosnië-Herzegovina. In zijn schaduw zullen spelers als Miralem Pjanic van AS Roma en Izet Hajrovic van Galatasaray zich ongetwijfeld van hun beste kant willen laten zien. Een andere bekende naam op het middenveld is die van Harris Medunjanin. Tot 2008 speelde Medunjanin in Nederland bij AZ Alkmaar. Tegenwoordig maakt de middenvelder zijn minuten voor Gaziantepspor in de Turkse competitie.
Net als Argentinië was het bereiken van het WK geen hele grote klus voor Bosnië-Herzegovina. In een zwakke groep kwam de tegenstand vooral van Griekenland. De Grieken eindigden op een gedeeld eerste plaats met Bosnië-Herzegovina. Maar Bosnië-Herzegovina had een veel beter doelsaldo, waardoor het zich ontdeed van het spelen van play-offs.

Historie
Argentinië en Bosnië-Herzegovina speelden twee keer eerder tegen elkaar, beide keren in een vriendschappelijke wedstrijd. Twee keer wonnen de Argentijnen en tweemaal wist Bosnië-Herzegovina niet te scoren. In 1998 gingen de Oost-Europeanen met 5-0 onderuit en in november van het afgelopen jaar waren de Zuid-Amerikanen met 2-0 te sterk. Twee doelpunten van Agüero deden Bosnië-Herzegovina de das om.