25.02.2014 14:27

Van der Vaart hervat groepstraining

Rafael van der Vaart is op de weg terug bij Hamburger SV. De middenvelder heeft vier dagen voor het treffen met Werder Bremen weer meegetraind met de groep.

De 31-jarige middenvelder liep in het laatste duel van Bert van Marwijk op 15 februari met Eintracht Braunschweig een enkelblessure op, waardoor hij in de 52ste minuut het veld moest verlaten. HSV maakte de dag daarop bekend dat de middenvelder een band in zijn rechter enkel had gescheurd. Hierdoor zou Van der Vaart ongeveer drie weken uitgeschakeld zijn en onder meer het oefenduel van Oranje met Frankrijk op 5 maart missen.

Het herstel verliep echter voorspoediger en sneller dan verwacht. Dinsdag stond de oud speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur weer op het veld. "Als ik de hele week goed kan trainen, ben ik fit voor de wedstrijd tegen Bremen", vertelde Van der Vaart in de Duitse media. HSV reist zaterdag af naar Bremen voor de honderdste Nord-derby.

Daarnaast kondigde Van der Vaart aan dat hij de komende tijd geen vrije trappen meer zal nemen. Die taak laat hij aan collega Hakan Çalhanoğlu. De 20-jarige middenvelder schoot zaterdag tegen Borussia Dortmund (3-0 zege) een vrije trap van grote afstand binnen. "Iemand die zo'n wonderschoon doelpunt vanaf veertig meter uit een vrije trap maakt, heeft het recht om iedere vrije trap te nemen", gaf Van der Vaart toe.

Hamburger SV zette zaterdag tegen Dortmund, tijdens de eerste wedstrijd onder leiding van Mirko Slomka, de eerste stap voorwaarts in de strijd tegen degradatie. HSV staat inmiddels op de zestiende plaats. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen van play-offs. Nummer vijftien, VfB Stuttgart heeft evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner