14.03.2014 22:33

Huntelaar weer beslissend voor Schalke 04

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 weer aan een overwinning geholpen. Met twee doelpunten leidde de Nederlandse spits zijn ploeg vrijdag langs FC Augsburg: 1-2. Huntelaar scoorde vorige week al drie keer tegen TSG Hoffenheim (4-0). Dankzij de productiviteit van de international van Oranje, die dit kalenderjaar al zeven keer scoorde, is Schalke 04 opgeklommen naar de derde plaats in de Bundesliga.

Tobias Werner opende al na vijf minuten de score namens Augsburg, dat de geblesseerde aanvoerder Paul Verhaegh miste. Huntelaar tekende na een half uur voor de gelijkmaker en bracht de bezoekers uit Gelsenkirchen aan het begin van de tweede helft ook op voorsprong. Vlak voor tijd haalde trainer Jens Keller zijn topschutter naar de kant.

Schalke heeft na 25 wedstrijden 47 punten. Dat zijn er liefst 21 minder dan de ongenaakbare koploper Bayern München.