15.03.2014 17:29

Mönchengladbach verrast Dortmund

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdag Borussia Dortmund in eigen huis een nederlaag toegebracht. Het werd 2-1 voor de gasten die de laatste 20 minuten ook nog met tien man speelden.

Gladbach had voor rust een 2-0-voorsprong genomen door doelpunten van de Braziliaan Raffael en Max Kruse. Dortmund profiteerde van de numerieke meerderheid door in de 77e minuut tegen te scoren via Milos Jojic. Tot de gelijkmaker kwam de thuisploeg niet. Ondanks het puntenverlies blijf Dortmund tweede op de ranglijst. Koploper Bayern München kan later op zaterdag het gat met 'BVB' vergroten naar 23 punten.

Dankzij de overwinning passeerde Mönchengladbach op de ranglijst FC Augsburg, dat vrijdag met 2-1 verloor van Schalke 04. Mönchengladbach is nu de nummer 7 op de ranglijst en heeft nog maar 1 punt achterstand op VfL Wolfsburg. De ploeg van spits Bas Dost verslikte zich in hekkensluiter Eintracht Braunschweig: 1-1. Wolfsburg kwam nog wel voor via Luiz Gustavo, maar vlak na rust trok Karim Bellarabi de stand gelijk.

Wolfsburg zakte door die remise zelfs een plekje, ten koste van FSV Mainz 05. Mainz stond met 2-0 achter tegen Hoffenheim, maar boog dat alsnog om tot een 4-2-overwinning.