26.03.2014 10:59

Robben schrijft geschiedenis: "Maar we zijn nog niet klaar"

Bayern München viert het kampioensfeest op de sintelbaan van het Olympiastadion na afloop van Hertha BSC - Bayern München. (25-3-2014)
Bayern München viert het kampioensfeest op de sintelbaan van het Olympiastadion na afloop van Hertha BSC - Bayern München. (25-3-2014)

Bayern München werd dinsdagavond voor de 24e keer landskampioen door Hertha BSC met 3-1 te verslaan. Der Rekordmeister is echter nog niet klaar als we Arjen Robben mogen geloven.

Naast het kampioenschap won Bayern München dit seizoen ook al de Europese Super Cup en het WK voor clubs. Maar als het aan onze landgenoot ligt komen daar nog een tweetal prijzen bij. "We zijn nog niet klaar, want we hebben ons voor dit seizoen nog een aantal doelen gesteld", aldus Robben tegenover Sport1.

Bayern neemt het in de halve finale van de DFB Pokal op tegen 1. FC Kaiserslautern en daarnaast wacht Manchester United in de kwartfinale van de Champions League. "Wedstrijden tegen United zijn altijd moeilijk, maar we gaan die natuurlijk met erg veel vertrouwen tegemoet", stelt Robben die geniet van het spelen voor de club uit Beieren. "Ik ben trots dat ik deel uit maak van dit elftal. We schrijven geschiedenis door zo vroeg kampioen te worden en we zijn ook nog ongeslagen." 

Volgens de Nederlandse vleugelaanvaller is de invloed van de nieuwe trainer, Josep Guardiola, groot. "Hij sprak me vanaf zijn eerste dag hier aan en op dit moment hebben we ontzettend veel plezier in het spelletje. We voetballen onze tegenstanders echt kapot." De traditionele bierdouche na het behalen van de landstitel bleef Guardiola in het Olympiastadion van Hertha BSC nog bespaard. "Maar die krijgt hij nog wel, want het echte feest moet nog komen", besluit Robben.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner