03.04.2014 15:30

Robben wil ook tegen Augsburg spelen

Bayern München is al kampioen van Duitsland en deed dat zelfs al snelste ooit, maar na het gelijkspel met Manchester United wist de club uit Zuid-Duitsland al twee wedstrijden op rij niet te winnen. Crisis?

"Haha, een enorme crisis, ja. We zullen donderdag maar eens een serieuze bespreking houden", lacht Robben in gesprek met TZ. Woensdag staat de return met Manchester United op het programma, maar tussendoor speelt Bayern nog tegen FC Augsburg. De grote vraag is of trainer Josep Guardiola voor dat treffen besluit enkele sleutelspelers rust te geven. "Dat is aan de trainer, het is zijn beslissing. Uiteindelijk gaat het alleen om de wedstrijd van volgende week woensdag. Maar duidelijk is dat er over dit onderwerp veel gediscussieerd kan worden."

Robben wil het liever niet gespaard worden. "Het liefst speel ik altijd, dat is duidelijk. Maar het gaat voor mij ook vooral om volgende week woensdag. Zaterdag valt er niets meer te winnen, maar voor het ritme kan het belangrijk zijn. Maar woensdag is beslissend. Dan moeten we doorstoten en een goede prestatie leveren. We zijn een team dat er staat wanneer het erop aan komt. Dat moeten we nu opnieuw tonen."

De heenwedstrijd tegen FC Augsburg is Robben nog niet vergeten. Destijds blesseerde doelman Marwin Hitz de buitenspeler. Maar Robben koestert geen wrok. "Ik heb het hem vergeven", zegt Robben. "Hij heeft zich persoonlijk bij me gemeld na de botsing. Ik was natuurlijk teleurgesteld en boos over de blessure, maar het is gebeurd. Hij was zelf ook geschrokken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner