12.04.2014 20:38

Dortmund vernedert Bayern München

Bayern München heeft zaterdag in eigen stadion een zeldzame vernedering moeten ondergaan. De kampioensploeg van trainer Pep Guardiola werd voor eigen publiek te kijk gezet door Borussia Dortmund: 0-3.

Het betekende de tweede nederlaag op rij voor Bayern, dat vorige week bij FC Augsburg (1-0) zijn ongeslagen status verloor. Der Rekordmeister verzekerde zich vorige maand al van het kampioenschap in de Bundesliga, Dortmund is de nummer 2 van de ranglijst met nu 17 punten achterstand. Schalke 04 staat derde op 20 punten.

Arjen Robben stond bij de thuisclub in de basis, maar werd 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald door Guardiola. Op dat moment leidde Dortmund al met 3-0, door treffers van Henrikh Mkhitaryan, uitblinker Marco Reus en Jonas Hofmann. Bij de bezoekers deed de Poolse topspits Robert Lewandowski, volgend seizoen in dienst van Bayern, alleen het laatste half uur mee.

Rode kaart

Manuel Neuer keepte bij Bayern alleen de eerste helft. De Duitse nummer 1 liet zich in de rust uit voorzorg wisselen, vanwege pijn in zijn rechterkuit. Volgens de medische staf van Bayern gaat het niet om een ernstige blessure. De wedstrijd eindigde voor de thuisclub helemaal in mineur toen Rafinha in blessuretijd nog met rood van het veld werd gestuurd.

Bayern München verloor in november 2011 voor het laatst twee competitiewedstrijden achter elkaar. De 0-3 betekende niet alleen de grootste nederlaag ooit van Guardiola als trainer, maar ook de grootste thuisnederlaag van Bayern sinds 20 september 2008 toen de Beierse grootmacht in eigen stadion met 5-2 moest buigen voor Werder Bremen.