26.04.2014 17:32

Invaller Robben trefzeker voor Bayern

Bayern München heeft zaterdag vertrouwen getankt in de aanloop naar de return tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Pep Guardiola de competitiewedstrijd tegen Werder Bremen met 5-2. Arjen Robben maakte als invaller bij zijn eerste actie, binnen één minuut, het vijfde doelpunt.

Guardiola had Robben net als Philipp Lahm en Mandžukić op de bank gehouden, met het oog op de return dinsdag tegen Real Madrid. Bayern München moet dan in eigen stadion een achterstand van 1-0 zien weg te werken. De bezoekers uit Bremen kwamen in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong, via Theodor Gebre Selassie en Aaron Hunt. Franck Ribéry tekende tussendoor voor de gelijkmaker.

Met Lahm na rust in de ploeg nam Bayern de wedstrijd stevig in handen. Claudio Pizarro bracht de Duitse kampioen met twee doelpunten aan de leiding, waarna Bastian Schweinsteiger en invaller Robben de score opvoerden.