14.05.2014 09:39

Van der Vaart: "Ik voel me veel beter"

Rafael van der Vaart kreeg dinsdagavond te horen dat hij in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, maar de middenvelder heeft momenteel wel wat anders aan zijn hoofd. De aanvoerder van Hamburger SV vecht tegen degradatie.

Donderdag en zondag staat er voor HSV een tweeluik met Greuther Fürth op het programma. De winnaar speelt volgend seizoen in de Bundesliga. In september speelde HSV in het Duitse bekertoernooi al tegen de komende tegenstander. "Ik vond ze toen sterk spelen, dat kan nu in een tweekamp weer zo zijn. Ze zullen met zelfvertrouwen komen. Als nummer drie van de Tweede Bundesliga hebben ze een goed seizoen gespeeld. Het zal een spannend duel worden", zegt Van der Vaart in gesprek met Bild.

"Wij moeten ons eigen spel spelen, dan hebben we een goede kans", vervolgt de Heemskerker zijn verhaal. Aanstaande donderdag speelt HSV eerst in eigen huis tegen Greuther Fürth. "Hoe we thuis spelen zal cruciaal zijn. Het is belangrijk om een goed resultaat te halen in Hamburg. Als je thuis tegendoelpunten krijg, zal het heel zwaar worden om dat uit weer goed te maken." Van der Vaart hoopt op een positieve hoofdrol in de tweeluik met de club uit de 2. Bundesliga. "Ik voel me veel beter. Als ik nu scoor, dan ben ik echt terug. Mijn belangrijkste doelpunt moet ik nog maken, dat moet gebeuren in de twee wedstrijden tegen Fürth."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner