21.05.2014 13:15

Foto van de Week: De bierdouche van Pep

Daniel Van Buyten (l.) viert de bekerwinst met een bierdouche voor Josep Guardiola (r.) na afloop van Borussia Dortmund - Bayern München. Voetbal.com Foto van de Week. (17-5-2014
Daniel Van Buyten (l.) viert de bekerwinst met een bierdouche voor Josep Guardiola (r.) na afloop van Borussia Dortmund - Bayern München. Voetbal.com Foto van de Week. (17-5-2014

Het seizoen van Bayern München leek uit te gaan als een nachtkaars. Maar de Zuid-Duitsers wonnen de beker van Duitsland en dat betekende dat Josep Guardiola er weer aan moest geloven. Een flinke bierdouche.

Afgelopen maanden

Eind maart werd Bayern München kampioen van Duitsland. Sindsdien ging het echter bergafwaarts met de club uit Beieren. Zo werd er in de competitie verloren van Borussia Dortmund en FC Augsburg en werd er gelijkgespeeld tegen Hoffenheim. De Duitsers golden bovendien als dé favoriet voor winst van de Champions League. Met enige moeite wist de ploeg van Guardiola Manchester United nog uit te schakelen, maar Real Madrid was in de halve finale te sterk. De Spanjaarden wonnen over twee wedstrijden zelfs met 5-0. Er werd dan ook al gesproken over een kleine crisis in Zuid-Duitsland.

Bekerfinale

Gelukkig voor Bayern München kreeg de ploeg nog een kans op revanche. Op 12 april verloor Bayern namelijk in eigen huis met maar liefst 3-0 van Borussia Dortmund. Beide ploegen kwamen elkaar afgelopen zaterdag in de finale van de DFB Pokal weer tegen. De wedstrijd werd, toevalligerwijs, gespeeld in het Olympiastadion. Eind maart werd Bayern kampioen in hetzelfde stadion door Hertha BSC met 3-1 te verslaan. De ploeg uit München had moeite met Dortmund, want er viel dan geen beslissing binnen de reguliere speeltijd. In de verlening schoot onze landgenoot Arjen Robben Bayern op een 1-0 voorsprong en in de slotfase van de verlening maakte Thomas Müller er 2-0 van. Bayern won de dubbel en daar hoort een traditie bij.

De bierdouche

Eigenlijk is het iets dat niet samengaat. Een profvoetballer en alcohol. Toch is het een traditie in Duitsland. De winnende coach moet rennen voor zijn leven. Pullen vol met bier worden over het hoofd van de hoofdtrainer gekieperd. Het levert in ieder geval een mooi plaatje op. De fotografen maken dan ook gretig gebruik van het moment dat de Belgische verdediger Daniel Van Buyten zijn trainer trakteert op een flinke bierdouche. Het mooie is dat er ook geen ontkomen aan is. Of je nou Jupp Heynckes, Louis van Gaal of Guardiola heet. Wij bij Voetbal.com verheugen ons dan ook op de volgende bierdouche, want dit is natuurlijk een Voetbal.com Foto van de Week nominatie waardig.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner