06.08.2014 12:05

Update: Nicolai Müller definitief naar HSV

Hamburger SV kan eerdaags een nieuwe speler presenteren. Nicolai Müller staat op het punt om 1. FSV Mainz 05 te verlaten voor HSV. Dat meldt Kicker maandag.

Het Duitse medium weet dat de club maandag tot een akkoord is gekomen met Mainz over de aanvallende middenvelder. Müller wordt dinsdag medisch gekeurd door de club van Rafael van der Vaart. HSV zal naar verluidt een bedrag tussen de vier en vijf miljoen euro overmaken aan Mainz voor de aanvallend ingestelde middenvelder.

De 26-jarige Müller werd in de zomer van 2011 door Mainz overgenomen van SpVgg Greuther Fürth. Daarnaast speelde middenvelder ook een half seizoen voor SV Sandhausen. Müller kan op beide flanken spelen en kwam het afgelopen seizoen tot negen treffers in 26 competitiewedstrijden voor Mainz. 

Update: 06-08-2014: 12:05:00

Hamburger SV heeft woensdag via de officiële kanalen de komst van Müller bekend gemaakt. De aanvallende middenvelder heeft in Hamburg een contract tot medio 2018 getekend. "Nicolai is een speler die zich de afgelopen jaren ontzettend snel heeft ontwikkeld. Door hard te werken heeft hij een hoog niveau bereikt en dat past bij ons", aldus directeur Dietmar Beiersdorfer op de clubwebsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner