06.10.2014 15:09

Werder Bremen wil af van basisspeler Elia

Eljero Elia komt dit seizoen regelmatig aan spelen toe. Afgelopen weekend speelde hij als tweede spits, maar de afgelopen tijd was hij vooral actief als linkshalf in een 4-4-2 systeem.

"Die rol van tweede spits ligt mij een stuk beter", aldus de Nederlander tegenover Voetbal International. "De laatste maanden van het vorige seizoen had ik op die positie een goede klik met aanvaller Franco Di Santo. Dankzij mijn assists scoorde hij vaak. Mijn kwaliteiten komen daar beter tot hun recht dan wanneer ik links op het middenveld voetbal. Dit seizoen moest ik de rechtsback van de tegenstander afstoppen, was ik alleen maar aan het controleren... Op positie van linkshalf in een 4-4-2 heb ik voor het laatst gespeeld in de jeugd; als prof heb ik er tot voor kort zelfs nog nooit getraind."

Het feit dat hij veel speelt is opmerkelijk. "De clubleiding had meegedeeld dat ik mocht vertrekken, want mijn salaris drukte te zwaar op de begroting (zijn contract loopt af in de zomer van 2016, red.). Ik heb aangegeven dat ze contact moesten zoeken met mijn zaakwaarnemer. Maar nadien heb ik er weinig meer over gehoord. Ook de trainer heeft zich er niets van aangetrokken en is gewoon met mij aan de slag gegaan. Maar de kans bestaat dat Werder Bremen in de winterstop, en anders in de zomer, zal pushen. Want de club wil natuurlijk niet dat ik straks transfervrij wegga."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner