07.10.2014 10:05

Di Matteo nieuwe trainer Schalke 04

Trainer Jens Keller is dinsdag ontslagen bij Schalke 04. Dat meldde de Duitse club van international Klaas Jan Huntelaar dinsdag op de website. De 43-jarige coach moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van de volksclub uit Gelsenkirchen. Schalke behaalde dit seizoen in tien officiële duels slechts twee overwinningen.

De Italiaanse oud-international Roberto Di Matteo (44) volgt Keller op. De geboren Zwitser had in Engeland eerder MK Dons, West Bromwich Albion en Chelsea onder zijn hoede. Met die laatste club, waar hij ooit speelde en eerst als assistent-coach begon, won hij als opvolger van André Villas-Boas in 2012 de Champions League en de FA Cup. Na zijn vertrek bij Chelsea in november van 2012 zat hij zonder club.

Keller, voormalig jeugdtrainer bij Schalke, trad in december 2012 aan als opvolger van de ontslagen Nederlander Huub Stevens. Keller had nog een contract tot medio 2015.

Schalke verloor zaterdag met 2-1 bij Hoffenheim. Daardoor belandde de ploeg van Huntelaar op de elfde plaats, met acht punten uit zeven duels.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner