20.11.2014 14:26

Huntelaar wil weg omhoog vinden met Schalke

Klaas-Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans voor zijn club Schalke 04 tegen Sporting Portugal in de Champions League. (05-11-14)
Klaas-Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans voor zijn club Schalke 04 tegen Sporting Portugal in de Champions League. (05-11-14)

Komende zaterdag treedt Schalke 04 aan tegen Vfl Wolfsburg in de eigen Veltins Arena. Voor Klaas-Jan Huntelaar is het wel duidelijk dat er resultaat geboekt moet worden om de weg naar boven in te slaan.

Allereerst blikt Klaas-Jan Huntelaar tevreden terug op de interlandwedstrijden die hij beide mocht spelen. "Vooral de wedstrijd tegen Letland, met mijn twee doelpunten, was voor mij en het team belangrijk. Ik hoop dat ik die 'flow' mee kan nemen naar de wedstrijd van zaterdag, maar het allerbelangrijkste is hoe we als team aan de wedstrijd beginnen", aldus de spits op de clubwebsite. 

Schalke speelde dit seizoen tweemaal gelijk in thuiswedstrijden. De overige drie thuiswedstrijden bleven de punten in het Veltins Arena: "We hebben nu drie belangrijke wedstrijden op rij in de Veltins Arena. Dat is een voordeel voor ons. Ik denk dat elke Bundesligaclub de meeste punten pakt in thuiswedstrijden. En dat geldt voor ons niet anders. We moeten tijdens de uitwedstrijden ook goed gaan presteren, zodat we ook daar de punten kunnen pakken. Tot nu toe heeft dat nog niet zo goed uitgepakt."

"Wolfsburg is een sterke tegenstander met echt goede spelers zoals Kevin de Bruyne, Luiz Gustavo en Ivan Perisic. Ze staan niet voor niets op de tweede plek. Ik concentreer me op onze sterke punten. Wij hebben ook veel kwaliteit in onze linies. Dat moeten we nu constant laten zien. Je kunt een wedstrijd op verschillende manieren winnen, zoals bijvoorbeeld met strijd, passie en goed voetbal. Het beste is natuurlijk een combinatie van allemaal."

'Der Hunter' blijft vol vertrouwen in het behalen van de doelstellingen: "Wij hebben nu nog een behoorlijke achterstand op de bovenste plaatsen, maar dat was afgelopen seizoen ook zo. Ik ben ervan overtuigd dat we onze doelen nog bereiken kunnen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner