06.12.2014 18:14

Stevens hard onderuit tegen Schalke 04

Huub Stevens heeft zijn glorieuze rentree bij VfB Stuttgart tegen Schalke 04 geen passend vervolg kunnen geven. De Nederlandse trainer die de Duitse club moet behoeden voor degradatie begon vorige week met een 4-1-overwinning op SC Freiburg. Een zege zat er zaterdag geen moment in. De gasten uit Gelsenkirchen wonnen afgetekend met 4-0.

Stevens was in het verleden de eindverantwoordelijke bij Schalke en zag bij zijn voormalige club vooral Eric Maxim Choupo-Moting uitblinken. De Kameroener tekende voor de openingstreffer en zorgde ook voor de 0-3 en 0-4. Tussendoor had Max Meyer voor de tweede treffer gezorgd. Klaas-Jan Huntelaar speelde het hele duel bij Schalke.

Door de nederlaag is Stuttgart weer de hekkensluiter in de Bundesliga. Dat kan zondag veranderen als Hamburger SV 'meewerkt'. Dan moet de ploeg van Rafael van der Vaart met drie doelpunten verschil verliezen van Mainz. Stuttgart en HSV hebben 12 punten, maar HSV heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Schalke 04

Schalke staat vijfde met 23 punten uit veertien duels en passeerde Borussia Mönchengladbach. Gladbach won zaterdag ook, met 3-2 van Hertha BSC, maar heeft een minder doelsaldo dan Schalke. Bij Hertha speelde Roy Beerens het hele duel en hield trainer Jos Luhukay Johnny Heitinga negentig minuten op de bank.

FC Augsburg is voorlopig derde met 24 punten. De formatie waar aanvoerder Paul Verhaegh de wedstrijd vol maakte, won op de valreep bij 1. FC Köln: 1-2. Alexander Esswein maakte pas in de slotminuut het winnende doelpunt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner