08.01.2015 16:58

Na Reus nu Russ de pineut na verkeersdelict

Opnieuw heeft een Duitse profvoetballer van een club uit de Bundesliga een torenhoge boete gekregen voor een verkeersdelict. Na Marco Reus van Borussia Dortmund is nu Marco Russ van Eintracht Frankfurt de pineut.

De verdediger moet 160.000 euro betalen omdat hij een valse verklaring heeft afgegeven na een snelheidsovertreding. Reus werd vorige maand nog harder aangepakt. Hij reed jarenlang zonder rijbewijs en werd beboet met liefst 540.000 euro.

De bewuste overtreding van Russ dateert al van 2012. Hij reed duidelijk te hard en moest voorkomen. De 29-jarige voetballer overlegde kort voor de zitting een medisch attest om aan te geven dat hij niet in staat was om voor de rechter te verschijnen. Diezelfde dag was hij wel aanwezig bij een vriendschappelijke wedstrijd van Eintracht. Dat attest was volgens de procureur niet afkomstig van de arts van zijn club.

Russ liet donderdag in Bild weten dat hij de straf accepteert. "Ik heb een fout gemaakt en ik aanvaard de gevolgen. Ik zal de boete betalen'', aldus Russ.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner