03.02.2015 21:55

Tiental Bayern München houdt Schalke op 1-1

De topper tussen Bayern München en Schalke 04 leverde dinsdagavond geen winnaar op. Al snel stond de thuisploeg met tien man, maar het wist de controle over de wedstrijd te houden en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong. Vijf minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord, wat ook de eindstand was.

Na de zeperd van afgelopen vrijdag tegen Wolfsburg was Bayern München uit op eerherstel, maar al snel liep ook deze wedstrijd anders dan gewenst. Al binnen zes minuten had de thuisploeg drie corners te pakken, maar die leverden niets op. Vervolgens zag het Jérôme Boateng na ruim een kwartier spelen weggestuurd worden met rood. In het strafschopgebied haalde hij de doorgebroken Sidney Sam onderuit. Het was de ultieme mogelijkheid voor Schalke 04 om op voorsprong te komen, want tot dan toe waren er nog weinig kansen gecreëerd. Eric Maxim Choupo-Moting mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter, maar schoot recht in de handen van Manuel Neuer.

De rest van de eerste helft was niet te merken van Schalke 04 met een man meer stond. Er werd rustig rondgespeeld en Bayern München mocht de wedstrijd zelfs controleren. Het leverde een wat saai halfuur op, al probeerde de thuisploeg af en toe wel voorzichtig aan te vallen.

Ook vlak na rust was er in eerste instantie weinig spektakel. Maar na een uur spelen begon Bayern München aan te zetten en dat had succes. Via Lewandowski leek het al snel 1-0 te worden, maar de bal was al achter geweest, waardoor het feest voor de thuisploeg niet doorging. Uit de corner die volgde werd het dan wel 1-0: Arjen Robben kopte de bal netjes binnen. Schalke 04 had al snel door dat achterover leunen geen zin meer had en maakte de voorsprong dan ook al snel ongedaan. Ook dit doelpunt werd uit een corner binnengekopt, Benedikt Höwedes was de doelpuntenmaker.

In het laatste kwartier was het vooral de thuisploeg die nog aanspraak maakte op de overwinning. Via Robben, Juan Bernat en Lewandowski waren er nog wel wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Bayern München laat dus voor de tweede maal op rij punten liggen, maar blijft koploper in de Bundesliga. Schalke 04 blijft op de vierde plaats staan.

Door: Jessica Westdijk