09.02.2015 18:29

Flinke boete voor scheldende De Bruyne

Kevin De Bruyne heeft een boete van twintigduizend euro gekregen wegens belediging. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond achtte bewezen dat de Belgische international van VfL Wolfsburg tijdens de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt een vijftienjarige ballenjongen voor 'motherfucker' uitmaakte.

Een stadionmicrofoon ving op dat De Bruyne 'give me the ball, you motherfucker' ('hier met die bal, klootzak') riep. Later verontschuldigde de spelbepalende middenvelder van Wolfsburg zich bij het slachtoffer voor dat brute taalgebruik. De Belg en zijn club hebben de straf maandag geaccepteerd.

Voor de rest gaat het De Bruyne voor de wind. De doelpuntenmaker is de meest waardevolle speler van de Bundesliga met acht doelpunten en elf assists. In het assistklassement staat hij dan ook bovenaan. Ook Wolfsburg weet behoorlijk te overtuigen na de winterstop en versloeg onder meer koploper Bayern München met 4-1. 

De ontmoeting met Eintracht Frankfurt eindigde in 1-1. Afgelopen weekeinde versloeg het Hoffenheim met 3-0. Wolfsburg staat tweede in de competitie en heeft acht punten minder dan koploper Bayern. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner