22.02.2015 19:27

Bas Dost blijft in 2015 geweldig voetballen

Bas Dost is momenteel niet te stoppen. De spits van VfL Wolfsburg bezorgde zijn ploeg zondag met twee goals tegen Hertha BSC opnieuw een overwinning: 2-1. Dost heeft dit kalenderjaar al elf keer gescoord, waarvan negen keer in de Bundesliga. In de grote Europese voetballanden doet alleen Lionel Messi het beter, met veertien doelpunten in 2015.

Dost opende zondag in de tiende minuut van dichtbij de score, nadat André Schürrle de bal voor zijn voeten had gekopt. Julian Schieber bracht de gasten uit Berlijn na een half uur langszij, maar Dost werd in de 74e minuut opnieuw de held van Wolfsburg. Nadat een schot van Luiz Gustavo op de paal was beland, tikte de attente spits de rebound in. Dost zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg stevig op de tweede plaats blijft staan, acht punten achter koploper Bayern München.

De 25-jarige Deventenaar maakte er vorige week vier tegen Bayer Leverkusen (5-4). In de Europa League bezorgde Dost zijn ploeg met twee treffers donderdag ook de winst op Sporting Portugal (2-0). De oud-spits van Heracles Almelo en sc Heerenveen scoorde eerder dit jaar twee keer tegen Bayern München en eenmaal tegen Hoffenheim.

Met elf doelpunten staat Dost nu derde op de topscorerslijst van de Bundesliga, achter Arjen Robben (zestien) en Alexander Meier (veertien). Robben scoorde na de winterstop al zes keer voor Bayern, waarvan zaterdag twee op bezoek bij SC Paderborn (0-6).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner