07.03.2015 17:30

Bayern profiteert van nederlaag Wolfsburg

Bayern München heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om de landstitel. De koploper van Duitsland zegevierde bij Hannover 96 met 2-1 en liep daardoor drie punten uit op VfL Wolfsburg. De nummer twee van de ranglijst ging bij FC Augsburg met 1-0 onderuit.

Bayern had het in tegenstelling tot de drie voorgaande competitiewedstrijden aanvankelijk behoorlijk lastig met Hannover. De middenmoter kwam na 25 minuten spelen verrassend op voorsprong via de Japanner Hiroshi Kiyotake. Xabi Alonso herstelde het evenwicht drie minuten later met een rake vrije trap. Thomas Müller zorgde er in de tweede helft met twee doelpunten voor dat Bayern met drie punten naar huis ging. Arjen Robben speelde het hele duel bij de koploper.

Bas Dost wist bij Wolfsburg voor het eerst sinds 3 februari niet te scoren in een competitiewedstrijd. Mede daardoor had FC Augsburg aan één doelpunt genoeg om Wolfsburg te verslaan. Die treffer kwam op naam van Dominik Kohr. Hij reageerde attent toen een strafschop van Tobias Werner in eerste instantie nog werd gekeerd door doelman Diego Benaglio. Paul Verhaegh ontbrak bij Augsburg door een kuitblessure.

Door de zege voor Bayern en de nederlaag van Wolfsburg is het onderlinge verschil gegroeid naar elf punten. Beide ploegen hebben 24 wedstrijden gespeeld.