04.04.2015 17:26

Wolfsburg neemt na rust afstand van Stuttgart

VfL Wolfsburg heeft zaterdag op eigen veld met 3-1 gewonnen van VfB Stuttgart. De nummer twee van de Bundesliga nam pas na rust afstand van de hekkensluiter, die wordt getraind door Huub Stevens. De Zwitser Ricardo Rodríguez was met twee treffers van grote waarde bij de thuisploeg.

Rodríguez benutte na 41 minuten een strafschop voor de 1-0. Drie minuten later bracht Martin Harnik de ploeg van Stevens alweer langszij: 1-1. Na ruim een uur spelen schoot Rodríguez uit een vrije trap zijn tweede van de middag binnen.

André Schürrle bracht met nog een kwartier te spelen de eindstand op het scorebord. Bas Dost speelde het hele duel bij de thuisploeg, maar de kersverse international kwam niet tot scoren.