17.04.2015 09:54

'NAC gaat pijlen ook richten op Ajacied'

Bas Kuipers (l.) en Furdjel Narsingh houden de ogen op de bal gericht tijdens Excelsior - SC Cambuur. (28-09-2014)
Bas Kuipers (l.) en Furdjel Narsingh houden de ogen op de bal gericht tijdens Excelsior - SC Cambuur. (28-09-2014)

NAC Breda is hard bezig om de selectie voor volgend seizoen te versterken. Een aantal namen passeerden al de revue, maar er kan een nieuwe aan het lijstje worden toegevoegd. Het gaat om Bas Kuipers, die dit seizoen door Ajax aan Excelsior wordt verhuurd.

Dat schrijft Voetbal International vrijdag. Volgens het tijdschrift wil NAC Breda met Kuipers inspelen op het vertrek van Sepp de Roover. De dertigarige back uit België stopt na dit seizoen met voetballen en Kuipers is een speler die deze vacature kan invullen. 

Kuipers staat op de loonlijst van Ajax, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Excelsior. Zijn contract in Amsterdam loopt na dit seizoen af. De verdediger hoeft er niet op te rekenen dat deze verlengd wordt. NAC Breda kan Kuipers dus transfervrij aantrekken, maar krijgt concurrentie van Excelsior. De Rotterdammers hadden al aangegeven graag met Kuipers verder te willen.

Eerder werd Kuipers' teamgenoot bij Excelsior, Sander Fischer, ook al in verband gebracht met NAC Breda. Datzelfde geldt voor Abel Tamata van PSV, die gaat vertrekken uit Eindhoven. Daarnaast zouden ook Ronnie Stam van Standard Luik en Nick van der Velden van FC Groningen op de radar van NAC staan.

NAC Breda kan gezien de financiële situatie enkel zaken doen met spelers die zonder club zitten of transfervrij zijn.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner