08.03.2015 19:09

Update: Excelsior wil verder met huurling

Jeffre Sarpong (l.) en Bas Kuipers (r.) vechten een luchtduel uit tijdens Excelsior - NAC Breda. (31-01-2015)
Jeffre Sarpong (l.) en Bas Kuipers (r.) vechten een luchtduel uit tijdens Excelsior - NAC Breda. (31-01-2015)

Bas Kuipers verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Excelsior, maar het is mogelijk dat de verdediger volgend jaar weer in het shirt van Ajax staat. Excelsior huurt de linksback van Ajax, waar het contract van Kuipers afloopt. Er heerst dus veel onzekerheid bij Kuipers.

"Mijn contract loopt na dit seizoen af en ik heb nog niets van Ajax vernomen", vertelt Kuipers in de krant van de supportersvereniging van Ajax. "De club heeft een optie om met een seizoen te verlengen. Ik houd me er nog niet mee bezig en wacht rustig af. Hier hebben ze al aangegeven tevreden te zijn. Ik voel genoeg vertrouwen. Dat is fijn, mocht het met Ajax niets meer worden."

Kuipers is één van de voorbeelden die bij Jong Ajax profiteerde in de Jupiler League, maar zich klaar voelde voor de Eredivisie. De verdediger laat dit ook zien bij Excelsior. "Ik pak dit seizoen veel minder gele kaarten dan vorig jaar in de Jupiler League met Jong Ajax. Ik was te gretig, wilde foutjes ten koste van alles herstellen. Ik besef nu dat ik ook kan vertrouwen op de kwaliteiten van mijn ploeggenoten. In de Eredivisie sta ik tegenover betere spelers. Fouten worden sneller afgestraft."

Update: 08-03-2015: 19:09:

Ajax gaat hoogstwaarschijnlijk niet verlengen met Bas Kuipers, waardoor de huurling van Excelsior volgend seizoen transfervrij is. De verdediger hoeft echter niet te vrezen voor een clubloze periode, want de Rotterdammers willen verder met hem.

Het contract van Kuipers loopt aan het einde van dit seizoen af en in Rotterdam kon de linksback een nieuw contract bij Ajax verdienen. Frank de Boer gaf op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Excelsior al aan dat hij er niet vanuit ging dat Kuipers een nieuw contract kreeg.

FOX Sports meldt echter dat Excelsior graag verder wil met Kuipers. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner