06.05.2015 16:21

Ajax-target Van der Vaart licht geblesseerd

Rafael van der Vaart is niet helemaal ongeschonden uit het gewonnen duel van zondag met FSV Mainz (2-1) gekomen. De aanvoerder van HSV heeft volgens trainer Bruno Labbadia lichte fysieke klachten en heeft woensdag niet met zijn ploeggenoten meegetraind. De coach rekent er wel op dat de middenvelder er vrijdag bij is, als concurrent SC Freiburg op bezoek komt. Beide ploegen strijden tegen degradatie uit de Bundesliga.

"Het wordt een intense wedstrijd", zei Labbadia woensdag. "We moeten hetzelfde geven als we in de wedstrijden tegen Augsburg en Mainz hebben gedaan." Dankzij zeges in die laatste twee competitieduels, is HSV opgeklommen naar plek veertien. Het verschil met Hannover 96, dat zeventiende staat, is slechts een punt. Nummer zestien Freiburg heeft er net als Hannover dertig.

Van der Vaart is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor Hamburger SV. De middenvelder gaat na dit seizoen vertrekken uit de Duitse havenstad. De vraag is echter waarheen. Even leek hij op weg naar de Verenigde Staten, maar een deal met Kansas City ketste af. Ajax heeft op dit moment goede papieren. De oud-club van Van der Vaart ziet hem graag terugkeren naar Amsterdam. In eerste instantie was Van der Vaart daar niet voor in, maar dinsdag gaf hij het tegenovergestelde aan. Van der Vaart liet weten een terugkeer naar Ajax serieus te overwegen.

ANP/Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner