12.05.2015 14:07

Guardiola haalt uit: "Dat is allemaal onzin"

Pep Guardiola wordt gezien als één van de beste trainer ter wereld, maar als hij wordt uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League zal zijn reputatie een deuk oplopen. Zeker omdat hij op tactisch gebied overtroffen wordt door zijn opponent, Barcelona-trainer Luis Enrique. Guardiola vindt het allemaal onzin.

Op de persconferentie haalt de Spaanse trainer flink uit naar de critici. "Ik ben hier niet om de beste trainer van de wereld te worden en te blijven. Dat is allemaal grote onzin. Ik ben hier gelukkig en ik wil het team helpen. Ik heb alles gegeven bij Barcelona en dat doe ik nu weer. Als dat niet goed genoeg is voor de fans, voor de journalisten, voor oud-spelers die nu journalisten zijn dan spijt het mij heel erg. Maar ik doe alles wat in mijn macht ligt om het team te helpen."

Guardiola moet dinsdagavond een 3-0 achterstand zien goed te maken om naar de finale van het Champions League-toernooi te kunnen. Guardiola weet wat zijn team moet doen. "We moeten rustig blijven en niet de bal te snel naar voren spelen. Als je dat doet, dan komt hij twee keer zo hard terug. We hebben de kwaliteiten om drie doelpunten goed te maken. We zullen er voor vechten en zeker niet opgeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner