15.05.2015 10:44

"Handhaving betekent meer dan elke titel"

De spanning is om te snijden onderin de Bundesliga. Hamburger SV en VfB Stuttgart zullen onderling gaan uitmaken wie er rechtstreeks naar de 2. Bundesliga zal degraderen. Rafael van der Vaart noemt handhaving een mooiere prestatie dan al zijn titels.

Volgens de aanvoerder zou het dramatisch zijn als HSV voor het eerst in de geschiedenis naar een divisie lager keldert. "Deze geweldige club hoort niet in de tweede divisie", spreekt de middenvelder op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Stuttgart. "Handhaving zou voor mij meer betekenen dan elke titel ter wereld. Ik wil met een goed gevoel vertrekken en zou dansen van vreugde als het lukt ons te handhaven. Daarna drink ik een paar drankjes op het team, de fans en de club."

Sinds de komst van trainer Bruno Labbadia won HSV tweemaal en is de club gestegen naar de veilige veertiende plaats. De degradatiestreep is nog altijd erg dichtbij. Met nog twee duels te gaan staat HSV maar één punt voor op nummer zestien Hannover 96. Mocht HSV winnen bij Stuttgart, waar Huub Stevens trainer is, dan is het zeker van lijfsbehoud. De nummer laatst van de Duitse competitie staat echter maar twee punten achter op HSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner