26.03.2015 11:00

Ajax treft RSC Anderlecht op Copa Amsterdam

De spelers van Ajax A1 kunnen juichen na de 0-1 van Donny van de Beek. De blonde middenvelder schiet zijn ploeg in Rotterdam op voorsprong tegen Feyenoord A1. (17-01-2015)
De spelers van Ajax A1 kunnen juichen na de 0-1 van Donny van de Beek. De blonde middenvelder schiet zijn ploeg in Rotterdam op voorsprong tegen Feyenoord A1. (17-01-2015)

De poule-indeling van Aegon Copa Amsterdam is bekend. Nadat de organisatie van het toernooi de laatste twee namen bekendmaakte, heeft de loting uitgewezen dat Ajax bij RSC Anderlecht, Beşiktaş en Rosenborg BK in poule A zit. In poule B treffen grootmachten Arsenal en Lazio Roma elkaar.

Ajax en Anderlecht staan al jarenlang bekend om hun sterke jeugdopleiding en beide ploegen gooien dan ook elk jaar hoge ogen bij deelname aan diverse jeugdtoernooien. De poule van de enige Nederlandse deelnemer aan het toernooi wordt compleet gemaakt door Beşiktaş en Rosenborg BK. Beide clubs deden één keer eerder mee aan het toernooi. De Turken werden zesde in 2012, terwijl Rosenborg een knappe derde plek behaalde in 2009.

In de andere poule staan zoals gezegd Arsenal en Lazio Roma tegenover elkaar. Zowel de Engelsen als de Italianen debuteren op het toernooi. Bij Arsenal is Nederlander Andries Jonker de hoofd jeugdopleiding, waardoor het interessant wordt om te zien hoe de club zich manifesteert in het Olympisch Stadion. 

Het jeugdelftal van Lazio doet het in eigen land prima en hoeft alleen de leeftijdsgenoten van AS Roma voor zich te dulden. Lazio is de tweede Italiaanse ploeg die uitkomt op Copa Amsterdam, Juventus ging de ploeg voor. Met FK AS Trenčín uit Slowakije en Guaraní uit Paraguay wordt poule B op het eerste gezicht afgezwakt, maar beide clubs moeten niet onderschat worden. Trenčín is in de laatste jaren uitgegroeid tot dé opleidingsclub van Slowakije, terwijl Guaraní in eigen land hoog aangeschreven staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner