26.02.2016 15:00

NextGen Series haalt Barça A1 naar Amsterdam

Het is de NextGen Series wederom gelukt om een grote naam toe te voegen aan het toernooi voor spelers onder de negentien. Naast ploegen als Ajax A1 en PSV A1, die strijden om de landstitel in Nederland, komen ook de talenten van FC Barcelona naar het Olympisch Stadion.

De organisatie van het toernooi maakte dit heugelijke nieuws dinsdagmiddag bekend. FC Barcelona is de zevende deelnemer van het toernooi, waardoor de NextGen Series nog één club bekend moet maken. Eerder werden Ajax, PSV, Tottenham Hotspur, Galatasaray, Ajax Cape Town en ASA United FC al gestrikt voor het toernooi.

De laatstgenoemde club is een selectie van meesterscout Piet de Visser, die al jaren bij Chelsea rondloopt als vertrouweling van de technische staf. De Visser heeft academies in onder andere Ecuador en Ghana, bij ASA United komen de beste talenten bij elkaar.

FC Barcelona staat onder leiding van Gabri, oud-speler van de Catalaanse club én oud-middenvelder van Ajax. De Spanjaard speelde van 2006 tot en met 2010 bijna honderd duels in de Eredivisie. De eerste editie van NextGen Series vindt plaats in het Pinksterweekend op zaterdag 14 mei, zondag 15 mei en maandag 16 mei 2016.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner