16.05.2015 18:16

Van der Vaart wellicht al klaar in Duitsland

Rafael van der Vaart heeft misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Hamburger SV gespeeld. De middenvelder kreeg zaterdag in de blessuretijd van het duel met VfB Stuttgart (1-2) zijn tiende gele kaart van het seizoen. Hij is daardoor geschorst voor het laatste competitieduel met Schalke 04, waarin HSV moet voorkomen dat het voor het eerst in de clubhistorie degradeert.

Van der Vaart raakte een been van een tegenstander terwijl de scheidsrechter het spel al had stilgelegd. Hamburger bekleedt op dit moment de voorlaatste plaats van de Bundesliga. De club moet nog minimaal één positie klimmen om niet rechtstreeks te degraderen. Hamburger SV speelt nog in de play-offs tegen degradatie als het als zestiende eindigt. In dat geval is Van der Vaart weer inzetbaar.

Hamburger SV heeft al laten weten dat het aan het einde van het seizoen niet verder wil met Van der Vaart. De 109-voudig international is inmiddels in het bezit van een aanbieding van Ajax. Van der Vaart geeft zijn oude club uit Amsterdam pas na het seizoen uitsluitsel. Hij vertelde eerst alles te willen geven voor HSV.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner