16.05.2015 18:47

Gladbach is zeker van de Champions League

Borussia Mönchengladbach heeft zich zaterdag definitief geplaatst voor de Champions League. Door een 2-0-overwinning op bezoek bij Werder Bremen kan een plaats bij de beste drie ploegen in de Bundesliga de club niet meer ontgaan.

In het Weserstadion was het de Braziliaanse middenvelder Raffael die Mönchengladbach de overwinning bezorgde. Acht minuten na rust opende hij de score op aangeven van spits Max Kruse, die vorige week nog een doelpunt maakte in het belangrijke duel met Bayer Leverkusen (3-0). In de 85e minuut tekende Raffael ook voor 2-0.

Het wordt voor Mönchengladbach de eerste Champions League-deelname. Ook landskampioen Bayern München en nummer twee VfL Wolfsburg spelen volgend seizoen in de hoogste Europese clubcompetitie. Leverkusen kan zich via de voorronden nog plaatsen voor het lucratieve toernooi.