16.05.2015 22:14

VfB Stuttgart heeft handhaving in eigen hand

De situatie van VfB Stuttgart is een stuk rooskleuriger geworden na de overwinning op Hamburger SV. De ploeg van Huub Stevens staat nu zestiende in de Bundesliga, wat aan het einde van het seizoen degradatievoetbal betekent. Directe degradatie wordt dan wel ontlopen.

Tot voor kort stond Stuttgart nog onderaan in de Duitse competitie, maar na een paar goede resultaten in de afgelopen weken werd het verschil in de degradatiezone kleiner. In de laatste competitiewedstrijd speelt Stuttgart tegen hekkensluiter SC Paderborn 07, dat zelf ook nog directe degradatie kan ontlopen.

Het wordt onwijs spannend onderin de Bundesliga, aangezien veel ploegen in die regio tegen elkaar spelen in de laatste speelronde. Niet alleen Stuttgart en Paderborn staan tegenover elkaar, ook de nummers veertien en vijftien, Hannover 96 en SC Freiburg, vechten het uit in een onderling duel.

Door het onderlinge duel kan Stuttgart bij winst zelfs degradatievoetbal ontlopen. Als Hannover wint, gaat Stutgart over Freiburg heen en in de omgekeerde situatie is dit precies hetzelfde. Hannover en Freiburg hebben evenveel punten na 37 wedstrijden. Als de ploegen gelijk spelen tegen elkaar, gaat Stuttgart zelfs over de twee teams heen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner